Η Τσιλιγκίρη έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού (pics)

Η Τσιλιγκίρη έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού (pics)

Μεγάλη τιμή επιφύλασσε στην Χριστίνα Τσιλιγκίρη ο σύνδεσμος βετεράνων καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σ.Ε.Φ., τιμώντας τη Γενική Γραμματέα του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη για την προσφορά της στην ομάδα και τον αθλητισμό.

Στο ΣΕΦ έλαβε χώρα η εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας των βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Εκεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκε και η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού για την προσφορά της στους ερυθρόλευκους και το μπάσκετ, από τον Αργύρη Καμπούρη.

Λίγο πριν τη στιγμή της βράβευσης, ο Γιάννης Παραγυιός την κάλεσε να γίνει η πρώτη γυναίκα μέλος του Συνδέσμου Βετεράνων καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού, ώστε να δημιουργηθεί το αντίστοιχο τμήμα γυναικών, πρόσκληση την οποία η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, εμφανώς συγκινημένη, αποδέχτηκε αναφέροντας χαρακτηριστικά στη συνέχεια:

«Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε τεράστια ονόματα σήμερα σε αυτή την αίθουσα. Αναφορικά με το γυναικείο τμήμα του συνδέσμου θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες καλαθοσφαιρίστριες οι οποίες αποτελούν ινδάλματα όπως ήσασταν εσείς για εμάς. Τρέμω αυτή την στιγμή που βρίσκομαι σε αυτό το βήμα. Είναι τεράστια η τιμή μου γιατί μεγάλωσα με το όνειρο να φορέσω την φανέλα του Ολυμπιακού αλλά τότε δεν υπήρχε γυναικείο τμήμα και τώρα παίζω μπάσκετ σε ερασιτεχνικό βαθμό, γιατί το αγαπάω.

Τώρα υπάρχει γυναικείο τμήμα και κάποια στιγμή θα υπάρχουν και βετεράνες οι οποίες θα ενταχθούν και σας δίνω προσωπικά το λόγο μου, επειδή είναι πολύ μεγάλο αυτό που κάνετε, ότι θα είμαι δίπλα σε κάθε προσπάθεια σας. Χωρίς να έχω την τεράστια τιμή που είχατε όλοι εσείς να φορέσετε την φανέλα του Ολυμπιακού, από τη θέση όμως του βετεράνου θα φορέσω την φανέλα του Ολυμπιακού και θα γίνει πραγματικότητα ένα από τα όνειρά μου».

Στη συνέχεια υπό έντονη συγκινησιακή φόρτιση από τους παρευρισκόμενους και υπό παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους, η Τσιλιγκίρη ήταν βράβευσε την Λουκία Σκριβάνου. Πρόκειται για την γυναίκα που κατόρθωσε κάτι πολύ δύσκολο. Να συνδυάσει τρία διαφορετικά αθλήματα, τον στίβο, το μπάσκετ και την επιτραπέζια αντισφαίριση και να σημειώσει και  το πρώτο καλάθι στην ιστορία της εθνικής γυναικών στις 15 Απριλίου 1958, στο γήπεδο του Πανελληνίου, όπου η Ελλάδα νίκησε το Λίβανο με 68-32, πετυχαίνοντας συνολικά 23 πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ