Στην αναμονή για τη νέα συνέλευση της ABA League

Στην αναμονή για τη νέα συνέλευση της ABA League

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι ομάδες της Αδριατικής Λίγκας αναμένεται να το… καθυστερήσουν λίγο ακόμα αφού προέχουν τα εθνικά πρωταθλήματα.

Δεν βγήκε λευκός καπνός από την τελευταία συνέλευση της Αδριατικής Λίγκας που είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Μετά από 7 ώρες, οι ομάδες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καινούρια, αφού η αποχώρηση των εκπροσώπων της Μπουντούτσνοστ προκάλεσε ένταση.

Η απορία βέβαια είναι μία πλέον. Πότε θα γίνει η νέα συνέλευση της ABA League. Όπως λένε πληροφορίες από το εξωτερικό, αυτή θα καθυστερήσει, αφού ομάδες που έχουν καίρια θέση στην λίγκα, έχουν υποχρεώσεις για τα εθνικά τους πρωταθλήματα. Στην Σερβία τώρα μπαίνουμε στα πλέι οφ (4 ομάδες συμμετέχουν εκεί), ενώ Κροατία και Μαυροβούνια ανέδειξαν πρωταθλήτριες τις Ζαντάρ και Μπουντούτσνοστ.

Όταν θα ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του Ερυθρού Αστέρα, της Παρτιζάν, της FMP και της Μέγκα Μπέμαξ, λογικά θα προγραμματιστεί η συνέλευση των ιδιοκτητών των ομάδων της Αδριατικής Λίγκας.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός από την Ελλάδα και Μπνέι Χερζλίγια από το Ισραήλ έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να ενταχθούν στην ABA League, ωστόσο μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων είναι αρνητικό στην επέκταση της λίγκας από 12 σε 14 συλλόγους ελέω καλενταριού. Πάντως ζητήθηκε από του αιώνιους να παραθέσουν ολοκληρωμένους τους φακέλους τους, στους οποίους θα πρέπει να υπάρχει και η έγκριση της ΕΟΚ, ενώ στο επόμενο board των ομάδων προσκλήθηκαν οι εκπρόσωποι τους για να παρουσιάσουν και ενώπιον όλων το πλάνο τους. Στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν άπαντες, με την ψηφοφορία να είναι πλειοψηφική.

Τέλος ενδιαφέρον έχει με το τι θα γίνει ανάμεσα στις Τσεντεβίτα και Ολίμπια Λουμπλιάνας. Υπάρχει η φήμη πως οι Κροάτες θέλουν να φύγουν από το πρωτάθλημα της χώρας του και ότι είναι εφικτό το ενδεχόμενο να ενωθούν με τους Σλοβένους. Η Ολίμπια έπεσε στην ABA League 2, οπότε είναι λογικό ότι και αυτό το θέμα θα απασχολήσει εκ νέου τους εμπλεκόμενους στην Αδριατική Λίγκα, την ώρα που η κόντρα ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπουντούτσνοστ δεν έχει ξεθυμάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ