Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 107-41

Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 107-41

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού νίκησαν με 107-41 και διεύρυναν στις 103 νίκες το εντυπωσιακό σερί που τρέχουν τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ασταμάτητη είναι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού! Οι νταμπλούχες Ελλάδας με μία φανταστική εμφάνιση διέλυσαν με 107-41 τον Αθηναϊκό και πέτυχαν την 17η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Ερυθρόλευκες επιβεβαίωσαν απόλυτα τον τίτλο του φαβορί και διεύρυναν στις 103 νίκες το εντυπωσιακό σερί που τρέχουν τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις. Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη ήταν η Τζέσικα Τόμας με 32 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε η Ιβάνα Τίκβιτς με 17. Από τις φιλοξενούμενες 18 πέτυχε η ΜακΚέι και ήταν η μοναδική που είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έδειξε από την αρχή τις… άγριες διαθέσεις του. Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 13-0, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +24 (26-2). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις Ερυθρόλευκες να κλείνουν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 46-25. Στην τρίτη περίοδο οι νταμπλούχες Ελλάδας πέτυχαν 29 πόντους και έκαναν το 85-36, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το τέταρτο δεκάλεπτο. Το τελικό 107-41 αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί απόλυτα στο παρκέ του ΔΑΚ Γλυφάδας.

Τα δεκάλεπτα: 26-2, 46-25, 85-36, 107-41

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 32 (3/5 διπ., 7/9 τρ., 4 ριμπ), Σταμάτη, Αυτζή 2, Σπυριδοπούλου 12 (5/8 δίπ, 12 ριμπ., 5 ασ.), Παυλοπούλου 3, Νικολοπούλου 2 (9 ασ.), Σωτηρίου, Τίκβιτς 17 (7/19 δίπ, 15 ρίμπ.),  Λίτση 11 (5/6 δίπ.), Τζόνσον 16 (6/8 δίπ., 9 ριμπ., 5 κλεψ.), Κοσμά 12 (2/6 τρίπ., 9 ριμπ.) Σταμολάμπρου.

Αθηναϊκός (Παναγόπουλος): Πολιτοπούλου 6 (1), Τζανετάτου, Στούπα 5, Τσιάδη 6, Λουκάτου 4, Πασχάλη, Μπίλλη, ΜακΚέι 18 (2), Γιαμπάνη 2

O Γιώργος Παντελάκης δήλωσε για το παιχνίδι με τον Αθηναϊκό: «Είμαι ικανοποιημένος για την προσπάθειά μας. Είδαμε στο παρκέ πράγματα που δουλεύουμε μέσα στις προπονήσεις και εκτός από τη νίκη, κρατάμε ότι συνεχίζουμε να ανεβάζουμε ρυθμούς. Τώρα έχουμε μπροστα μας ένα ματς στην Λευκάδα, απέναντι στη Νίκη και θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητό μας σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Να πω και από την μεριά μου χρόνια πολλά στον Ολυμπιακό μας, που έχει τα γενέθλιά του αύριο και να συνεχίζει να συγκεντρώνει κούπες σε όλα τα αθλήματα».

Από την μεριά της η Λικέντρα Τζόνσον είπε: «Θεωρώ ότι σήμερα βγήκε στο παρκέ όλη η σκληρή προπόνηση που κάνουμε τοσο καιρό. Δουλεύουμε σε δυνατή ένταση και αυτό απο ότι φαίνεται αποδίδει καρπούς. Συγκεντρωνόμαστε στα μικρά πράγματα τα οποία και βελτιώνουμε. Τα λέι απ μας, τις βολές και πάνω από όλα να είμαστε καλοί στην άμυνά μας. Πιστεύω ότι κάναμε εξαιρετική δουλειά σήμερα και πλέον κοιτάμε το ματς με τη Νίκη στη Λευκάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ