Ολυμπιακός: Η ομάδα όνειρο και τα ρεκόρ της

Ολυμπιακός: Η ομάδα όνειρο και τα ρεκόρ της

Οι αήττητες νταμπλούχες κοσμούν το άθλημα, διανύουν μία χρονιά ορόσημο και πρωταγωνιστούν εντός και εκτός των συνόρων με το όμορφο μπάσκετ που παίζουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με μία λέξη: Ασυναγώνιστες! Οι γυναίκες του Ολυμπιακού έχουν βαλθεί να τρελάνουν και φέτος τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά. Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών των Ερυθρόλευκων αποτελεί κόσμημα για το άθλημα της χώρας μας, τρέχοντας αξιομνημόνευτα σερί, παίζοντας όμορφο μπάσκετ και χαρίζοντας απλόχερα θέαμα όπου και αν αγωνίζεται.

Οι κοπέλες του Γιώργου Παντελάκη πέρασαν ένα εύκολο βράδυ στο Βέλγιο το βράδυ της Πέμπτης, επικρατώντας με το ευρύ 83-55 επί της Ναμίρ για την 4η αγωνιστική του Eurocup, σε ένα ματς που πέτυχαν 12/20 τρίποντα!

Βέβαια αυτό δεν είναι το μοναδικό που αξίζει κανείς να επισημάνει από τις επιβλητικές Ερυθρόλευκες για τη σεζόν που διανύουμε. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στο απόλυτο σερί νικών στην Α1 Γυναικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μία χρονιά ορόσημο για το άθλημα, με τα πεπραγμένα της ομάδας του Πειραιά να είναι άξια θαυμασμού σε παγκόσμιο επίπεδα.

Με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό να αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι κυριαρχεί στην Ελλάδα, τον χορηγό της ομάδας, Γιώργο Λεριώτη, να είναι πάντα δίπλα στις Ερυθρόλευκες, οι οποίες αποτελούν και την Εθνική Ελλάδας, αφού το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της ομάδας είναι μέλη της «γαλανόλευκης».

ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

Οι Ερυθρόλευκες λοιπόν, εκτός από την εξαιρετική τους πορεία στην Ευρώπη και το Eurocup, κυριαρχούν απόλυτα και εντός των τειχών έχοντας τέσσερα σερί νταμπλ. Από την πρώτη μέρα της επανίδρυσης του τμήματος, μέχρι και σήμερα (και για πολύ περισσότερο από ότι φαίνεται) δεν γνωρίζουν τι εστί ήττα. Ο Ολυμπιακός είναι 1487 μέρες αήττητος στην χώρα μας και όπως όλα δείχνουν και το Σάββατο θα κατακτήσει ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στα Μελίσσια και θα παραμείνει στην κορυφή της Α1 Γυναικών.

Τι έχει καταφέρει σε αυτό το διάστημα ο τετράκις νταμπλούχος Ελλάδας; Κρατηθείτε γιατί τα νούμερά του προκαλούν ίλιγγο.

Ο Ολυμπιακός μετράει ήδη 118 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας έχουν επικρατήσει των αντιπάλων τους στην Α1 Γυναικών 101 σερί φορές, με τις Ερυθρόλευκες να είναι ακαταμάχητες στο παρκέ και πλην ελαχίστων περιπτώσεων έχουν γνωρίσει πίεση από την ομάδα που έχουν απέναντί τους.

Τα παραπάνω πεπραγμένα λοιπόν παίρνουν μεγαλύτερη αξία, αν συνυπολογίσει κανείς, ότι η ομάδα του Πειραιά είναι ένα βήμα από το να σπάσει το αήττητο ρεκόρ του Αθηναϊκού.

Ο σύλλογος του Βύρωνα πριν από 7 χρόνια (παρά κάτι μέρες) και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου του 2012, σταμάτησε στις 119 νίκες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, μετά την ήττα του από τα Σούρμενα/Ελληνικό για την 8η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Παράλληλα, ο Αθηναϊκός έφτασε τις 105 σερί στο πρωτάθλημα μετά από αυτό το ανεπιτυχές αποτέλεσμα.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ο Ολυμπιακός είναι ικανός, όχι απλά προσπεράσει αυτά τα ρεκόρ, αλλά να τα αφήσει πάρα πολύ μακριά του.

Στο ματς του Σαββάτου, στην βοηθητική αίθουσα του ΣΕΦ, φιλοξενεί τα Μελίσσια, όπου με νίκη ισοφαρίζει τα 119 ροζ φύλλα αγώνα του Αθηναϊκού σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και στην 6η αγωνιστική του της Α1 Γυναικών με τον Σπόρτιγκ εκτός έδρας (24/11) με νέα νίκη θα φτάσει τις 120!

Και δεν σταματάει εκεί. Αναφορικά με το πρωτάθλημα, στο οποίο ο Αθηναϊκός είχε 105 σερί νίκες, ο Ολυμπιακός χρειάζεται άλλα πέντε νικηφόρα συνεχόμενα παιχνίδια για να σπάσει και αυτό το σερί.

Εάν λοιπόν κερδίσει Μελίσσια (09/11), Σπόρτιγκ (24/11), Ελευθερία Μοσχάτου (1/12), Νίκη Λευκάδας (8/12) και Δάφνη Αγίου Δημητρίου (15/12), η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη θα φτάσει τις 106 νίκες στο πρωτάθλημα και θα καταλείψει και αυτό το ρεκόρ! Και δεν φαίνεται καμία ομάδα από τις παραπάνω, ικανή να της κόψει τον δρόμο…

ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Η ομάδα του Πειραιά δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον μόνο στην χώρα μας. Από την δεύτερη σεζόν της παίζει και στην Ευρώπη κάνοντας σταθερά βήματα προόδου. Την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο μπάσκετ Γυναικών, την Ευρωλίγκα, όπου στάθηκε περίφημα και παρότι… ρούκι, πήρε δύο θετικά αποτελέσματα και στις λεπτομέρειες έχασε κάποια άλλα. Η απειρία της κόστισε, όμως και πάλι το ταξίδι ήταν πανέμορφο και γέμισε εκ νέου χαρές στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος την ακολούθησε στο ιστορικό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο κλειστό της Χαλκίδας αλλά και μέσα από το youtube της FIBA.

Σε 14 αγωνιστικές λοιπόν στην φάση των ομίλων του θεσμού, ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 156.788 προβολές σε όλα τα παιχνίδια του μαζί, αριθμός που τον κατέταξε στην τρίτη θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες που προέρχονται από την Τουρκία, την Ρωσία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Λετονία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τσεχία! Ομάδες που έχουν διανύσει τη δική τους διαδρομή στην Ευρωλίγκα έχουν συνεχόμενες συμμετοχές αλλά και κατακτήσεις τίτλων και διακρίσεις.

Φέτος δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο της Μονπελιέ των τριών WNBAers στα προκριματικά της διοργάνωσης, όμως συμμετέχει κανονικά στο Eurocup, με τις εμφανίσεις του να είναι ουσιαστικές και γεμάτες θέαμα.

Έχοντας ως έδρα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και την χρονιά που διανύουμε, οι Ερυθρόλευκες μετρούν ήδη 3 νίκες στον όμιλό τους και μόνο ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Επικράτησαν με 70-41 της Ναμίρ εντός έδρας, με 93-53 της Τσέγκλεντ στο ΣΕΦ και με 83-55 και πάλι της Ναμίρ, αλλά στο Βέλγιο. Μοναδική ήττα αυτή από την Βαλένθια στις 24 Οκτωβρίου στην Ισπανία με 77-66, με τις δύο ομάδες πάντως να δίνουν… τελικό κορυφής στις 27 Νοεμβρίου στην Ελλάδα. Οι Ερυθρόλευκες πρέπει να νικήσουν με πάνω από 11 πόντους για να περάσουν στην πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φτάσει στις τρεις νίκες στην Α1 Γυναικών παίζοντας θεαματικό μπάσκετ. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έχει +86 πόντους στις 4 αγωνιστικές που έχει δώσει στο Eurocup.

Μάλιστα στο παιχνίδι με την Ναμίρ είχε 12/20 τρίποντα, ενώ στα τελευταία του 4 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη μετράει συνολικά 53/119. Στο ματς με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου είχε 19/41, απέναντι στην Τσέγκλεντ έβαλε 14/33 και στα Χανιά πέτυχε 8/25.

https://twitter.com/OlympiacosWbc/status/1192770090728595457

Ταβάνι δεν υπάρχει για αυτήν την ομάδα, η θέληση για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην χώρα μας είναι τεράστια, ενώ οι φιλοδοξίες για ευρωπαϊκή διάκριση δεν σταματούν ποτέ.

Ο Ολυμπιακός με την συγκεκριμένη νοοτροπία είναι ικανός να πάει ακόμα ψηλότερα στο Eurocup, ο κόσμος αγκαλιάζει τις προσπάθειες των κοριτσιών του Γιώργου Παντελάκη και είναι πολύ πιθανό το ταξίδι των Ερυθρόλευκων να συνεχιστεί κι άλλο στα παρκέ της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ