Τεόντοσιτς: «Πριν το Eurobasket του ’09 ο Ολυμπιακός παραλίγο να με στείλει σε άλλη ελληνική ομάδα»

Τεόντοσιτς: «Πριν το Eurobasket του ’09 ο Ολυμπιακός παραλίγο να με στείλει σε άλλη ελληνική ομάδα»

Ο Μίλος Τεόντοσιτς αποκάλυψε, σε δηλώσεις του, πως αν δεν είχε κάνει καλές εμφανίσεις στο Eurobasket του 2009 τότε δύσκολα θα είχε παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «novosti.rs» κάνοντας μια αποκάλυψη για τον καιρό που έπαιζε στον Ολυμπιακό και πόσο επηρέασαν την πορεία του στους «ερυθρόλευκους» οι εμφανίσεις του στο Eurobasket του 2009.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος γκαρντ ανέφερε πως οι Πειραιώτες ήταν έτοιμοι να τον δώσουν σε άλλη ελληνική ομάδα, ωστόσο μετά τα παιχνίδια του πραγματοποίησε με την εθνική της χώρας του όλα άλλαξαν αναλαμβάνοντας αναβαθμισμένο ρόλο στα πλάνα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Παράλληλα μίλησε και για την κατάσταση της υγείας του, επισημαίνοντας ότι την Παρασκευή (27/9) έβγαλε για πρώτη φορά την προπόνηση σε φουλ ρυθμούς και πλέον μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στα παρκέ έπειτα από αρκετό καιρό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίλος Τεόντοσιτς:

Για την κατάσταση που βρίσκεται: «Την Παρασκευή (27/9) έκαναν την πρώτη μου προπόνηση σε φουλ ρυθμούς. Σε περίπου δέκα ημέρες θα είμαι έτοιμος να παίξω. Πραγματικά, ανυπομονώ γιατί το τελευταίο μου επίσημο παιχνίδι ήταν αρχές του χρόνου. Όσο μεγαλώνω, κάνω συνέχεια θεραπείες. Η πρώτη φορά που πόνεσε το πόδι μου ήταν στην ΤΣΣΚΑ, αλλά τότε ήταν πολύ πρώιμο το στάδιο. Από τότε κουβαλάω αυτό το πρόβλημα»

Για την πορεία της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Ξέραμε ότι έπειτα από πολλά χρόνια, πηγαίναμε με τον ρόλο του φαβορί σε αυτή τη διοργάνωση. Τόσο εμείς οι παίκτες, όσο και ο κόσμος είχαμε υψηλές προσδοκίες. Δημιουργήθηκε μεγάλη πίεση, καθώς έπρεπε να γυρίσουμε με το μετάλλιο. Έτυχε ο τραυματισμός του Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση οι Λούτσιτς και Μπιέλιτσα. Με βάση αυτές τις συνθήκες, δεν μπορώ να πω πως ήταν αποτυχία. Στην τελική, η πέμπτη θέση είναι ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Η Αργεντινή δεν είχε τίποτα να χάσει, όπως δηλαδή παίζει στα τουρνουά. Δεν είχαν περισσότερη θέληση από εμάς, απλά μπήκαμε φοβισμένοι».

Για την αποχώρηση του Σάσα Τζόρτζεβιτς από τον πάγκο της Σερβίας: «Λυπάμαι πολύ που έφυγε και ακόμη δεν το έχουμε συζητήσει. Τον καταλαβαίνω και αποδέχομαι την απόφασή του. Έκανε πολλά για το μπάσκετ της Σερβίας, κατακτώντας τρία ασημένια μετάλλια. Τον ευχαριστώ για όλα. Είναι ένας φανταστικός προπονητής».

Για το ρόλο που έπαιξε η εθνική στην πορεία του στον Ολυμπιακό: «Εμένα προσωπικά, η εθνική ομάδα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Θυμάμαι το 2009, για παράδειγμα, ο ρόλος μου στον Ολυμπιακό άλλαξε εντελώς, όταν με είχε πάρει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και είχαμε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στην Πολωνία. Πριν από το τουρνουά, ήθελαν να με δώσουν σε άλλη ελληνική ομάδα, αλλά όταν επέστρεψα, τότε ο ρόλος μου άλλαξε ριζικά στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα σημείο καμπής για μένα. Εάν δεν ήταν η εθνική ομάδα, όλα μπορεί να είχαν πάρει διαφορετική κατεύθυνση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ