Ρίγα-Περιστέρι 64-71

Ρίγα-Περιστέρι 64-71

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου επικράτησε στην Λετονία για την 9η αγωνιστική του BCL, τρεις μέρες μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στην Basket League.

Το Περιστέρι συνεχίζει απτόητο την ξέφρενη πορεία του! Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων δεν καταλαβαίνει τίποτα φέτος, απερίσπαστη παίρνει τη μία νίκη μετά από την άλλη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά το τεράστιο αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή για το πρωτάθλημα, οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου πέρασαν και από την Λετονία, επικρατώντας της Ρίγα με σκορ 71-64 για την 9η αγωνιστική του BCL.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν εξ αρχής τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν άφησαν σε κανένα σημείο την Ρίγα ουσιαστικά να τους απειλήσει και απέδρασαν από την Λετονία με ένα ακόμα διπλό στις αποσκευές τους.

Κορυφαίος για τον Νίκο Παπανικολόπουλο ο Μορέιρα με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Χάτσερ και Βασιλόπουλος με 15 πόντους αμφότεροι.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το Περιστέρι έδειξε ακριβώς τι θέλει στο παρκέ. Με πρωταγωνιστή τον Ξανθόπουλο και τον Γκρέι οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με 9-11 και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα παρέμειναν μπροστά στο σκορ.

Με τον Χάτσερ και τον Μόρισον λοιπόν πήραν προβάδισμα με έξι πόντους (13-19) με την περίοδο να λήγει στο 16-21.

Η πίεση έγινε ακόμα πιο ισχυρή από τους παίκτες του Παπανικολόπουλου, με την Ρίγα πάντως να πλησιάζει στους τρεις (27-30). Ακολούθησαν επιθετικά οι Σμιθ και Βασιλόπουλος, με το ματς να φτάνει γρήγορα στο 30-40 με το δίποντο του Μορέιρα.

Ο Βασιλόπουλος έστειλε το ματς στο +12 (30-42) με το ημίχρονο να λήγει στο 30-44 και τους Περιστεριώτες μανα είναι ένα βήμα πριν το θετικό αποτέλεσμα.

Επιστρέφοντας στο ματς, η ελληνική ομάδα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, πέρασαν με 11 πόντους (41-52) έπειτα από το νέο καλάθι του Μορέιρα, με την Ρίγα να βγάζει αντίδραση. Ο Μέντφορντ μείωσε την απόσταση, η οποία έφτασε ξαφνικά στους 6 (46-52).

Το Περιστέρι μπήκε στο τελευταίο 10λεπτο με προβάδισμα 8 πόντων (46-54) και ο Χάτσερ το οδήγησε εκ του ασφαλούς καθώς με τρίποντο πραγματοποίησε το 46-59 στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα της τέταρτης περιόδου. Παρά την επιστροφή της Ρίγας στο ματς, ο Μορέιρα κράτησε τη διαφορά στους 9 (52-61), με τον Σκούτσι Σμιθ να βάζει και πάλι τα πράγματα στην θέση τους με λέι απ (52-63). Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 6-2 επιμέρους, με τον Χάτσερ να αναλαμβάνει και να στέλνει το ματς στους 11 πόντους ξανά.

Η προσπάθεια των γηπεδούχων για να επιστρέψουν δεν αρκούσε και το συγκρότημα του Παπανικολοπουλου μάζεψε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο σακούλι του για την φετινή σεζόν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ