Στην κορυφή της Ελλάδας και πάλι οι Έφηβοι του Ολυμπιακού

Στην κορυφή της Ελλάδας και πάλι οι Έφηβοι του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλευόμενοι το... δώρο του Άρη νωρίτερα, επικράτησαν άνετα της Ασπίδας Ξάνθης με 87-49 και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων!

Με χρυσά γράμματα συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία η Ακαδημία του Ολυμπιακού. Οι Έφηβοι των Ερυθρόλευκων, κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, επικρατώντας άνετα της Ασπίδας Ξάνθης με 87-49 στην τελευταία μέρα της διοργάνωσης που πραγματοποιείται στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το.. δώρο του Άρη νωρίτερα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να επικρατεί του Προμηθέα και ουσιαστικά να «σπάει» την τριπλή ισοβαθμία της κορυφής, κατι που έδωσε το πλεονέκτημα στους Πειραιώτες καθώς υπερτερούσαν του Περιστερίου. Η καλή δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες των Ερυθρολεύκων αποδίδει καρπούς, είναι φανερό αυτό, με τον Ολυμπιακό να επενδύει στις μικρές ηλικίες και να περιμένει να δει κάποια από αυτά τα παιδιά να πρωταγωνιστούν και στην πρώτη ομάδα.

Ήδη ο Ντέιβιντ Μπλατ προπονεί κάποιους από αυτούς, ο Αλεξέι Ποκουσεφσκι είναι επένδυση-χρυσάφι για τον Ολυμπιακό, ενώ ακολουθούν και αλλα… διαμαντάκια όπως ο Κολοβέρος, ο Τσουμανης, ο Ζευγαράς, ο Μωραΐτης (ο μικρός αδερφός του παίκτη της ΑΕΚ), ο Οικονόμου όπως και άλλοι από τους Παίδες. Οι Δημήτρης Τσαλδάρης, Νίκος Μπάρλος και Αντώνης Κουρμούλης είναι άνθρωποι με θέληση για να βγάλουν νέους παίκτες και να εφοδιάσουν με νέο αίμα το ελληνικό μπάσκετ. Τρεις άνθρωποι που ανέλαβαν την τύχη των Ακαδημιών το καλοκαίρι και μαζί με τον θρυλικό Αργύρη Καμπούρη έφεραν και πάλι τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ελλάδας στους Εφήβους.

Στα του ματς τώρα, ο Ολυμπιακός ήξερε από την αρχή τι ήθελε. Τη νίκη που θα τον στέψει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητή Ελλάδας στους Εφήβους. Τα παιδιά του Τσαλδάρη λοιπόν παρότι μπήκαν λίγο νευρικά στο ματς, σιγά σιγά πήραν διαφορά και έκλεισαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 12 πόντους επί της Ασπίδας Ξάνθης (26-14).

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το ροτεισον τους καθώς η ομάδα της Ξάνθης δεν είχε την ποιότητα τους, με τον Σταματίου να φτάνει τη διαφορά στους 15 (32-17). Γρήγορα η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 21 πόντους (40-19), με τον να περνάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 40-23 και να απέχει 20 αγωνιστικά λεπτά από την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Πειραιώτες ήταν θετικοί και στο πρώτο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου. Με ένα 10-0 προηγήθηκαν με 50-23, με τον Οικονόμου να ανεβάζει τον δείκτη της διαφοράς στους 32 πόντους με πέντε σερί (55-23). Το παιχνίδι δεν άλλαξε και πολύ με τον Ολυμπιακό να πατάει καλύτερα στο παρκέ, να ανεβάζει ρυθμούς και γρήγορα να ξεφεύγει με 41 πόντους (71-30).το 73-34 ήταν το σκορ με το οποίο ξεκίνησε το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο.

Διαδικαστικού χαρακτήρα πάντως αφού η απόσταση ήταν κοντά στους 40 πόντους με τον Τσαλδάρη να έχει προσθέσει στο ροτεισον και τον Παίδα, Τσολάκη, αλλά και όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2002. Ο Σταματίου έκανε το 83-38, με την Ασπίδα απλά να προσπαθεί να χαρεί τα τελευταία της λεπτά στο τουρνουά και να πετυχαίνει κάποιους πόντους που χειροκροτήθηκαν έντονα στο γεμάτο κλειστό της Ελευθερούπολης.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 40-23, 73-34, 87-49

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ