Live ενημέρωση από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ

Live ενημέρωση από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ

To10.gr βρίσκεται στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από το κρίσιμο συμβούλιο των ιδιοκτητών, για την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ.

Η σημερινή ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί έως και… ιστορική για το ελληνικό μπάσκετ. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Basket League, συζητούν για το σήμερα, αλλά και την επόμενη ημέρα του πρωταθλήματος, θέτοντας επί τάπητος όλα τα ζητήματα που είχαν συζητηθεί στο πρόσφατο συμβούλιο των ιδιοκτητών. Με την επιτροπή που είχε σχηματιστεί, να κάνει σήμερα τις εισηγήσεις της για τα φλέγοντα ζητήματα (διαιτησία, αναδιάρθρωση, οικονομικά, τηλεοπτικά κλπ) και τους ιδιοκτήτες να παίρνουν τις τελικές αποφάσεις τους.

To10.gr βρίσκεται από νωρίς στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και σας μεταφέρει αναλυτικά, άμεσα και έγκυρα όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από την αίθουσα που θα συσκεφθούν οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ.

* Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 14:00, αλλά στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ οι αφίξεις ξεκίνησαν αρκετά νωρίτερα. Λίγο μετά τις 13:25, στον χώρο έφτασε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ στις 15:30, έφτασε και ο ιδιοκτήτης του Λαυρίου, Γιάννης Ψαρράκης. Υπενθυμίζουμε ότι ο τελευταίος ήταν αυτός που πρότεινε την αύξηση των ομάδων από 14 σε 16, με τις υπόλοιπες ΚΑΕ να αποδέχονται την αναδιάρθρωση.

* Στη σημερινή συνεδρίαση δίνει για πρώτη φορά το παρών και ο Βαγγέλης Τσάπας. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ιωνικός, που κέρδισε και μαθηματικά την επιστροφή στην Basket League.

* Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συμβούλιο θα δώσουν κανονικά το παρών, τόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όσο και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Καθώς τα θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και διακυβεύεται συνολικά το μέλλον του πρωταθλήματος…

* Μέχρι στιγμής έχουν έρθει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος (σ.σ. μέλος της επιτροπής μαζί με Πανταζόπουλο, Κώτση, Ταρνατώρο και πρόεδρο τον Δουβη) και ο team manager, Χρήστος Μπαφές. Ο μεγαλομέτοχος της Κύμης, Χρήστος Θεοδώρου, ο ισχυρός άνδρας του Ηφαίστου Λήμνου, Σπύρος Μπούμπουρας και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Αρης, Δημήτρης Γουλιέλμος και της ΚΑΕ Ρέθυμνο Κωστής Ζομπανάκης.

* Στις 14:05, έφτασε στον ΕΣΑΚΕ και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ ένα λεπτό μετά έφτασε και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος.

* Στις 14:10 ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος επίσης έφτασαν στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, όπως και οι υπόλοιποι παράγοντας δεν είπαν το παραμικρό.

* Η συνεδρίαση ξεκινάει σε λίγα λεπτά…

* Το συμβούλιο ξεκίνησε. Εκλεισαν έως και τα… στόρια!

* Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να θέτει ξανά θέμα υποβιβασμού του Ολυμπιακού, κάνοντας αναφορά στα θέματα της βίας και την αναδιάρθρωση. Μάλιστα, αφού έκανε παρατηρήσεις για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για θέματα βίας, εν συνεχεία υποστήριξε ότι εάν δεν κατέβει στα πλέι οφ και υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, δεν πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση. Να πέσουν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός και ο Κολοσσός.

* Αναλυτικά, είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί βρισκόμαστε εδώ. Άλλα είχαμε πει στην προηγούμενη κουβέντα μας. Στον φάκελο που μας έχετε αφήσει δεν υπάρχει μέσα το θέμα της βίας. Μιλάω για τις τιμωρίες. Υπάρχει μια ομάδα που παρανομεί από τις 13 Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή κύρωση. Ήρθαμε να συζητήσουμε για αναδιάρθρωση. Συμφωνήσαμε συναισθηματικά για το Λαύριο. Αν όμως το Λαύριο έρθει προτελευταίο, γιατί να υπάρξει αναδιάρθρωση, αφού υπάρχει μια ομάδα που στα πλέι οφ μπορεί να μην κατέβει. Αν δεν κατέβει, υποβιβάζεται και μετά δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για αναδιάρθρωση. Δεν είμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης, αν δεν εφαρμοστούν οι κανονισμοί. Αν μια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, υποβιβάζεται μαζί με τον Κολοσσό που είναι τελευταίος. Έτσι, τελειώνει το θέμα της αναδιάρθρωσης».

* Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν άφησε τη θέση του Γιαννακόπουλου αναπάντητη, αναφέροντας πως: «Έχουμε καταθέσει πρόταση συγκεκριμένη για το θέμα της βίας. Είμαστε η μόνη ομάδα που το έχει κάνει. Αυτά που λες δεν υπάρχουν».

* Αυτή τη στιγμή τα μέλη της επιτροπής εξηγούν την έκθεση που έχουν κάνει.

* Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ομάδες έχουν αποδεχθεί πως όποια από τις ομάδες δεν κατέβει στα πλέι οφ αυτομάτως υποβιβάζεται. Χωρίς, όμως, αυτό να επηρεάζει την αναδιάρθρωση. Είναι μια τελείως διαφορετική συνθήκη και δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά.

* Τίθεται σε ψήφιση η αναδιάρθρωση. Ως ένα σημείο έχει γίνει δεκτή, όμως ακόμα δεν είναι σίγουρος ο τρόπος που θα γίνει. Ανάλογα με το τι θα συμβεί, θα παρθεί και η απόφαση με όποιον δεν κατέβει στα πλέι οφ.

* Εάν το ΑΣΕΑΔ αποφασίσει μέχρι αύριο τι θα γίνει με τη προσφυγή του Ολυμπιακού και η απόφαση προς το αίτημα των ερυθρόλευκων είναι αρνητική , τότε το πρωτάθλημα λογικά θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή. Παράλληλα οι ομάδες έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στο συμβούλιο.

* Υπάρχουν προτάσεις λοιπόν που λένε ότι συμφωνούν μερικώς με την αναδιάρθρωση, όμως ο Κολοσσός πρέπει να πέσει και το Λαύριο να μείνει στην Basket League.

* Παράλληλα κάποιες από τις ομάδες συμφωνούν με την αρχική πρόταση του Ολυμπιακού για την κεντρική διαχείριση.

* Μέσα από τον ΕΣΑΚΕ πάντως αναφέρουν ότι δεν ισχύει στο 100% αυτό που λέγεται πως έχει ειπωθεί από την νομική εκπρόσωπο της διοργανώτριας αρχής, αναφορικά με τον υποβιβασμό.

* Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΕΣΑΚΕ βγάζει τον MVP του δεύτερου γύρου, ο οποίος είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

* Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση με ψήφους 14-0. Θα μείνουν στο επόμενο πρωτάθλημα 16 ομάδες (οι 14 της φετινής Basket League και οι δύο που θα ανέβουν από την Α2) και από την επόμενη σεζόν θα πέσουν τέσσερις.

* Ακόμα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ομάδα που δεν κατέβει στα πλέι οφ θα πέσει, οπότε ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό.

* Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες συμφώνησαν για την αναδιάρθρωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει. Πρέπει να εγκριθεί και από την ΕΟΚ.

* Βγήκε για δηλώσεις ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός δεν συμμετέχει στο πραξικόπημα του ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας ότι εκκρεμεί η δικαστική απόφαση του ΑΣΕΑΔ και οι ερυθρόλευκοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

* Αποχώρησε ο Ολυμπιακός διαμαρτυρόμενος γιατί οι υπόλοιπες ομάδες πλέον κοιτούν την συνέχιση του πρωταθλήματος.

* Ξεκινούν τα πλέι οφ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ επικυρώθηκε η βαθμολογία.

* Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Δεν θα πάρουμε μέρος σε πραξικοπήματα. Αγνοούν ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Λένε άλλα τώρα. Ας ξεκινήσουν τα πλέι οφ μόνοι τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο τι θα γίνει. Υπήρχαν και ψύχραιμες φωνές, όπως των κ. Αγγελόπουλου και Γουλιέλμου. Οι υπόλοιποι μέσα και η πλευρά του Παναθηναϊκού τους αγνοούν. Σας είπα τι πάει να γίνει σήμερα. Είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο θέμα του ΑΣΕΑΔ. Δεν κάναμε συζήτηση για τη διαιτησία. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε έτσι».

* Συνεχίζεται η συνεδρίαση στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ χωρίς τον Ολυμπιακό.

* Ο ΕΣΑΚΕ αψηφώντας την προσφυγή του ΑΣΕΑΔ όρισε playoffs για το Σαββατοκύριακο, με τον Ολυμπιακό να κατηγορεί τη νομική εκπρόσωπο του ΕΣΑΚΕ για αλλαγή γνωμοδότησης.

* Αυτήν την στιγμή αυτό που βγαίνει από τα εσωτερικά του Ολυμπιακού είναι ότι δεν θα κάνουν πίσω οι ερυθρόλευκοι και ότι θα πάνε στα άκρα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι έξαλλοι με το παρασκήνιο και όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, αλλά και με τις κινήσεις των υπόλοιπων ομάδων, που αποφασίζουν, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ να ορίσουν την έναρξη των πλέι οφ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

* Συμφωνήθηκε κεντρική διαχείριση από τις υπόλοιπες ομάδες που είναι στη συνεδρίαση. Οι 13 ομάδες συμφώνησαν και εξουσιοδότησαν την επιτροπή για να τρέξει το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, με τις ψήφους να είναι 13-0 αφού όπως προείπαμε έχει αποχωρήσει ο Ολυμπιακός.

* Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα γίνει με τις ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που έχουν ήδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα τους στον ΟΤΕ και έχουν συμβόλαιο σε ισχύ.

* Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, λίγο πριν αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από τη συνεδρίαση ανέφερε τα εξής στο Δ.Σ. αναφορικά με την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ: «Είναι νόμιμο δικαίωμά μας, έγινε μια παρανομία και θα την αναδείξουμε, ξεχάστε αυτά που ξέρατε».

* Μετά την τοποθέτηση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, ο Μάνος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Παναθηναϊκού, πήρε τον λόγο και είπε: «Όχι δεν θα μιλήσετε», κάτι που εξόργισε τους προέδρους των ερυθρόλευκων, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το συμβούλιο.

* Αυτή την ώρα στη συνέλευση μιλούν για το θέμα της διαιτησίας, ενώ έχουν αποχωρήσει όλοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

* Από την συνεδρίαση αποχώρησε μόλις ο ισχυρός άνδρας του Ρεθύμνου, Κωστής Ζομπανάκης.

* Αντιπρόεδρος Λαυρίου, Άρης Λυχναράς: «Αν πάρει ο Ολυμπιακός αναβολή τι γίνεται; Δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία αφού εκκρεμεί η απόφαση. Εγώ μιλάω νομικά, αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει εκ νέου προσφυγή. Καταρχάς αν κερδίσει ο Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ, τότε πρέπει να γίνει όλη η αγωνιστική. Και το θέμα είναι πότε θα γίνει;»

Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν βγει από τον ΑΣΕΑΔ η απόφαση, αν είναι υπέρ του Ολυμπιακού, η αγωνιστική επαναλαμβάνεται, τελεία και παύλα. Αν για παράδειγμα η απόφαση βγει Πέμπτη ή Παρασκευή απόγευμα τότε πως θα γίνουν τα πλέι οφ. Ότι βγάλει η απόφαση του δικαστηρίου έχει σημασία».

* Ψηφίστηκε αλλαγή και στο καθεστώς της διαιτησίας, ενώ εκπρόσωπος του ΕΣΑΚΕ ανέφερε: «Πρέπει να γίνουν αλλαγές στη διαιτησία, μετά από διαβούλευση με την ομοσπονδία, δηλαδή να πάει ο ΕΣΑΚΕ με συγκεκριμένες προτάσεις στην ΕΟΚ. Να διαμορφωθούν οι προτάσεις και όπως είναι λογικά υπάρχουν διάφορες απόψεις. Κάποιες προτάσεις για τη διαιτησία κατατέθηκαν σήμερα, όμως περιμένουμε να διαμορφωθεί το σύνολο αυτών για να τις προκρίνει η επιτροπή εργασίας, κάτι που όμως δεν θα γίνει σήμερα».

* Βγαίνει προς τα έξω ότι ο Δημήτρης Γιαννακοπουλος λέει ότι θέλουν να αλλάξουν τα πρόσωπα στην ΚΕΔ.

* Αποχώρησε από τη συνεδρίαση και ο Γολέμης του Περιστερίου, ενώ βγήκε από την αίθουσα και ο Μάκης Αγγελόπουλος μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ.

* Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό μπάσκετ, όμως η μεγάλη βόμβα έσκασε με την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το Δ.Σ.

* Η συνεδρίαση έχει ολοκληρωθεί. Μείνετε συντονισμένοι στο «10» για όλες τις εξελίξεις από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Το κείμενο ανανεώνεται…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ