Ολυμπιακός: Ένα όμορφο ταξίδι στο απόλυτο και στα ρεκόρ

Ολυμπιακός: Ένα όμορφο ταξίδι στο απόλυτο και στα ρεκόρ

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού «σπάει» όλα τα ρεκόρ και οι ερυθρόλευκες συνεχίζουν να σηκώνουν κούπες. Μια ομάδα πρότυπο, με τον Γιώργο Λεριώτη να είναι ο χορηγός του τμήματος έχοντας φυσικά μεγάλη βοήθεια από τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, ενισχύει και το τμήμα μπάσκετ γυναικών όπως όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, για να είναι στην κορυφή οι ομάδες του συλλόγου

«Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση τις 22/6/2015 αποφάσισε ομόφωνα τη συγχώνευση του τμήματος Καλαθοσφαίρισης του σωματείου Σούρμενα-Ελληνικό με το σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.».

Μία ανακοίνωση που έβαλε και πάλι στο χάρτη τον Ολυμπιακό στο γυναικείο μπάσκετ, με την ομάδα του Πειραιά μετά από 1369 μέρες να προκρίνεται για τέταρτη φορά από την επανίδρυσή της σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Ημέρες που την βρίσκουν αήττητη σε 105 συνεχόμενους αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στην χώρα μας, ούσα έτοιμη για να… κατατροπώσει το ρεκόρ του Αθηναϊκού το οποίο σταμάτησε στις 119 νίκες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Έτοιμη για το τέταρτο σερί τρόπαιο στον θεσμό, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο οι Εσπερίδες, από τη σεζόν 2005-06 έως και τη σεζόν 2008-09, με τις Ερυθρόλευκες εάν περάσουν και το εμπόδιο της Νίκης Λευκάδας να ισοφαρίζουν σε τρόπαια την ομάδα της Καλλιθέας, που παραμένει πολυνίκης του θεσμού.

Και όμως το ταξίδι του Ολυμπιακού προς το αήττητο σερί τριών και κάτι χρόνων, είναι πολύ όμορφο, με καμία άσχημη στιγμή στην Ελλάδα, μπόλικες επιτυχίες και τεράστιες εμπειρίες στην Ευρώπη και καταξίωση που ελάχιστες ομάδες στην χώρα μας θα είχαν την ευκαιρία να τις ζήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΤΙΒΑΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Ομάδες που έχουν επιτυχίες και τέτοια ρεκόρ, σίγουρα κρύβουν πίσω τους την απαραίτητη τεχνογνωσία για να κάνουν πρωταθλητισμό και εννοείται στιβαρή διοίκηση που είναι ικανή για υπερβάσεις. Όπως ο χορηγός του τμήματος του γυναικείου μπάσκετ, Γιώργος Λεριώτης μαζί με την διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, που γνωρίζει απόλυτα τι εστί πρωταθλητισμός.

Αρωγός σε όλη την προσπάθεια αυτή βέβαια  είναι ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ηγέτης των Ερυθρόλευκων είναι πάντα κοντά στα τμήματα του Ερασιτέχνη, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορεί για να παραμείνουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Από κοντά για το καλό του Ολυμπιακού, για τον οποίο συνεισφέρει απλόχερα για να κυριαρχήσει παντού. Δεν είναι τυχαίο ότι σε επίπεδο Ερασιτέχνη οι Ερυθρόλευκοι σαρώνουν τους τίτλους και τις ατομικές διακρίσεις, ενώ κατακτούν και ευρωπαϊκούς τρόπαια σε όλα τα αθλήματα με παρουσίες σε Final 4 και τελικούς κυπέλλων ευρώπης.

Έχοντας λοιπόν ένα τέτοιο υπόβαθρο, δημιουργήθηκε μία ομάδα  που ήρθε για να… μείνει και να πρωταγωνιστήσει, εκθρονίζοντας κάθε αντίπαλο και προετοιμάζοντας μία πραγματική δυναστεία.

Οι Ερυθρόλευκες από τις 22/06/2015 έφτασαν τα τρία συνεχόμενα νταμπλ, την ώρα που είχαν και αξιοθαύμαστη πορεία στην Ευρώπη, ούσες άπειρες από αυτό το επίπεδο καθώς τη σεζόν 2016-17 για πρώτη φορά αγωνίστηκαν εκτός Ελλάδας.

Δεν είναι και λίγα τα πεπραγμένα τους. Το να αγνοούν την ήττα σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στις εγχώριες διοργανώσεις, να φέρνουν όλο περισσότερο τον κόσμο κοντά στο άθλημα και να το προβάλλουν με τέτοιο τρόπο στην Ευρώπη, είναι ένα κατόρθωμα που όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται για αυτό το τμήμα, το πιστώνονται από την πρώτη στιγμή.

Η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ

Από την πρώτη σεζόν έχοντας στον πάγκο του την Ελένη Καπογιάννη και ένα ρόστερ με εμπειρία από την κατηγορία, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και τις δύο κούπες στην Ελλάδα, ρίχνοντας στο… καναβάτσο τον αιώνιό του αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Η επόμενη χρονιά όμως ήταν εκείνη της «εκτόξευσης». Η ομάδα του Πειραιά, επένδυσε χρήμα και χρόνο, έφερε αθλήτριες εγνωσμένης αξίας και αγωνίστηκε για πρώτο φορά στην Ευρώπη και το Eurocup.

Από εκεί και έπειτα, έως και τη σεζόν που διανύουμε, έφτασε να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο, αυτό της Ευρωλίγκας, περνώντας αρχικά το εμπόδιο της Βίσλα Κρακοβίας στην προκριματική φάση σε μία εντυπωσιακή σειρά.

Πάντα ουσιαστικά και μαχητικές, οι Ερυθρόλευκες δια της παρουσίας τους έκαναν περήφανο τον κόσμο τους, παίζοντας σε αυτό το επίπεδο. Ακόμα μία σημαντική υποσημείωση;

Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στην Ευρωλίγκα έχοντας μπάτζετ κατά πολύ μικρότερο από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, αλλά με αξιοπρόσεκτη παρουσία σε αυτές τις 14 αγωνιστικές,  που ελέω απειρίας θα μπορούσε να έχει ακόμα περισσότερες επιτυχίες εκτός από τις δύο νίκες που κατέκτησε.

Τι έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όμως; Η δυναμική του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό στερέωμα στο γυναικείο μπάσκετ και η «κραυγή» που λέει ότι είναι εδώ και δεν σκοπεύει να παραμείνει στάσιμος.

Η ομάδα του Πειραιά απέδειξε στην ίδια την διοργάνωση πως  ανήκει στην ελίτ της, καθώς κόντραρε στα ίσα παραδοσιακές ομάδες όπως η Ντιναμό Κουρσκ με την MVP του WNBA, Μπριάνα Στιούαρτ, η Σοπρόν από την Ουγγαρία (την οποία και κέρδισε στη Χαλκίδα), η Φενέρμπαχτσε, η πρωταθλήτρια Ισπανίας Αβενίδα και άλλες που γνωρίζουν άπταιστα τη διοργάνωση. Παράλληλα ανάγκασε όλους τους αντιπάλους της να χειροκροτήσουν το νεανικό συγκρότημα του Γιώργου Παντελάκη, το οποίο είχε πλάνο και ουσία στο παιχνίδι του, σε όλη αυτήν την διαδρομή.

Μάλιστα το κέρδος των Ερυθρόλευκων ήταν ένα ακόμα επίτευγμά τους που έκανε γνωστό ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Σε μία Ευρωλίγκα που δεσπόζουν χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ισπανία και συμμετέχουν χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, το Βέλγιο, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ κατέκτησε την τρίτη θέση των προβολών στο επισημο κανάλι της FIBA στο Youtube, έχοντας κατά μέσο όρο 11199,14 θεάσεις ανά παιχνίδι και συνολικά 156788 προβολές σε 14 παιχνίδια!

Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος, για μία ομάδα που τρίτη χρονιά αγωνίζεται εκτός των συνόρων της.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Η σεζόν 2018/19 ήταν εντελώς διαφορετική για τον Ολυμπιακό από την πρώτη μέρα της. Με μπροστάρη λοιπόν τον Γιώργο Παντελάκη στον πάγκο της, η ομάδα του Πειριαά απέκτησε νεανικό χαρακτήρα και φρέσκιες ιδέες και το ρόστερ της απέκτησε παρόν και μέλλον.

Στον Πειραιά παρέμειναν παίκτριες με ταλέντο όπως οι Σπυριδοπούλου, Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Σταμάτη και Κοσμα, επέστρεψε η Τζόνσον ενώ η ομάδα εμπλουτίστηκε με τις προσθήκες των Παυλοπούλου και Σταμολάμπρου δύο εκ των αθλητριών που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα στο ελληνικό μπάσκετ.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός προχώρησε σε 3 ακόμα προσθήκες ξένων αθλητριών από την αρχή της σεζόν ή και στα μέσα αυτής, με τις Τόμας, Ρασίντ και Τίκβιτς να έρχονται στην ομάδα και την Μάζιτς να παραμένει στο ρόστερ από την προηγούμενη χρονιά, με όλες αυτές να πλαισιώνονται με τις Αυτζή και Λίτση.

Το παρόν ανήκει σε αυτόν, αφού ήδη στο πρωτάθλημα μετράει 18 συνεχόμενες νίκες, έχοντας συνολικά 90 σερί από τη στιγμή της επανίδρυσης του τμήματος. Ταυτόχρονα την Κυριακή θα παλέψει απέναντι στη Νίκη Λευκάδας για μία ακόμα κούπα.  Εξάλλου το εμπόδιο του Παναθηναϊκού το βράδυ της Παρασκευής δεν ήταν δυσκατάβλητο με τις Ερυθρόλευκες να προκρίνονται στην τελική φάση του θεσμού.

Το ταξίδι στο όνειρο συνεχίζεται, με τα ρεκόρ  να διαδέχονται πια το ένα το άλλο και τον Ολυμπιακό να αποδεικνύει περίτρανα πως όλο το μέλλον είναι μπροστά του και ήδη τον θεωρούν υπερδύναμη του γυναικείου μπάσκετ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ