Τζουλιάνο Τόλα: Το επόμενο «θαύμα» του ελληνικού μπάσκετ (vids, pics)

Τζουλιάνο Τόλα: Το επόμενο «θαύμα» του ελληνικού μπάσκετ (vids, pics)

O απίθανος 15χρονος Τζουλιάνο Τόλα (2.08 μ.) του Περιστερίου κάνει το μπάσκετ να (παρα)μιλάει. Η μεγαλύτερη ρήτρα σε παίκτη τέτοιας ηλικίας, η μπασκετική διοίκηση και το μέλλον.

Πριν από λίγες ημέρες η παιδική ομάδα του Περιστερίου, κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, επικρατώντας 77-64 του Δούκα στο «Δαΐς» και κάνοντας το 3-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ένα ματς που σημαδεύτηκε από την ανεπανάληπτη εμφάνιση ενός παίκτη: Του Τζουλιάνο Τόλα. Ενός αθλητή, που εδώ και χρόνια απασχολεί όλους τους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, αλλά φέτος έκανε την αγωνιστική του έκρηξη!

Ο Τόλα, λοιπόν, τελείωσε το παιχνίδι με τον Δούκα έχοντας 40 πόντους και 20 ριμπάουντ. Αποτελώντας το απόλυτο σημείο αναφοράς της ομάδας του και φυσικά τον μεγάλο πρωταγωνιστή. Σε μια ιστορικής σημασίας χρονιά για την ομάδα του Περιστερίου, που μετά το εφηβικό της τμήμα, είδε και τους Παίδες του συλλόγου να κατακτούν το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ.

Πέρα, όμως, από τους τίτλους και τις διακρίσεις, το Περιστέρι αποτελεί έναν από τους παραδοσιακότερους αιμοδότες του ελληνικού μπάσκετ. Μια μηχανή παραγωγής ταλέντων. Και ο Τόλα αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα. Διότι το όνομα του γεννημένου το 2003 σέντερ, που ήδη έχει φτάσει στα 2.08 μ. ύψος, δεν είναι άγνωστο στο ελληνικό κοινό. Κι όμως, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να τον αξιοποιήσει. Δεν αντιλήφθηκε, δεν είχε υπομονή να επεξεργαστεί το σπάνιο ταλέντο του.

Το καλοκαίρι ο 15χρονος αθλητής μεταπήδησε στο Περιστέρι. Και αμέσως το σύστημα του ΓΣΠ, με πρώτο τον προπονητή της ομάδας Παίδων, Νίκο Ρήγγα, αντιλήφθηκε τον θησαυρό που είχε στα χέρια του. Μέσα σε λίγους μήνες το σώμα και η συνολική εικόνα του Τόλα, άλλαξαν ριζικά. Πήρε μύες, ξεκίνησε από τα βασικά του αθλήματος και… ψήλωσε. Από 2.03 μ., έφτασε τα 2.08 μ. και συνεχίζει. Είπαμε, άλλωστε, ότι είναι μόλις 15 στα 16!

Η διοίκηση του Φίλιππου Κώτση, ίσως η πιο μπασκετικά καταρτισμένη παραγοντική ομάδα στο ελληνικό μπάσκετ, δεν άργησε να πάρει αποφάσεις για αστεράκι της ακαδημίας του συλλόγου. Ηδη ο Τόλα «δέθηκε» με ρήτρα – μαμούθ για παίκτη που δεν έχει γίνει ακόμη 16 ετών. Ενώ όπως έγινε γνωστό, ο ΓΣΠ και η ΕΟΚ έχουν ξεκινήσει διαδικασίες, ώστε ο παίκτης να ολοκληρώσει τα χαρτιά του και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, το προπονητικό επιτελείο του Περιστερίου τον ετοιμάζει για του χρόνου. Ο μετρ της ανάδειξης ταλέντων, Αργύρης Πεδουλάκης, φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει να εντάξει στο δυναμικό της πρώτης ομάδας τον παίκτη από το καλοκαίρι κιόλας. Από τα 16 του χρόνια. Με σκοπό να πάρει το πρώτο βάπτισμα του πυρός, να σκληρύνει ως παίκτης, να φτιάξει το σώμα του με προπονήσεις και… μάχες με άνδρες και να εξελιχθεί όσο επιτάσσει το σπάνιο ταλέντο του.

Αντί επιλόγου: Ο Τόλα μπορεί να είναι ο παίκτης των πρωταθλητών Παίδων, που ξεχώρισε μεταξύ όλων της ηλικίας του στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, αλλά το Περιστέρι ετοιμάζει την επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ. Με τον Ηλία Μανιά, επίσης των Παίδων, να αποτελεί ένα ακόμη σπουδαίο ταλέντο της ομάδας των Δυτικών Προαστίων. Ενώ δεν γίνεται καν λόγος για το χρυσάφι της εφηβικής ομάδας του συλλόγου, της καλύτερης ίσως ομάδας στη χώρα στη συγκεκριμένη κατηγορία φέτος, όπου δεσπόζει η φιγούρα του Ζώη Καράμπελα. Ενός μπασκετικού διαμαντιού, που ήδη εξελίσσεται στα χέρια του Πεδουλάκη, παίρνει συμμετοχές στην Basket League και επιβεβαιώνει ότι εάν όλα πάνε καλά, είναι ο επόμενος μεγάλος play maker της χώρας.

Τα όνειρα γίνονται αληθινά!

Για όλους εμάς στο Περιστέρι Βίκος Cola, η ανάδειξη ταλαντούχων Ελλήνων παικτών, αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο μας. Και η κατάκτηση των Πρωταθλημάτων τόσο στην κατηγορία των Παίδων, όσο και σε αυτή των Εφήβων, δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλλονται με συνέπεια και συνέχεια, εδώ και καιρό. http://www.peristeribc.gr/el/E7232530

Δημοσιεύτηκε από Peristeri B.C. στις Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Είσαι πρωταθλητής!

Στα 16 σου χρόνια, κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον πρωταθλητισμό! Μαθαίνεις να αντέχεις στην πίεση, να διαχειρίζεσαι την νίκη και την ήττα! Δουλεύεις για να γίνεις ο καλύτερος! Και τα κατάφερες… ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!!!

Δημοσιεύτηκε από Peristeri B.C. στις Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ