Σύνθια Εζέτζα: «Στον Παναθηναϊκό δεν άκουσα ποτέ ρατσιστικό σχόλιο»

Σύνθια Εζέτζα: «Στον Παναθηναϊκό δεν άκουσα ποτέ ρατσιστικό σχόλιο»

Η Σύνθια Εζέτζα παραχώρησε συνέντευξη στην «Πράσινη» προκειμένου να κατακρίνει τον ρατσισμό που βιώνουν παιδιά μεταναστών, αλλά και να ευχαριστήσει τον Παναθηναϊκό για την αμέριστη στήριξη που της έδειξε.

Η Σύνθια Εζέτζα ήταν μέλος των μικρών ομάδων του Παναθηναϊκού και πλέον κοιτά κατάματα το «αμερικάνικο όνειρο». Μιλώντας στην «Πράσινη» η Ελληνονιγηριανή παίκτρια κάνει κατάθεση ψυχής για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί τόσο η ίδια, αλλά και γενικότερα οι μετανάστες στην χώρα μας.

Έκανε ιδιαίτερο λόγο για την σχέση της με το «Τριφύλλι» και τους φίλους της ομάδας οι οποίοι της έδειξαν αμέριστη στήριξη και προσοχή, χωρίς κανένα ίχνος ρατσισμού! Αξίζει να σημειωθεί πως η 17χρονη έχει περάσει και από τις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ελλάδος με την φανέλα των «πράσινων», δύο Κορασίδων (2016,2017) και ένα Νεανίδων (2018)!

Η Σύνθια ήταν μέλος της ομάδας των Γυναικών τη διετία 2017-2019, ωστόσο επέλεξε να μεταφερθεί στην Αμερική προκειμένου να σπουδάσει σε κολέγιο και να συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα στους Πίτσμπουργκ Πάνθερς!

Οι απολαυστικές δηλώσεις της στην «Πράσινη»:

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αντιμετωπίζουν όλα εμάς τα παιδιά που δεν είμαστε από την Ελλάδα, ρατσιστικά, στην καθημερινότητά μας. Όταν περπατάμε στο δρόμο ή στο σχολείο, μπορεί να μας βρίσουν χωρίς λόγο. Ευτυχώς στη δική μου περίπτωση οι ρατσιστικές επιθέσεις ήταν μόνο λεκτικές.

Είμαι πολύ τυχερή που στον Παναθηναϊκό με αγκάλιασαν αμέσως, τόσο οι συμπαίκτριες όσο και οι προπονητές μου! Ποτέ μου δεν αντιμετώπισα κάποια ρατσιστική συμπεριφορά από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Όλοι μου μιλούσαν υπέροχα και με ενθάρρυναν μέσα κι έξω από το γήπεδο. Τόσα χρόνια είμαι στον αθλητισμό και στον Παναθηναϊκό δεν άκουσα ποτέ κάποιο ρατσιστικό σχόλιο και χαίρομαι γι’ αυτό. Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι.

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 είχα αρκετές προσφορές από κολέγια και έδωσα εξετάσεις για να έχω ένα καλύτερο αύριο. Πρώτον, για να έχω ένα πτυχίο στα χέρια μου, γιατί το μπάσκετ δεν είναι για πάντα. Και δεύτερον για να βελτιωθώ και στο μπάσκετ. Όνειρό μου είναι να γίνω ντραφτ στο WNBA. Χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά σκοπεύω να δουλέψω σκληρά για να αντεπεξέλθω».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ