Βουράκης : «Τα χρόνια περάσανε και η παράγκα παραμένει»

Βουράκης : «Τα χρόνια περάσανε και η παράγκα παραμένει»

Αν ισχύει το 10% όσων υποστηρίζει ο Ιωσήφ Βουράκης, τότε πρέπει άμεσα να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα. Η ΕΟΚ κι η ΚΕΔ τι λένε γι’ αυτά;

Όσοι δεν έχουν εντρυφήσει στα του μπάσκετ, ίσως δεν γνωρίζουν ότι ο Ιωσήφ Βουράκης ήταν πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ, από την οποία παραιτήθηκε. Νέος άνθρωπος, που δεν… μασάει τα λόγια του, παραχώρησε συνέντευξη στο jumpshot, όπου άστραψε και βρόντηξε. Είπε πράγματα, που… σιγοψιθυρίζουν πολλοί, αλλά ελάχιστοι τολμούν να τα πουν με το όνομά τους. Αξιολογήσαμε, δίχως να συρράψουμε ώστε να μην αλλοιωθεί κατ’ ελάχιστο το νόημά τους, τα σημαντικότερα:

«Είναι γνωστό σε όλα τα μέλη του ΣΥΔΚΝΑ, ότι μέλη του Δ.Σ., μαζί με μέλος του Δ.Σ., των Αθηνών είχαν παραδώσει σε ανώτερο μέλος της ομοσπονδίας λίστα με διαιτητές (εθνικών και τοπικών κατηγοριών), με σκοπό να μην ορίζονται σε αγώνες. Η αιτιολογία; Ο «Α» είναι συγγενής του τάδε, ο «Β» είναι Ολυμπιακός, ο «Γ» είναι φίλος του άλλου. Και πίστεψέ με αυτή η λίστα είναι αρκετά μεγάλη.

Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι αυτό που λέμε «δίνω-παίρνω». Αν παρατηρήσεις τους ορισμούς στις εθνικές κατηγορίες μπορείς εύκολα να καταλάβεις ποιοι διαιτητές μας ήταν μέσα σε αυτή τη λίστα» είπε ο παραιτηθείς πρόεδρος. Και βέβαια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το κομμάτι της λίστας που αφορά στους διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών.

Συνέχισε ο κ. Βουράκης: «… Πιστεύω ότι πλέον, λόγω αδυναμίας της διοίκησης της ομοσπονδίας να «κουμαντάρει» το καράβι, έχει δώσει το ελεύθερο σε διάφορους αποτυχημένους επαγγελματικά ανθρώπους, άλλες φορές χρησιμοποιώντας το αξίωμα τους (και καταπατούν τους κανονισμούς), άλλες φορές κρυπτόμενοι πίσω από -αν μη τι άλλο εμπνευσμένους- τίτλους, ας πούμε «ροζ αλεπούδες», να ασκούν πολιτική και πιέσεις με διάφορους τρόπους, αλλά πάντα με τις ευλογίες της διοίκησης. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ…». Εδώ αναφέρεται προφανώς στο… άτυπο -αλλά εκτελών με συνέπεια τα χρέη του- γραφείο Τύπου της ΚΕΔ.

Ακόμα πιο σημαντική τοποθέτηση του κ. Βουράκη: «Όλοι ξέρουν τι γίνεται. Θα σου πω το πιο απλό. Όταν πριν τους ορισμούς της ΕΟΚ κυκλοφορεί χαρτάκι, όχι μόνο με το ποιοι θα παίξουν, αλλά ποιοι δεν θα παίξουν, αυτό τι είναι αν όχι εξυπηρέτηση;». Αλλά είναι μόνο εξυπηρετήσεις (καταδικαστέες), ή κάτι πιο βαρύ; Διαβάστε παρακάτω:

«… Θεωρώ ότι η δική μας παραίτηση είναι η αρχή. Η αρχή για μια αλλαγή. Κανένας δεν είναι αναγκασμένος τα υπακούει και να ακολουθεί τον δρόμο που του δείχνουν. Δυστυχώς ο χώρος μας δεν είναι καθαρός. Πριν πολλά χρόνια υπήρχε η γνωστή «παράγκα του μπαρμπά Θωμά». Τα χρόνια περάσανε κι η παράγκα παραμένει, τα ονόματα αλλάζουν κι αυτό είναι πραγματικά λυπηρό για όλους μας. Και για να κλείσουμε, εγώ είμαι εδώ και περιμένω όποιον θέλει να αντικρούσει αυτά που λέω επώνυμα κι όχι με ψευδώνυμα, να πει ότι αυτά που λέω είναι λάθος, αλλά με αποδείξεις όχι με αερολογίες, γιατί εγώ για όλα αυτά που λέω έχω αποδείξεις.

Ξαναλέω τη δουλειά που κάναμε, την κάναμε τρεις άνθρωποι μόνοι μας και δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. Για εμάς δεν ήταν ούτε όνειρο ζωής, ούτε αυτοσκοπός, να είμαστε στην ΚΕΔ! Μας προτάθηκε η θέση και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Η μεγαλύτερη χαρά μου είναι ότι με τη δουλειά που κάναμε ενοχλήσαμε συγκεκριμένους ανθρώπους, ανθρώπους που εκπροσωπούν το παλιό και το κατεστημένο. Αυτό σημαίνει ότι πετύχαμε».

Δηλώνει ότι έχει αποδείξεις για όσα λέει, οπότε να περιμένουμε ότι θα βρεθεί κάποιος από την ΚΕΔ, ή από την ΕΟΚ, που θα θεωρήσει ότι θίχθηκε, ώστε να υπερασπιστεί την καθαρότητα του συστήματος, ή θα ισχύσει το «κάντε ότι δεν βλέπετε, σε λίγες μέρες θα ξεχαστεί», που έχει μετατραπεί σε επικοινωνιακό δόγμα της αυλής του Βασιλακόπουλου;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ