Για πόσο καιρό δυο άνθρωποι μπορεί να είναι «τρελά ερωτευμένοι;»

Όπως όλα τα ωραία, έτσι κάποτε κι αυτό τελειώνει


Για πόσο καιρό δυο άνθρωποι μπορεί να είναι «τρελά ερωτευμένοι;» | to10.gr

Πόσο καιρό όμως διαρκεί ο παράφορος έρωτας; Για πόσο χρονικό διάστημα συνεχίζουν να εκκρίνονται οι ουσίες που τον προκαλούν, δηλαδή οι νευροτροφίνες;

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Πάβια έγινε ανάλυση αίματος σε 116 άνδρες και γυναίκες 18 έως 31 ετών με τους μισούς να έχουν μπει πρόσφατα σε μια σχέση και τους άλλους μισούς να είναι είτε single, είτε σε μακροχρόνια σχέση.

Ο θρίαμβος Μαρινάκη και η συντριβή Γραμμένου, «εξυγιαντών»

Στους εθελοντές λοιπόν οι οποίοι μόλις είχαν αρχίσει μια νέα σχέση τα επίπεδα μίας εκ των πρωτεϊνών του επονομαζόμενου παράγοντα αναπτύξεως των νεύρων (NGF) ήταν σημαντικά ψηλότερα από τα επίπεδα των υπολοίπων.

Ύστερα όμως από έναν χρόνο, σε 39 από τους 58 εθελοντές που εξακολουθούσαν να είναι στην σχέση αυτή που είχαν ξεκινήσει τότε, τα επίπεδα του NGF είχαν επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Το αποτέλεσμα αυτό δε σημαίνει ότι παύει να υπάρχει έρωτας ανάμεσα στα ζευγάρια, απλώς παύει να είναι τόσο έντονος όσο στην αρχή. Στην καλύτερη περίπτωση μετατρέπεται σιγά σιγά σε βαθιά αγάπη και σεβασμό συναισθήματα που οπωσδήποτε διαρκούν περισσότερο από τον παράφορο έρωτα.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

Μύθοι και αλήθειες για τον γυναικείο αυνανισμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο