Το σκισμένο παπούτσι και ο τραυματισμός του Γουίλιαμσον στοιχίζει στη Nike

Το σκισμένο παπούτσι και ο τραυματισμός του Γουίλιαμσον στοιχίζει στη Nike

Ο τραυματισμός του Ζάιον Γουίλιαμσον, που αναμένεται να είναι το Νο 1 στο ντραφτ του ΝΒΑ και κυρίως το σκισμένο παπούτσι, θα κοστίσει στη Nike που δέχεται οικονομικό πλήγμα και δημόσια κατακραυγή για την ποιότητα των προϊόντων της.

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον θεωρείται από τους ειδικούς και από όσους ασχολούνται με το κολεγιακό πρωτάθλημα ο εκλεκτός. Ένας παίκτης που αναμένεται να αφήσει εποχή και να γίνει ο επόμενος μεγάλος σταρ στο ΝΒΑ. Ο επόμενος ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο σταρ του Ντιουκ αναμένεται να είναι το Νο 1 του φετινού ντραφτ της μαγικής λίγκας, ενώ όλοι όσοι τον παρακολουθούν μιλούν για ένα ταλέντο που θα μείνει στην ιστορία. Ο Γουίλιαμσον όμως λίγο έλειψε στο χθεσινό παιχνίδι της ομάδας του με τη Νορθ Καρολάινα να τα δει όλα να γκρεμίζονται χάρη σε ένα παπούτσι.

Ο Γουίλιαμσον αγωνίστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι, καθώς σε μια προσπάθεια να αλλάξει κατεύθυνση έσκισε κυριολεκτικά το παπούτσι του και υπέστη τραυματισμό που τελικά δεν ήταν τόσο σοβαρός. Ο παίκτης του Ντιουκ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στη συνέχεια της αναμέτρησης με την ομάδα του που βρίσκεται στην πρώτη θέση να χάνει με 88-72 από τη Νορθ Καρολάινα που ήταν όγδοη.

Όπως καταλαβαίνει κανείς ο συγκεκριμένος τραυματισμός ταρακούνησε τους πάντες στο ΝΒΑ και όχι μόνο, ενώ το σκισμένο παπούτσι αναμένεται να στοιχίσει στη Nike ακριβά. H Nike είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής εμφανίσεων, υποδημάτων και ενδυμάτων του Ντιούκ με το οποίο έχει 12ετές συμβόλαιο.

Τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της Nike σημείωσαν σημάδια ανάκαμψης καθώς επιταχύνουν τις νέες εγκαινιάσεις προϊόντων και επεκτείνουν τις συνεργασίες με τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης. Η εταιρεία που εδρεύει στο Beaverton της Όρεγκον έχει προβλέψει ότι η αύξηση των πωλήσεων για το 2019 θα προσεγγίσει τα χαμηλά διψήφια και όλα αυτά βοηθούν χάρη και στον Γουίλιαμσον.

Ο τραυματισμός του Γουίλιαμσον δεν ήταν τελικά σοβαρός, όμως η Nike δεινοπαθεί τόσο οικονομικά αλλά και εικονικά, καθώς δέχεται δημόσια κατακραυγή για τα προϊόντα της και το κατά πόσο είναι ανθεκτικά, ικανά και λειτουργικά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές της κατασκευάστριας αθλητικών ειδών έκλεισαν με πτώση 1% την Πέμπτη, μια ημέρα μετά το περιστατικό, που μεταφράζεται σε πλήγμα περίπου 1,46 δισ. δολάριων από την κεφαλαιοποίηση της Nike σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

Πέρα όμως από τα πολλά χρήματα που χάνει η εταιρία, το γεγονός πως ο τραυματισμός σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα social media μάλλον τις στοιχίζει πολύ περισσότερο. Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, ο σκηνοθέτης Σπαίκ Λι αλλά και ο αστέρας του NFL Τοντ Γκέρλεϊ, βρέθηκαν στο «Cameron Indoor Stadium» το σπίτι των Μπλου Ντέβιλς.

Image result for zion williamson nike

Μάλιστα ένα βίντεο του αγώνα στο twitter έδειχνε τον Ομπάμα να σοκάρεται με το γεγονός και να φωνάζει «σκίστηκε το παπούτσι του». Παράλληλα και αστέρες του ΝΒΑ όπως ο ΛεΜπρόν και Μίτσελ σχολίασαν τον τραυματισμό που έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη Nike όσον αφορά τα προϊόντα της. Η εταιρεία μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση άμεσα για το περιστατικό με σκοπό να αναλάβει την ευθύνη αλλά και να σταματήσει αυτόν τον «πόλεμο» που δέχεται εδώ και μία μέρα.

«Προφανώς και είμαστε προβληματισμένοι και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο Ζάιον. Η ποιότητα και οι επιδόσεις των προϊόντων μας είναι ύψιστης σημασίας. Ενώ αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, εργαζόμαστε για να προσδιορίσουμε το τι έφταιξε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πλέον αξιοσημείωτο είναι πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Nike δέχθηκε αντιδράσεις σχετικά με τη δεξιοτεχνία των αθλητικών της ενδυμάτων. Το 2017, η εταιρεία δέχθηκε αντιδράσεις όταν αρκετές μπλούζες του NBA που φορούσαν αστέρια μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένου του Λεμπρόν Τζέιμς σκίστηκαν. Και τότε είχε στοιχίσει στην εταιρία, όμως αυτή τη φορά μιλάμε για κάτι πολύ πιο σοβαρό που κοστίζει εκατομμύρια, αλλά κυρίως την εικόνα της εταιρίας.

Δείτε τον τραυματισμό του Γουίλιαμσον:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ