Αποκλειστικό: Ο Γιαννακόπουλος ετοιμάζει ταινία για την ιστορία Παναθηναϊκού

Ο μύθος του ελληνικού αθλητισμού, με τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια και τους αμέτρητους τίτλους, έρχεται στις οθόνες. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζει ταινία/ντοκιμαντέρ για τον μπασκετικό Παναθηναικό και to10.gr έχει τις λεπτομέρειες.

Αποτελεί την πιο επιτυχημένη ομάδα όλων των εποχών στην Ελλάδα σε συλλογικό επίπεδο. Μια ομάδα με αμέτρητους εγχώριους τίτλους, με έξι ευρωπαϊκό, ένα διηπειρωτικό. Με ένα brand name τεράστιο σε ολόκληρο τον κόσμο. Που μπορεί και προσελκύει τεράστιους παίκτες και μεγάλους προπονητές. Μια ομάδα – μύθος, όπως ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, δε θα μπορούσε παρά να αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά στον κόσμο του, αλλά και σε όλους του Έλληνες φιλάθλους. Και αυτή η κληρονομιά δεν είναι μονάχα οι τίτλοι και τα βίντεο από τις μεγάλες στιγμές, αλλά μια ταινία / ντοκιμαντέρ, η οποία, όπως αποκαλύπτει to10.gr, σύντομα θα έρθει στις οθόνες μας.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της εποχής, έχει προχωρήσει σε κινήσεις που φέρνουν τον Παναθηναϊκό σε ένα άλλο επίπεδο. Σε ένα επίπεδο που ξεφεύγει κατά πολύ από τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μετά τις κινήσεις για το ΟΑΚΑ, που θα θυμίζει… NBA τη φετινή σεζόν, μετά τη θέσπιση ενός σπουδαίου τουρνουά που πλέον γίνεται θεσμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τιμώντας τον αξεπέραστο Παύλο, πλέον ήρθε η ώρα να περάσει στο επόμενο στάδιο. Και να χαρίσει ένα ντοκιμαντέρ που θα το δουν εκατομμύρια μάτια, που θα θυμηθούν και πάλι ένδοξες στιγμές, που θα αντιληφθούν το αληθινό μέγεθος του συλλόγου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του to10.gr, σκηνοθέτης της ταινίας για τον Παναθηναϊκό θα είναι ο Χρήστος Δήμας. Ο άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί ως ο «σκηνοθέτης που κάθε ταινία του είναι σαν ένα ταξίδι». Και επιλέχτηκε από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για ένα υπέροχο πράσινο ταξίδι στον χρόνο.

Ο Χρήστος Δήμας γεννήθηκε το 1969 στην Ελευσίνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε σεμινάρια SOURCES κινηματογραφίας στη Φινλανδία και την Ολλανδία. Εχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτης στην Αμερική και σε ταινίες μεγάλου μήκους γνωστών ελλήνων σκηνοθετών. Εχει εργαστεί ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης στη σειρά του ALPHA «Κόκκινος Κύκλος» σε συνεργασία με τον Πάνο Κοκκινόπουλο. Εχει συγγράψει τα βιβλία «Βερόνικα» (1993), «Ακροβάτες του Κήπου» (1995) και «Ανάσα» (2008).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το σενάριο είναι ήδη έτοιμο, ενώ έχει οριστεί και το μπάτζετ, με τα έξοδα να τα αναλαμβάνει αποκλειστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και πως τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν έως τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Όσο για το πότε θα δούμε την ταινία / ντοκιμαντέρ για τον Παναθηναϊκό στις αίθουσες του κινηματογράφου; Πιθανότατα εντός του 2020, ωστόσο αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Το σίγουρο είναι πως όλες οι ένδοξες στιγμές ενός τεράστιου συλλόγου έρχονται σύντομα στις οθόνες μας για να τις κρατήσουμε για πάντα ως κληρονομιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από