Ολυμπιακός: Πως έπαιξε απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο

Ολυμπιακός: Πως έπαιξε απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο

Μέσω του δημοσιογράφου Ιακόπο Ντε Σάντις από το www.pianetabasket.com, το «10» αναλύει την εμφάνιση των Ερυθρόλευκων απέναντι στο συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα. Ποιοι ξεχώρισαν, η κατάσταση του Σπανούλη, ο Μπόλντγουιν και ο φρέσκος Ρούμπιτ.

Μετά το ξεμούδιασμα με τον Ηρακλή και τα άνευ σημασίας φιλικά στο Μέτσοβο, ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα πολύ σοβαρό φιλικό προετοιμασίας με την Αρμάνι Μιλάνο στο Λούκα της Ιταλίας, που φανέρωσε αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, που για την περίοδο που διανύουμε είναι άκρως λογικά.

Στην ήττα με 78-62, αυτό που προβλημάτισε ήταν οι μόλις 7 ασιστ από τους Πειραιώτες. Ο Μπλατ μοίρασε το χρόνο στους παίκτες του, οι οποίοι πάντως ήταν υπερβολικά άστοχοι. Ο Ολυμπιακός είχε 24/66 σουτ ή αλλιώς 20/47 δίποντα και 4/19 τρίποντα! Σε μία αναμέτρηση που Πολ-Πάντερ-Σπανούλης είχαν 0/3, 1/8 και 1/3 σουτ από τα 6,75μ.

Η Αρμάνι μοίρασε 19 τελικές πάσες, ο Ολυμπιακός όπως προείπαμε μόλις 7, την ώρα που τα ριμπάουντ ήταν 34-42, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν 12 επιθετικά. Ο Μπλατ δεν πέρασε στο παρκέ τον Ποκουσέφσκι ούτε δευτερόλεπτο, είδε τον Κόνιαρη να νιώθει ένα σφίξιμο και είχε εκτός τον Βεζένκοφ, την ωρα που απουσίαζαν οι Μιλουτίνοφ, Κουζμίνσκας, Παπανικολάου και Πρίντεζης, που είναι παίκτης πρώτης γραμμής.

Ο Μεσίνα από την μεριά του δεν είχε τους Νεντοβιτς, Ρολ, Μπιλιγκα, Γκουνταιτις και Μπρουκς.

Εικόνα δεν είχαμε εδώ στην Ελλάδα, καθώς το παιχνίδι δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη. Το «10» μίλησε με τον Ιταλό δημοσιογράφο Ιακόπο Ντε Σάντις από το www.pianetabasket.com , οποίος παρακολούθησε δια ζώσης την ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι Μιλάνο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός έχει σημαντικές απουσίες, αφού ήταν στιγμές που… υπέφερε στο ζωγραφιστό» τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Μοιάζει πάντως πως η ομάδα είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, παρότι είναι σε περίοδο προετοιμασίας και αυτό αποτελεί ένα δυνατό τεστ για την καινούρια χρονιά. Έκλεισε το ματς με 4/19 τρίποντα και γενικότερα φαινόταν πως έχει πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, όμως ως πρώτη εικόνα, μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν με την φυσική τους κατάσταση. Στο τρίτο δεκάλεπτο πάντως ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δυσκολίες στο να βρει σκορ».

Νέα πρόσωπα πλέον στο ρόστερ τον Ολυμπιακού, με τον Ουέιντ Μπόλντγουιν να είναι ένα από αυτά. Πως τον είδε ο Ιταλός δημοσιογράφος τον Αμερικανό γκαρντ σε αυτό το μικρό δείγμα; «Έπαιξε για αρκετή ώρα στο ματς. Ο Μπλατ τον τοποθέτησε και μαζί με τον Σπανούλη. Ξεχώρισε σίγουρα για τον τρόπο που τρέχει στο τρανζίσιον. Πέτυχε 3 καλάθια στον αιφνιδιασμό όμως στην πορεία χάθηκε.. Είναι και για αυτόν νωρίς για να τον κρίνουμε αλλά έδειξε καλά στοιχεία. Από την άλλη θέλω να σου πω για τον Ρούμπιτ που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση».

Πως τα πήγε ο πρώην σέντερ της Μπάμπεργκ; «Σε 20 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, πέτυχε 14 πόντους και είχε 7 ριμπάουντ. Έβγαλε ενέργεια και τον είδα να τον περνάει με τον Χαραλαμπόπουλο στο πλευρό του ως πάουερ φόργουορντ. Θετικός στο μεγαλύτερο κομμάτι (20 ράνκιγνκ) του παιχνιδιού και για ώρα τον είδα απέναντι στον Ταρζέφσκι. Εντάξει έχασε κάποιες φάσεις γιατί είναι πιο ψηλό κορμί αυτός, όμως είναι κάτι το φυσιολογικό».

Οσο για τον Χαπ; «Ηταν μεστός στο παιχνίδι του και η προσαρμογή του άμεση. Ειδικά στην πλευρά της επίθεσης. Μου άρεσε που τον είδα να έχει καλές κινήσεις, να σκοράρει 7 πόντους και να έχει και πέντε ριμπάουντ (3 επιθετικά), μην έχοντας καθόλου εμπειρία. Όταν ήταν στο παρκέ, ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός στο επιθετικό κομμάτι».

Και όμως, μετά από τον τραυματισμο του, ο Βασίλης Σπανούλης θέλει να τρελάνει τους ειδικούς και να είναι 100% έτοιμος όταν θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Σκεφτείτε ότι αγωνίστηκε για 23 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα και είχε 2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 1 ασίστ.

Για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο δημοσιογράφος από το www.pianetabasket.com , Ιακόπο Ντε Σάντις, τόνισε «Ναι έπαιξε αρκετά. Όπως είναι αναμενόμενο δεν είναι στο 100% της φόρμας του. Είχε κάποιες πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Είναι υγιής και φαίνεται πως είναι πολύ καλά. Είναι πίσω όπως περιμέναμε σε θέματα φυσικής κατάστασης μετά από την αποχή που είχε, όμως δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στο παιχνίδι».

Τέλος και αναφορικά με τη νικήτρια ομάδα του Ετόρε Μεσίνα και την απόδοσή της, υποστήριξε ότι: «Εκανε μία πολύ καλή εμφάνιση. Λείπουν κάποιοι παίκτες όπως ο Μπρουκς, αλλά δεν θεωρώ ότι είχε τόσες απουσίες όπως ο Ολυμπιακός. Έπαιξαν πολύ καλά στην ρακέτα. Ο Σέρχιο είχε μεν 5 λάθη, όμως τώρα μαθαίνει τους συμπαίκτες του και τον Μακ, ο οποίος ήταν επίσης καλός. Αξίζει να σου πω ότι έπαιξε πολύ καλά και δίπλα στον Μίτσοφ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ