Προμηθέας – Ολυμπιακός 96-88 (81-81 κ.α)

Προμηθέας – Ολυμπιακός 96-88 (81-81 κ.α)

Ο Προμηθέας επικράτησε στο έξτρα πεντάλεπτο του σαφώς κουρασμένου Ολυμπιακού με 96-88, έβαλε φωτιά στην πρώτη θέση και ουσιαστικά έστειλε εκτός αυτής τους Ερυθρολεύκους για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Ελευθερούπολης

Σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση του μπάσκετ, ο Προμηθέας Πατρών επικράτησε στην παράταση του Ολυμπιακού με σκορ 96-88 και έβαλε φωτιά στην κορυφή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων που λαμβάνει χώρα στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

Για το ματς της τέταρτης ημέρας του θεσμού, όλα τα λεφτά για τους νικητές ήταν ο Λευτέρης Μαντζούκας ο οποίος πέτυχε 28 πόντους, με 11 από αυτούς να είναι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το Περιστέρι πρέπει να πάρει τα εναπομείναντα παιχνίδια για να σηκώσει την κούπα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, την ώρα που ο Ολυμπιακός θέλει ήττα της ομάδας των δυτικών προαστίων από τον Άρη.

Οσο για τους Ερυθρολεύκους, καταδικαστικό φαίνεται να είναι το κακό διάστημα τους με το Περιστέρι στο τέλος της αναμέτρησης της Παρασκευής, καθώς απολέσαν διαφορά 25 πόντων και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Η εξέλιξη του ματς..

Η ομάδα του Προμηθέα εκμεταλλεύτηκε την κούραση του Ολυμπιακού από το χτεσινοβραδυνο παιχνίδι με το Περιστέρι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πατρινοι να κλείσουν το ημίχρονο στο +11 (46-35), την ώρα που ο Μπαζίνας εκτελούσε από παντού και ο Ποκουσεφσκι δεν είχε μπει στο ματς αφού έκλεισε το πρώτο μισό με τρία φάουλ.

Ο Προμηθέας έφτασε να προηγείται ακόμα και με 15 πόντους, με τον Θωμά Ζευγαρά να κρατάει ζωντανο τον Ολυμπιακό με οχτώ σερί πόντους.

Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμούς, ο Ποκουσεφσκι έγινε ενεργό μέλος της ομάδας τους και μάλιστα έριξε τη διαφορά στον πόντο μετά από τρίποντο του. Το 4ο του φάουλ άλλαξε τα πλάνα του Τσαλδάρη, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 63-59 υπέρ του Προμηθέα που είχε και πάλι τον Μπαζίνα πρωταγωνιστή.

Ο Ολυμπιακός μείωσε στους 2 με τον Κολοβέρο, όμως Καφεζας και Μαντζούκας έστειλαν τη διαφορά στους 7 (71-64) για τον Προμηθέα. Και πάλι οι παίκτες του Τσαλδάρη αντέδρασαν και με τρίποντο του Μωραΐτη μείωσαν στους τρεις και μετέπειτα στον πόντο (73-72).

Ο Καφεζας έγραψε το 77-74 για τους Πατρινούς με 1,55 για το τέλος, ο Λαναράς έδωσε αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του, ενώ ο Μωραΐτης έκανε το 81-78 με 1:20 για τη λήξη της. Ο Ποκουσεφσκι με ένα φοβερό τρίποντο ισοφάρισε (81-81) με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Ο Μαντζουκας το πήρε προσωπικά στο έξτρα πεντάλεπτο, πέτυχε οχτώ σερί πόντους με δύο τρίποντα, ενώ με ένα ακόμα έγραψε το 92-85! Ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε τρίποντα για να μειώσει την απόσταση, ήταν άστοχος και ο Προμηθέας έβαλε φωτιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Έφηβων.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 46-35, 63-59, 81-81, 96-88 (παρ.)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ