Ανάλυση: Η σπουδαία νίκη της ΑΕΚ κόντρα στη Φλαμένγκο (vids)

Ανάλυση: Η σπουδαία νίκη της ΑΕΚ κόντρα στη Φλαμένγκο (vids)

Οι τρεις άξονες που έκριναν την αναμέτρηση και έδωσαν τη νίκη και το τρόπαιο στην ΑΕΚ με αντίπαλους τους Βραζιλιάνους της Φλαμένγκο.

Εδώ και λίγες ημέρες η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην πρόκληση και από το βράδυ της Κυριακής, έγινε μόλις η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτά το βαρύτιμο Διηπειρωτικό Κύπελλο. Το εν λόγω επίτευγμα αποτελεί απλώς το κερασάκι στη τούρτα της καταπληκτική πορείας της Ένωσης, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την υψηλού επιπέδου καθημερινή δουλειά, που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του οργανισμού.

Άπαντες είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων – από την διοίκηση, τον προπονητή μέχρι και τον τελευταίο παίκτη. Οι Κιτρινόμαυροι ανεβαίνουν με άλματα τα σκαλιά της ευρωπαϊκής καταξίωσης, επιδεικνύοντας μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα στην υλοποίηση των στόχων που θέτονται στην αρχή κάθε σεζόν. Έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν ότι το φετινό διακύβευμα για τον σύλλογο, δεν είναι σε καμία περίπτωση η επανάληψη των περσινών τίτλων. Ένα Κύπελλο μπορεί να χαθεί, εξαιτίας δεκάδων παραγόντων. Αντίθετα οφείλει να αποδείξει, πως συνεχίζει να βαδίζει απαρέγκλιτα προς τα μπροστά.

Για να περάσουμε σιγά σιγά στο ματς νομίζω ότι ο Luca Bianchi επένδυσε σε τρεις πολύ συγκεκριμένους άξονες, οι οποίοι του επέτρεψαν να κερδίσει κατά κράτος την προπονητική μάχη οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του μέχρι την τελική επικράτηση. Σίγουρα η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – όμως η σοβαρότητα και η προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο που επέδειξαν οι αθλητές της, έγειραν σταδιακά την πλάστιγγα της αναμέτρησης προς το μέρος της. Πιο αναλυτικά:

Trasnition

Η Ένωση χτύπησε αλύπητα την Φλαμένγκο στο ανοιχτό γήπεδο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις διαθέσιμες κατοχές του παιχνιδιού. Οι Βραζιλιάνοι – σε αντίθεση με τη Σαν Λορέντζο – φάνηκαν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την νέα συνθήκη, δεχόμενοι αρκετούς πόντους ουσιαστικά στην πλάτη της άμυνας τους. Ούτως ή άλλως ο αιφνιδιασμός αντιπροσωπεύει ένα από τα βασικά όπλα του συγκροτήματος του Bianchi, με την απόκτηση του Τζόρνταν Θίοντορ να ενισχύει ακόμα περισσότερο την προϋπάρχουσα τάση για γρήγορη ανάπτυξη. Ο πυραυλοκίνητος Αμερικανός, αποτελεί την καινούριο αιχμή του δόρατος σε τέτοιες καταστάσεις.

https://streamable.com/8bji7

Το δίδυμο Θίοντορ/Χάντερ

Όταν ο οργανισμός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Θίοντορ, γράφαμε πως ανυπομονούμε για τις συνεργασίες που θα στήσει με τον Χάντερ. Ο συνδυασμός του footwork και των ασυναγώνιστων τελειωμάτων του ενός, με την εκρηκτικότητα και την ροπή προς τα μέσα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του άλλου, θεωρητικά θα συνέβαλλε στη δημιουργία ενός πανίσχυρου άρματος παραγωγής πόντων. Σιγά σιγά τα παραπάνω στοιχεία αρχίζουν να αποκρυσταλλώνονται εντός παρκέ. Η ταχύτητα εκτέλεσης των σχετικών δράσεων, ήταν απλώς too much για τις αργές αντιδράσεις των αμυντικών της Φλαμένγκο. Φυσικά το γεγονός πως σε όλα αυτά που συζητάμε μέχρι στιγμής εμπλέκεται ο Αμερικανός guard, δεν είναι φυσικά τυχαίο. Αναφερόμαστε άλλωστε, στον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

https://streamable.com/vd12e

Ντούσαν Σάκοτα    

Οι Κιτρινόμαυροι έτρεξαν πολλές φορές ένα πανομοιότυπο play, με κύριο εκφραστή τον Σάκοτα. Η μπάλα εισάγεται στο Post και ο Σάκοτα ανεβαίνει αστραπιαία στην κορυφή του τριπόντου, χρησιμοποιώντας ένα screen που του δίνει ο εκάστοτε ψηλός. Διαμέσου αυτής της μεθόδου, η ΑΕΚ παρήγαγε αρκετά ελεύθερα μακρινά σουτ τα οποία αποδείχτηκαν πολύτιμα στην οικονομία του αγώνα.

https://streamable.com/2p25e

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ