Σου αρέσουν οι «ματσό» άνδρες; Κακό του κεφαλιού σου

Σου αρέσουν οι «ματσό» άνδρες; Κακό του κεφαλιού σου

Κάποιοι τους λένε alpha males, οι ανθρωπολόγοι τους λένε Homo Balcanius, εδώ στην Ελλάδα τους λέμε μάτσο.

Υπάρχει μία παρανόηση σχετικά με το τι σημαίνει άνδρας μάτσο και η λεγόμενη «αντρίκια» συμπεριφορά. Ωστόσο εδώ δεν είμαστε για να ορίσουμε μία έννοια που μεταβάλλεται με τα χρόνια σε όλες τις κοινωνίες. Με τα σημερινά δεδομένα άνδρας μάτσο, alpha male, θεωρείται αυτός ο άνδρας που ενδιαφέρεται αρκετά για το πόσο μπορεί να επιβληθεί στον περίγυρο του, έχει πολύ έντονο προφορικό λόγο και η γλώσσα του σώματος δείχνει έναν άνθρωπο ανησυχητικά σίγουρο για τον εαυτό του. Του αρέσουν οι προκλήσεις και συνήθως δεν νιώθει ντροπή. Με λίγα λόγια το γενετικό του υλικό μάλλον είναι λίγο πιο κοντά στον homo erectus.

Παρ’ όλα αυτά έχει τρομερή πέραση στον γυναικείο πληθυσμό, ίσως λόγο της αυτοπεποίθησης του. Δυστυχώς όμως οι μάτσο άνδρες δεν είναι κατάλληλοι για σχέση και δεν θα είναι μάλλον ποτέ-άλλος ένας λόγος που τους γουστάρουν οι γυναίκες, λόγω απωθημένων. Δεν είναι όμως καλή ιδέα να βγαίνεις με άντρες μάτσο.

Θέλουν διαρκώς να ικανοποιούν το «εγώ» τους

Έχουν τεράστια αυτοπεποίθηση. Αλλά αυτή η αυτοπεποίθηση από κάπου πηγάζει. Μπορεί να πηγάζει από την χειραγώγηση κάποιου υφιστάμενού τους. Μπορεί να πηγάζει από την επιβεβαίωση που παίρνει από τις γυναίκες. Αρχικά, δεν θέλεις να είσαι ακόμη μία γυναίκα που του έκανες το χατίρι και δεύτερο θέλεις κάποιον με αληθινή αυτοπεποίθηση, όχι κάποιον που έχει ανάγκη διαρκώς από κομπλιμέντα.

Νομίζουν ότι μόνο αυτοί ξέρουν

Συνήθως ξεκινάνε την πρόταση τους με πατροναριστικό ύφος λέγοντας «Άκου να σου πω εγώ». Όσες φορές κι αν προσπαθήσεις να συζητήσεις μαζί τους, δεν θα σε στηρίξουν, θα σου πουν ότι δεν βλέπεις καθαρά το πρόβλημα και πόσο λάθος το χειρίζεσαι, επειδή αφήνεις το συναίσθημα να σε επηρεάσει.

Συνήθως σε θέλουν για αξεσουάρ

Αν είσαι στο πλάι ενός τέτοιου άνδρα, το πιο πιθανό είναι να σε βλέπει σαν συμπλήρωμα της εικόνας του. Ο εγωκεντρισμός είναι ένα πολύ έντονο χαρακτηριστικό του alpha male, γι’ αυτό και βλέπει τη γυναίκα περισσότερο σαν αξεσουάρ. Αυτή που στέκεται δίπλα του πρέπει να είναι όμορφη, να είναι σέξι αλλά όχι προκλητική, να μη μιλάει πολύ (ώστε να μην του κλέβει τα φώτα) και φυσικά να μην είναι πολύ κοινωνική, το κλασικό αρχέτυπο της χαμηλοβλεπούσας γυναίκας.

Είναι πολύ σκληροί

Δεν πρέπει να παραπονεθούν ποτέ, ούτε να εκφράσουν τα συναισθήματά τους γιατί αλλιώς θα φανούν αδύναμοι. Ενώ αυτό το χαρακτηριστικό συνθέτει το προφίλ ενός δυναμικού ανθρώπου, οδηγεί σε καταπιεσμένα συναισθήματα και passive aggressive συμπεριφορές. Επιπλέον, όλη αυτή η πίεση πρέπει να διοχετευτεί κάπου. Μάντεψε πού είναι αυτό το κάπου: 1. Στο γυμναστήριο, 2. Στη σύντροφο. Δεν το λες και πολύ αντρίκιο τώρα, ε;

Η ζωή του είναι πάντα πιο σημαντική

Όλη αυτή η φαινομενική αυτοπεποίθηση και ο εγωκεντρισμός έχουν αντίκτυπο στην επικοινωνία του μάτσο με τη σχέση του. Θεωρεί πως οι στόχοι του είναι πιο σημαντικοί από των άλλων (ναι και της συντρόφου του) και δεν χάνει ευκαιρία να παραπονεθεί στη σύντροφό του γι’ αυτό. Έχει μάθει να είναι διαρκώς προτεραιότητα.

Δεν έχουν ενσυναίσθηση

Ή ακόμη κι αν έχουν, την κρύβουν καλά για να μην φανούν αδύναμοι (ή «γυναικούλες» όπως λένε οι πολύ μάτσο). Σου απαντούν ελαφρά τη καρδία με ένα «Έλα μωρέ ξέχασε το» χωρίς να ασχοληθούν με το πρόβλημά σου, γιατί πάντοτε τα προβλήματα σου είναι πιο μικρά από τα δικά τους.

Πηγή: in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ