Η τάξη του 2019 εισήχθη στο Hall of Fame της FIBA (pic & vid)

Η τάξη του 2019 εισήχθη στο Hall of Fame της FIBA (pic & vid)

Μία μέρα πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, σε τελετή που διοργανώθηκε στο Πεκίνο εισήχθησαν τα μέλη της τάξης του 2019 στο Hall of Fame της FIBA.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας θα ξεκινήσει το Σάββατο (31/8) και μία μέρα πριν αρχίσει η FIBA σε τελετή που διοργανώθηκε στο Πεκίνο εισήγαγε τη τάξη του 2019 στο Hall of Fame της.

Συνολικά έντεκα μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ (οκτώ παίκτες και παίκτριες και τρεις προπονητές) πήραν τη θέση τους δίπλα στους κορυφαίους του αθλήματος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Οράσιο Μουρατόρε, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που καλωσορίζουμε όλες αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες στο Hall of Fame της FIBA. Η συνεισφορά τους μέσα και έξω από τα παρκέ βοήθησε ώστε να επηρεαστεί το άθλημα με τον πιο θετικό τρόπο.

Μέσα από όλα τα επιτεύγματα, την αφοσίωση και την αμέτρητη προσπάθεια τους, βοήθησαν το μπάσκετ να μεγαλώσει σε κάθε γωνιά του κόσμου. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους λαμβάνουν αυτήν την μεγάλη τιμή».

Αναλυτικά όλη η τάξη του 2019 που μπήκε στο Hall of Fame της FIBA;

Τζάνεθ Αρκέιν από τη Βραζιλία
Μαργκό Ντίντεκ (μετά θάνατον) από την Πολωνία
Ατάνας Γκολομέεφ από την Βουλγαρία
Νατάλια Χεϊκόβα από τη Σλοβακία
Ζουογιούν Μου (μετά θάνατον) από την Κίνα
Αλόνζο Μόουρνινγκ από τις ΗΠΑ
Φαμπρίτσιο Ομπέρτο από την Αργεντινή
Χοσέ «Πικουλίν» Ορτίζ από το Πουέρτο Ρίκο
Μπόγκνταν Τανίεβιτς από το Μαυροβούνιο
Μοσέν Μεντάτ Ουάρντα από την Αίγυπτο
Γιρί Ζίντεκ από την Τσεχία

Ένα από τα μεγάλα ονόματα της τελετής ο άλλοτε σταρ του ΝΒΑ, Αλόνζο Μόουρνινγκ, μίλησε κατά την ανακοίνωση του ονόματος του:

«Αυτό ήταν ένα υπέροχο ταξίδι και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτούς του υπέροχου παιχνιδιού που ξεπέρασε τα σύνορα και επηρέασε πολλές ζωές σε όλον τον πλανήτη. Δεν είχα ιδέα ότι μια στρογγυλή μπάλα θα μπορούσε να μου δώσει τόσες πολλές ευκαιρίες. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βρέθηκαν εδώ σήμερα. Αυτό είναι ένα βραβείο που σχετίζεται με τόσους σημαντικούς και αξιότιμους παίκτες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ