Χαραλαμπόπουλος-Χαπ: Δύο δανεικοί γεμάτοι μέλλον

Χαραλαμπόπουλος-Χαπ: Δύο δανεικοί γεμάτοι μέλλον

Ο Ολυμπιακός έχει… χρυσάφι στα χέρια του και το ζητούμενο είναι από το καλοκαίρι του 2020 να το εκμεταλλευτεί στον υπέρτατο βαθμό.

Η αλήθεια είναι πως η σεζόν δεν κυλάει όπως θα την περίμεναν στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας και η συνολική εικόνα της ομάδας δεν αποπνέει και τεράστια αισιοδοξία για το μέλλον. Όχι ότι πάνε τραγικά τα πράγματα στον Πειραιά, το ζητούμενο είναι όμως που μπορεί να φτάσει η ομάδα στην φετινή διοργάνωση, όταν αυτή δεν έχει και ματς στην Ελλάδα.

Μπορεί στο Λιμάνι να ασχολούνται διαρκώς με το τι γίνεται στην Ευρωλίγκα, έχουν να τους απασχολούν και δύο ακόμα περιπτώσεις, που είναι… ενεργές σε Νίκαια και Κρεμόνα. Σε ποιους αναφερόμαστε;

Στους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που αγωνίζεται στον Ιωνικό Νίκαιας και στον Ιθαν Χαπ που είναι στην Ιταλία για λογαριασμό της Βανόλι Κρεμόμα.
Αμφότεροι έχουν δοθεί ως δανεικοί από τους Ερυθρόλευκους στις δύο ομάδες για να μπορέσουν να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό και να… ψηθούν ανάλογα με τις απαιτήσεις του συλλόγου που παίζουν.
Με την εξής διαφορά βέβαια. Ο ενας ελέγχεται διαρκώς από κοντά, ενώ ο άλλος είναι εξ αποστάσεως αφού παίζει στην Ιταλία.

Ο Χαραλαμπόπουλος εκτός του προγράμματος που ακολουθεί στον Ιωνικό Νίκαιας, είναι υπό την επίβλεψη και του τιμ του Ολυμπιακού. Συχνά πυκνά θα τον δει κανείς να περνάει ώρες στο παρκέ του ΣΕΦ, με τον Ανδρέα Γκατζούλη και τον Μιχάλη Καλαβρό να είναι από κοντά του.
Στην ομάδα της Νίκαιας, όσο περνάει ο καιρός, βρίσκει τον καλό του εαυτό. Δεν τον έχουν πάρει και τα χρόνια. Αντιθέτως στις 6 Ιανουαρίου θα γίνει 23 ετών και φέτος είναι η πρώτη φορά που έχει ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς που είχε στο παρελθόν και νιώθει πιο υγιής σωματικά και πνευματικά από ποτέ. Στον Ιωνικό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους νεοφώτιστους να έχουν επενδύσει επάνω του για την φετινή χρονιά.

Παρότι λοιπόν αναμενόμενα ξεκίνησε με χαμηλές… πτήσεις, ο Χαραλαμπόπουλος έχει γίνει βασικό γρανάζι της μηχανής του Βετούλα.

Συνολικά λοιπόν έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια με τον Ιωνικό έχοντας 11,4 πόντους κατά μέσο όρο, 5,6 ριμπάουντ ανά ματς και περίπου δύο ασίστ ανά παιχνίδι και ένα κλέψιμο. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι είναι σούπερ από θέμα φυσικής κατάστασης, σουτάρει με 67,2% στο δίποντο ενώ η άνοδος του αγωνιστικά βγάζει μάτι.

Δείτε τα παιχνίδια που έχει δώσει με τον Ιωνικό

Τι συμβαίνει τώρα με τον Χαπ; Βλέποντας ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί φέτος και υπό αυτές τις συνθήκες με την ομάδα στην Ευρωλίγκα, οι Ερυθρόλευκοι προτίμησαν να τον παραχωρήσουν δανεικό σε μία λίγκα που συνηθίζουν να… ανθίζουν οι σέντερ. Την ιταλική.

Ο Αμερικανός σέντερ είναι ένας υπερταλαντούχος επιθετικά σέντερ, ο οποίος ήταν υπερβολικά άγουρος στο αμυντικό κομμάτι. Γνωρίζοντας στον Πειραιά ότι η μοναδική τριβή του θα ήταν οι προπονήσεις και κάποια… σκόρπια πεντάλεπτα στην Ευρωλίγκα, προτίμησαν να τον δώσουν δανεικό στην Κρεμόνα.

Και δικαιώθηκαν με την επιλογή τους. Ο Χαπ βρέθηκε σε μία ομάδα που ήρθε ως ξένος που θα βοηθήσει άμεσα. Θα πάρει ευθύνες επάνω του, επιθέσεις και με το παραπάνω και αγωνιστικά λεπτά. Το σημαντικότερο όλων; Όπως προείπαμε τριβή.

Θα παίξει μπάσκετ, θα παίξει… ξύλο, θα «ματώσει». Και όλα αυτά όχι υπό τις μονότονες πολλές φορές προπονήσεις αλλά σε αγωνιστικό ρυθμό.

Εξάλλου στον Ολυμπιακό γνώριζαν το επιθετικό του ταλέντο και έψαχναν τον τρόπο για να «ψηθεί».

Στην Ιταλία λοιπόν είναι απίστευτος! Πράγματα και θαύματα κάνει στην Κρεμόνα ο Χαπ, με τον κόσμο να αναρωτιέται γιατί δεν έμεινε στο Λιμάνι για φέτος, στην ήδη προβληματική χρονιά.

Παίρνοντας ως παράδειγμα την εξαιρετική του εμφάνιση το βράδυ του Σαββάτου στην ήττα της ομάδα του στην Πιστόια.

O Αμερικανός σέντερ είχε σε 24 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής, πετυχαίνοντας 8/10 δίποντα και 8/14 βολές! Παράλληλα κατέβασε 9 ριμπάουντ (5 επιθετικά) ενω είχε 12 κερδισμένα φάουλ και 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Το θετικό στην περίπτωσή του είναι ότι στην Ιταλία παίζει 28,8 λεπτά το παιχνίδι! Οχι το πολύ 5 που θα ήταν στον Ολυμπιακό, σε μία βέβαια κατώτερη ομάδα από τους Πειραιώτες. Ο Χαπ λοιπόν στα 6 ματς που έχει προλάβει να αγωνιστεί έχει 16,5 πόντους κατά μέσο όρο, με 55% στα δίποντα και 15/29 βολές. Είναι ουσιαστικά ο μπροστάρης της Κρεμόνα και δικαίως συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του ιταλικού πρωταθλήματος για τον Νοέμβριο.

Δείτε του αριθμούς του Χαπ στην Ιταλία σε αυτά τα 6 ματς.

Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός έχει χρυσάφι στα χέρια του. Μόνο αυτός λοιπόν έχει την ευθύνη, το καλοκαίρι του 2020 να εκμεταλλευτεί απόλυτα αυτούς τους δύο παίκτες που είναι.. επένδυση για το μέλλον του και τη νέα ομάδα που θα χτίσει. Ανεξάρτητα με το ποιος είναι προπονητής το καλοκαίρι. Με τον Κεμζούρα ή χωρίς τον Κεμζούρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ