Με ανατροπή και σούπερ Ποκουσέφσκι ο Ολυμπιακός

Με ανατροπή και σούπερ Ποκουσέφσκι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 81-69 του Άρη στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Εφήβων στην Ελευθερούπολη της Καβάλας, με τον Σέρβο φόργουορντ να πετυχαίνει 29 πόντους.

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 9 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Άρη με 81-69 στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που διεξάγεται στην Ελευθερούπολη.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Αλεξέι Ποκουσεφσκι με το 29 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ βοήθειες έδωσαν και οι Μωραΐτης και Ζευγαρας στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο.
Για τους ηττημένους που… πνίγηκαν στη ζώνη του Ολυμπιακού στην τελευταία περίοδο, φοβερός ήταν ο Χρυσοβαλάντης Κουρτίδης με 32 πόντους και 12/13 δίποντα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Δημήτρη Τσαλδάρη έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 15-19, όμως ο τυπικά γηπεδούχος, Άρης, κατάφερε με καλή άμυνα και επιθετικό οδηγό τον Κουρτίδη να προσπεράσει για πρώτη φορά στο σκορ στο 13′ (25-24).

Ο Ολυμπιακός ανέκτησε προσωρινά το προβάδισμα (29-31), όμως οι κιτρινόμαυροι όχι μόνο έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο με θετικό πρόσημο (38-37), αλλά «έχτισαν» και μια διαφορά 9 πόντων (61-52, στο 30′).

Οι ερυθρόλευκοι, ωστόσο, δεν εγκατέλειψαν τη μάχη… Πίεσαν στην άμυνα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και βασιζόμενοι επιθετικά στην τριπλέτα Ποκουσέφσκι – Μωραϊτη – Κολοβέρο, απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 20-4 και βρέθηκαν στο +7 (65-72). Στην συνέχεια φρόντισαν να αυξήσουν κι άλλο τις αποστάσεις και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 15-19, 38-37, 61-52, 69-81

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ