Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 78-37

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 78-37

Οι Ερυθρόλευκες κέρδισαν για πλάκα τον Παναθηναϊκό (78-37) και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Νίκη Λευκάδας (24/3, 15:00)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Ερυθρόλευκες κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ του κλειστού γυμναστηριού Κλαδισού των Χανίων και χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα επικράτησαν με 78-37.

Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου το μεσημέρι της Κυριακής στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Λευκάδας. Η ομάδα από το Ιόνιο Πέλαγος πήρε το ντέρμπι με την Δάφνη Αγίου Δημητρίου (73-68) και θα τα δώσει όλα για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Οι νταμπλούχες έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στον Παναθηναϊκό, με το τελικό σκορ να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Οι πρωταθλήτριες απέδειξαν περίτρανα για μία ακόμα φορά ότι δεν έχουν αντίπαλο στην Ελλάδα και στοχεύουν στην κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου. Ο Παντελάκης και οι παίκτριές του θέλουν να προσθέσουν μία ακόμα κούπα στην πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου και να βάλουν πλώρη για την κατάκτηση του νταμπλ.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού «σαρώνει» τα πάντα στο διάβα της και συνεχίζει να χαρίζει στιγμές χαράς και περηφάνιας στον κόσμο του συλλόγου.  Μεγάλο μερίδιο στις σπουδαίες επιτυχίες της ομάδας έχει φυσικά ο Γιώργος Λεριώτης, ο οποίος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το γυναικείο τμήμα μπάσκετ. Δίπλα στην ομάδα στέκεται έμπρακτα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον ηγέτη του Ολυμπιακού να αποτελεί τον εγγυητή των επιτυχών! Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών στηρίζει όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη και μαζί με τον Μιχάλη Κουντούρη έχουν οδηγήσει τις ομάδες σε σπουδαίες επιτυχίες και αμέτρητους τίτλους, εντός και εκτός συνόρων.

Τον… πάτησε από την αρχή

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή τις άγριες διαθέσεις του. Οι Ερυθρόλευκες μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και έφτασαν σε νταμπλ σκορ, κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με 19-8. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό στο +19 (39-20). Στο δεύτερο ημίχρονο οι νταμπλούχες παρέμειναν σοβαρές και συγκεντρωμένες και ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Το 49-28 του τρίτου δεκαλέπτου μετετράπη σε 78-37, με το τελικό σκορ να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Ένα παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησε απόλυτα ο Ολυμπιακός.

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Τζόνσον με 13 πόντους, ενώ με διψήφιο αριθμό πόντων ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση επίσης οι Σταμάτη και Σταμολάμπρου, που είχαν από 11. Από τις ηττημένες η μοναδική που διασώθηκε ήταν η Καλαμπάκου με 12.

Δεκάλεπτα: 19-8, 39-20, 49-28, 78-37

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τόμας 8(1), Σταμάτη 11(2), Αυτζή, Σπυριδοπούλου 8(1), Παυλοπούλου 9(1), Νικολοπούλου 6, Σωτηρίου 2, Τίκβιτς 6, Λίτσι 4, Τζόνσον 13, Κοσμά, Σταμολάμπρου 11(3) .

Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης): Κασδαγλή, Μούλη 8, Π. Κοιλιά 3, Καλαμπάκου 12(2), Ευαγγελάτου 2, Αρβανίτη 4, Σλούκα 2, Εζέτζα 6, Ακρίβου, Μούτσα, Σιγάλα.

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι:

https://youtu.be/qV9zaaaONHE

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ