Σκουρτόπουλος: «Θετική κλήρωση, η Εθνική θα προκριθεί αν…»

Πεπεισμένος οτι η Εθνική ομάδα μπάσκετ θα πάρει την πρόκριση αρκεί να παίξει βάσει του επιπέδου της εξέφρασε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Σκουρτόπουλος: «Θετική κλήρωση, η Εθνική θα προκριθεί αν…» | to10.gr

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος χαρακτήρισε θετική την κλήρωση της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρει στην πρώτη φάση τις Βραζιλία, Μαυροβούνιο και Νέα Ζηλανδία.

O Ελληνας τεχνικός σκιαγράφησε το προφιλ των τριών αντιπάλων μας τονίζοντας όσα θα πρέπει η Εθνική μας να προσέξει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Ήταν μια θετική κλήρωση, αφού με τους περιορισμούς που είχαν τεθεί, θα μπορούσαν να βρεθούν στον δρόμο μας πολύ πιο δύσκολοι αντίπαλοι και να υπήρχαν πολλά κρίσιμα παιχνίδια από την πρώτη φάση. Ο στόχος είναι δεδομένος όποιοι κι αν ήταν οι αντίπαλοί μας, να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη για κάθε πρόκληση από την αρχή της διοργάνωσης. Καλό να είναι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε πρόκριση από την πρώτη φάση με απόκτηση ακόμα καλύτερου ρυθμού μέσα από αγώνες για την συνέχεια. Πιστεύω ακράδαντα ότι αν παρουσιαστούμε στο επίπεδο όπου πιστεύουμε όλοι ότι ανήκουμε, θα έρθει η πρώτη πρόκριση και η Εθνική θα διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή συνέχεια», τόνισε και συνέχισε:

 «Σχετικά με τις αντιπάλους, η Βραζιλία είναι μια παραδοσιακή νοτιοαμερικάνικη δύναμη. Δεν ξέρουμε φυσικά τα ρόστερ ακόμα, αλλά περιμένουμε μια αθλητική ομάδα με έφεση στο γρήγορο και θεαματικό παιχνίδι. Το Μαυροβούνιο είναι μια πολύ γνώριμη σε εμάς ομάδα ειδικά τα τελευταία χρόνια, σκληρή ομάδα, νεανική και με μεγάλο κίνητρο διάκρισης. Η Νέα Ζηλανδία, τέλος, μπορεί να μην έχει το ρόστερ του προηγούμενου Παγκόσμιου σε επίπεδο ονομάτων, αλλά παραδοσιακά είναι ανταγωνιστική και πολύ μαχητική ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όποιον δεν προσέξει απέναντί της. Επαναλαμβάνω, ότι για εμάς είναι πρωτεύον να εμφανιστούμε υγιείς και με φουλ ρόστερ και τότε θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο