Λευτέρης Μποχωρίδης : Σαν έτοιμος από καιρό…

Λευτέρης Μποχωρίδης : Σαν έτοιμος από καιρό…

To10.gr γράφει για την επιστροφή του διψασμένου για διάκριση Λευτέρη Μποχωρίδη και την ευκαιρία του Άρη να βρει στον πρόσωπο του νεαρού γκαρντ, τον ηγέτη της νέας εποχής.

Το βράδυ της Τρίτης (12/12) στο ματς της Πολωνίας με τη Ζιελόνα Γκόρα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης δεν ήταν απλά κορυφαίος, δεν ήταν απλά ηγετικός, δεν ήταν ούτε… καν απλά αυτοκρατορικός. Ηταν κάτι πολύ πολύ σημαντικότερο: Ηταν σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Άρη.

Με το καλημέρα (γιατί προηγήθηκε η καλή παρουσία και κόντρα στον Παναθηναϊκό) ο 23χρονος γκαρντ έδειξε ότι μπορεί να διορθώσει σε μεγάλο βαθμό το τεράστιο πρόβλημα που παρατηρείται στην θέση «1» για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ναι, ο Μποχωρίδης δεν είναι αυτό που λέμε κλασικός άσος, όμως είναι τέτοιες οι παραστάσεις που έχει από τη, τριετή θητεία του στον Παναθηναϊκό, είναι τόσο μεγάλη η δίψα του να αποδείξει πράγματα και διαθέτει τέτοια ποιότητα που μπορεί κάλλιστα να κάνει τη διαφορά (ειδικά στον τωρινό Άρη).

Οι υψηλές παραστάσεις στον Παναθηναϊκό
Όταν επί τρία χρόνια προπονείσαι καθημερινά και παλεύεις σκληρά να κερδίσεις μια θέση απέναντι από τους Διαμαντίδη, Καλάθη και τους άλλους ποιοτικότατους γκαρντ των πράσινων και όταν γενικότερα βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον πρωταθλητισμού και υψηλών απαιτήσεων, είναι φυσικό να «μπολιάζεσαι» με όλα αυτά. Εστω και αν ο Μποχωρίδης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέση του στο πράσινο ρόστερ είναι εμφανές ότι αυτό το παιδί πήρε εφόδια, παραστάσεις και στοιχεία που τον έχουν ανεβάσει επίπεδο, παρά τον αγωνιστικό παραγκωνισμό του.

Το μεγάλο στοίχημα του Άρη και ο θρύλος Γιαννάκης
Το μεγάλο στοίχημα το οποίο καλείται να κερδίσει πλέον είναι το εξής: Να μην αφήσει τον εαυτό του να «καεί» και να γίνει ο παίκτης που ξεκίνησε κάποτε σαν μεγάλο ταλέντο από τον Αρη για να φτάσει στο τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκας και κάπου στο δρόμο χάθηκε…
Ηδη πάντως από τις πρώτες του εμφανίσεις στους κίτρινους, ο «Μπόχω» δείχνει πως το έχει βάλει πείσμα να βγει νικητής και με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή (12/12) είναι θέμα χρόνου να το πετύχει.

Ο τωρινός Άρης μπορεί να περνάει δύσκολα με τη δικαστική «περιπέτεια» που βιώνει ο μεγαλομέτοχός του Νίκος Λάσκαρης, ωστόσο δεν παύει ποτέ να παραμένει ένα τεράστιο brand name στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τη δεδομένη μάλιστα στιγμή ο διεθνής γκαρντ έχει την τύχη να δουλεύει και με τον θρύλο Παναγιώτη Γιαννάκη που όχι μόνο πιστεύει ακράδαντα στο ταλέντο του, αλλά που αρέσκεται να δουλεύει με νεαρούς και ειδικά Ελληνες παίκτες. Συνεπώς αν ο Μποχωρίδης καταφέρει και πετύχει στο «μεγάλο καράβι» που λέγεται Αρης τότε θα έχει επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο για τα καλά, έχοντας ουσιαστικά σώσει την καριέρα του. Δεν τον πήραν δα και τα χρόνια…

Προσδίδει ποιότητα, σιγουριά και αυτοπεποίθηση
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φετινός Άρης στην οργάνωση του παιχνιδιού ήταν τεράστιο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός του μπάσκετ για να καταλάβει ότι ένας σημαντικός λόγος που οι κίτρινοι σκοράρουν με το… σταγονόμετρο, είναι η απουσία αξιόπιστου οργανωτή. Τόσο Γιάννης Αθηναίου και ο Κουάμι Βον δεν είναι κακοί παίκτες, αλλά είναι καθαρά «2άρια» και δεν μπορείς να τους χρεώσεις με αυτόν τον βαρύ ρόλο για ολόκληρο ματς.

Με ένα απλό ζον πρες, ακόμη και ομάδες μετρίου επιπέδου σε Ελλάδα κι Ευρώπη, «βραχυκύκλωναν» εντελώς το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη που αναγκαζόταν να προβεί σε «σκοτωμένες» επιθέσεις, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών άστοχες. Γενικότερα η δημιουργία του Άρη έμενε σε χαμηλά επίπεδα με λίγες ασίστ, κάτι που με την προσθήκη του Λευτέρη Μποχωρίδη άρχισε να αλλάζει.

Κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα που δεν είναι αμελητέα ποσοστά και μάλιστα μέσα στην έδρα της ο Αρης σκόραρε 80 πόντους, μοίρασε 21 ασίστ, εκ των οποίων τις 9 ο νεαρός γκαρντ.
Όποτε η μπάλα βρισκόταν στα χέρια του έβλεπες μια ηρεμία και μια σιγουρά σε όλο την ομάδα ότι κάτι καλό θα προκύψει. Ο Μποχωρίδης έχοντας τις παραστάσεις πρωταθλητισμού που αναφέρουμε και πιο πάνω, έμοιαζε να παίζει σχεδόν… αφ’ υψηλού. Σου έδινε τη βεβαιότητα ότι αυτό που θέλει να κάνει (είτε ατομική ενέργεια, είτε να οργανώσει και να πασάρει), θα το κάνει όπως και να τον μαρκάρει ο αντίπαλος.

Ανέβασε την αυτοπεποίθηση της ομάδας
Και αυτό ήταν κάτι που «τράβηξε» προς αυτή την κατεύθυνση και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του που κέρδισαν σε αυτοπεποίθηση. Το θετικότερο είναι πως ο Μποχωρίδης μπορεί να το κάνει αυτό και κόντρα στις περισσότερες ομάδες της Ελλάδας, αλλά και του Champions League, εφόσον με το καλό ο Αρης συνεχίσει στην Ευρώπη.

Ακόμη και ένας ποιοτικός και έμπειρος παίκτης όπως ο Γιάννης Αθηναίου, στον Λευτέρη Μποχωρίδη εμπιστευόταν τη μπάλα για την καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού (όποτε οι δυο τους βρίσκονταν ταυτόχρονα στην 5άδα), «κατεβαίνοντας» ο ίδιος στην θέση «2». Αντιθέτως όταν ο Γιαννάκης έριχνε στο παρκέ τον σαφώς πιο καθαρόαιμο πλέι μέικερ Στέλιο Πουλιανίτη, ο 23χρονος γκαρντ έπαιζε εκείνος στην φυσική του θέση που είναι αυτή του σούτινγκ γκαρντ.

Γενικότερα αποδείχθηκε οτι έχει κάνει πολλά βήματα προόδου σε σχέση με τον παίκτη που ξέραμε όταν αγωνιζόταν στους κίτρινους. Εστω λοιπόν για αν δεν αγωνιζόταν στο τριφύλλι, αποδεικνύει ότι γαλουχήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να να μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς (σκοράρισμα, οργάνωση, άμυνα, ριμπάουντ).

Κεφάλαιο στο οποίο επιβάλλεται να βασιστεί ο Άρης
Οπως αναφέρθηκε και πιο πάνω στο χέρι του είναι να κερδίσει το στοίχημα της ολικής επαναφοράς και να σώσει μια καριέρα που έχει πολλά να δώσει στο μπάσκετ. Ο ίδιος μας αποδεικνύει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο και τη σωστή ομάδα για να το πετύχει.

Αν μάλιστα ο κ. Λάσκαρης ξεπεράσει γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θέσει ξανά τον αυτοκράτορα σε τροχιά επιστροφής σε υψηλά επίπεδα (όπως τονίζει κατ’ επανάληψη ότι σε αυτό στοχεύει) τότε ο σύλλογος Άρης επιβάλλεται να βασίσει πολλά στον παίκτη και να τον κρατήσει στο δυναμικό του για χρόνια. Και να τον αντιμετωπίσει σαν μία από τις «κολώνες» του για την ομάδα της επόμενης δεκαετίας.

Γιατί όπως φάνηκε και με το καλημέρα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε στον Αρη σαν έτοιμος από καιρό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ