Οι αλλαγές που θα εντάξουν το κλειστό μπάσκετ στο πρότζεκτ του Βοτανικού

Οι αλλαγές που θα εντάξουν το κλειστό μπάσκετ στο πρότζεκτ του Βοτανικού

Ο Παναθηναϊκός σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηνών, προσπαθεί να βρει τη φόρμουλα ώστε να ενταχθεί το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού.

Οι εξελίξεις τρέχουν στο πρότζεκτ του Βοτανικού με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις για να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα η διαδικασία.

Στη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού, επιχειρείται να… χωρέσει και το κλειστό μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ωστόσο για να είναι όλο το εγχείρημα νομότυπο, ήταν απαραίτητες κάποιες αλλαγές.

Συγκεκριμένα η συνολική δόμηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 47.000 τετραγωνικά μέτρα ώστε να διατηρηθεί το ισοζύγιο πρασίνου στο επιθυμητό επίπεδο του 70%, το οποίο ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα του 2013.

Η λύση λοιπόν που προωθείται από κοινού από των Δήμο Αθηνών και τον Παναθηναϊκό είναι η μείωση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά 8.000 θέσεις (από 40.000 σε 32.000), ενώ παράλληλα θα μειωθεί και η έκταση των εμπορικών χρήσεων που είχαν προβλεφθεί.

Όλος αυτός ο χώρος που θα εξοικονομηθεί από τις προαναφερθείσες αλλαγές, θα προστεθεί στους χώρους που προορίζονταν αρχικά για αθλητικές χρήσεις του Δήμου, ώστε να βρεθεί ο τρόπος και να ανεγερθεί το κλειστό μπάσκετ για τους πράσινους που θα έχει χωρητικότητα της τάξης των 14.000 θεατών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ