Μίσκολτς-Ολυμπιακός 59-54

Μίσκολτς-Ολυμπιακός 59-54

Οι Ερυθρόλευκες ηττήθηκαν με 5 πόντους στην Ουγγαρία, όμως μπορούν στην Ελλάδα να πάρουν την πρόκριση στις 9 Ιανουαρίου για τους «16» του Eurocup Γυναικών.

Σε ένα ματς με ιδιαίτερη ένταση και πολλές αυξομοιώσεις στο σκορ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 59-54 στην Ουγγαρία από την Μίσκολτς για την φάση των πλέι οφ του Eurocup Γυναικών. Οι Ερυθρόλευκες πάτησαν καλά στο παρκέ, δεν είχαν λύσεις στο μαρκάρισμα της Μόρισον και ηττήθηκαν με 5 πόντους. Για να βρεθούν στην επόμενη φάση του Eurocup, χρειάζεται να νικήσουν στην Ελλάδα με 6 πόντους στις 9 Ιανουαρίου και να προκριθούν στους «16» της διοργάνωσης.

Πρώτη σκόρερ η Τζάκι Γέμελος με 19 πόντους, ενώ την ακολούθησαν οι Μπασάρα Γκρέιβς και Τζέσικα Τόμας που έβαλαν απο 10 πόντους αντίστοιχα.

Δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν εστιάσει στην άμυνά τους και να ψάχνουν από εκεί να επιβληθούν στο παρκέ. Το 9-8 του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο αποδεικνύει του λόγου το αληθές, με την ουγγρική ομάδα να κάνει την αντεπίθεσή της και μέσω των… βολών (15/17) έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με τις Ερυθρόλευκες να είναι πίσω με πέντε πόντους (30-25).

Οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας βασίστηκαν στο δίδυμο Γέμελος και Γκρέιβς και αντέδρασαν. Παρά τον… μονότονο τρόπο σκοραρίσματος της Μίσκολτς (βολές), ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 4 πόντους (39-43) για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 44-46.

Το ματς ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα, οι Ερυθρόλευκες παρέμειναν κοντά στο σκορ, όμως ήταν άστοχες κοντά στο καλάθι. Η Μόρισον τις δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο ποστ, πέτυχε κρίσιμους πόντους (5 σερί) και έστειλε το ματς στο 54-49 με 3 λεπτά να απομένουν.

Παρά το 56-51, η Μόρισον παρέμεινε κυρίαρχη στην ρακέτα, ο Ολυμπιακός έβλεπε την Μίσκολτς να πηγαίνει εύκολα στις βολές και δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς και πλέον χρειάζεται νίκη με 6 πόντους στο δεύτερο παιχνίδι για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 8-9, 30-25,  44-46, 59-54

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ