Οι λέξεις που τερματίζουν κάθε καυγά

Οι λέξεις που τερματίζουν κάθε καυγά

Τι να αποφύγεις και τι να κάνεις στον επόμενο τσακωμό με το σύντροφο σου

Ξυπνάς το πρωί και για μια στιγμή όλα φαίνονται φυσιολογικά, μέχρι να παρατηρήσεις μια έλλειψη. Στη συνέχεια γυρίζεις και συνειδητοποιείς ότι δεν εκείνος δε βρίσκεται στο κρεβάτι δίπλα σου, αλλά στον καναπέ.

Δυστυχώς, το προηγούμενο βράδυ είχατε ένα τσακωμό, ο οποίος μπορεί να φαινόταν γελοίος στην αρχή, αλλά τελικά μετατράπηκε σε κάτι μεγαλύτερο. Προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά εσύ δε μπορούσες να το αφήσεις να να περάσει. Τώρα είσαι στεναχωρημένη, θέλεις να βάλεις ένα τέλος σε όλο αυτό, να τον συγχωρήσεις, αλλά δε ξέρεις πώς να ξεπεράσεις τα συναισθήματά σου.

Σου ακούγεται οικείο;

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα ίδια τα επιχειρήματα δεν είναι αυτά που κάνουν κακό στις σχέσεις, αλλά το χρονικό διάστημα στο οποίο οι άνθρωποι ανακάμπτουν μετά από ένα τσακωμό.

Αντί να εστιάσεις στο να μην κάνεις καθόλου καυγάδες, αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείς είναι ο χρόνος ανάκαμψης μετά από έναν τσακωμό. Εάν μπορείς να κάνουμε μια συζήτηση και στη συνέχεια γρήγορα να απομακρυνθείς από αυτό, είναι πολύ θετικό τόσο για εσένα την ίδια όσο και για τη σχέση σας.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις να δώσεις στο σύντροφο σου κάτι σαν «χάρτη πορείας». Πολλοί άνθρωποι, όταν τσακώνονται, επικεντρώνονται στον εαυτό τους και δεν δίνουν στους άλλους μια ένδειξη για το πώς μπορούν να βοηθήσουν, και έτσι περιμένουν από την άλλη μεριά να πει την τέλεια φράση, κάτι που θα λύσει το πρόβλημα. Παρ’όλα αυτά, δεν τους βοηθούν και δεν τους παρέχουν καθοδήγηση.

Εάν μπορείς να του πεις, Άκούσε, είμαι ευαίσθητη τώρα αλλά πρέπει να με βοηθήσεις. Θέλω να είσαι στο πλευρό μου και να με βοηθήσεις, γίνεσαι μια πραγματικά σπουδαία συμπαίκτρια, αφού του δείχνεις πώς να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα συναισθήματά σου, και τον κάνεις να αισθάνεται πως είσαστε παίκτες της ίδιας ομάδας.

Αντίθετα, αν τον αποξενώσεις και ασχολείσαι μόνο με τον εαυτό σου, θα τον κάνεις να το δει σαν μια απελπιστική περίπτωση. Όταν λες αυτές τις 4 απλές λέξεις – «Χρειάζομαι να με βοηθήσεις», τον κάνεις συμπαίκτη σου στην κατάσταση.

Πηγή: womenonly.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ