Ολυμπιακός: Τα «δώρα» του Άη Βασίλη που θα ήθελαν στο Λιμάνι

Ολυμπιακός: Τα «δώρα» του Άη Βασίλη που θα ήθελαν στο Λιμάνι

Τρία διαφορετικά «δώρα» που θα έχει ανάγκη η ομάδα του Πειραιά ενόψει Χριστουγέννων και για τη νέα χρονιά που ακολουθεί σε κάθε επίπεδο.

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες γιορτινές. Όλοι κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και κάνουν τις καθιερωμένες διακοπές τους, πίνοντας και τρώγοντας μέχρι σκασμού. Εντάξει όχι όλοι. Οι αθλητές και τα προπονητικά τιμ είναι σε αυτήν την άχαρη θέση να δουλεύουν κανονικά αφού οι ομάδες υψηλού επιπέδου συνήθως αυτήν την περίοδο προγραμματίζουν είτε ταξιδια για εντός έδρας ματς είτε είναι ήδη σε κάποια πτήση είτε στο παρκέ αφού θα ολοκληρωνουν την προετοιμασία τους για το επόμενο παιχνίδι τους. Για μας του δημοσιογράφους δεν το συζητώ. Όλο και σε ένα λαπτοπ μπροστά θα βρισκόμαστε. Ας μην θίξουμε όμως τα δικά μας γιατί δεν θα μου βγει σε καλό η γκρίνια μέρες που είναι.

Ταυτόχρονα στα Χριστούγεννα ανταλλάζουν δώρα. Σε άλλες εποχές, τις εποχές… ΠΑΣΟΚ που λέγαμε για πλάκα, δίναμε δώρα και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Το κόβω εδώ γιατί δεν χρειάζεται να γίνομαι παραπάνω γραφικός.

Στον Ολυμπιακό θα ήθελαν λοιπόν ο Άη Βασίλης να μπει στο… σπίτι τους από την καμινάδα για να τους φέρει κάποια «δώρα».

Το ποτέ θα τα ανοίξουν στο Λιμάνι; Ας είναι τώρα, ας είναι Πρωτοχρονιά με το που τραγουδήσουν όλοι μαζί το «Πάει ο παλιός χρόνος».

Δώρο 1ο: Ηρεμία

Στον Ολυμπιακό την έχουν ανάγκη. Σε υπερθετικό βαθμό. Η ομάδα το προηγούμενο διάστημα δούλευε καλά και συνεχίζει να το κάνει αυτό. Το ζητούμενο είναι πως τα σερί αρνητικά αποτελέσματα και οι εμφανίσεις της, έχουν προκαλέσει αυτήν την νευρικότητα. Από όλους. Προπονητές, αθλητές, τον κόσμο, τον Τύπο. Αυτήν την στιγμή άπαντες στον Πειραιά επιμένουν ότι δεν υπάρχει θέμα Κεμζούρα και ότι ο Λιθουανός θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστεύουμε, έχουμε το δικαίωμα να κρατάμε κάποια πισινή. Η ηρεμία λοιπόν είναι αυτή που πρέπει να επανέλθει στις τάξεις της ομάδας για να μπορέσει να πατήσει καλύτερα στο παρκέ. Να πάει στην Βαρκελώνη και να διεκδικήσει ότι της αντιστοιχεί. Με την προσήλωση που είχε όταν πήρε το διπλό από την Μοσχα και μακριά από εμφανίσεις όπως στην Βιτόρια και την Μαδρίτη. Γιατί εάν πάει με αυτήν την νοοτροπία, τότε το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα έχει μουρμούρα. Μπόλικη μουρμούρα..

Δώρο 2ο: Αποφάσεις

Γενική ως λέξη αλλά το νόημα παραμένει ίδιο. Το θέμα είναι στον Ολυμπιακό να δουν τι τους ξημερώνει. Από το τώρα για το μέλλον. Για το ρόστερ της ομάδας, το προπονητικό τιμ, την χρονιά που κλείνει τον πρώτο γύρο της στις πρώτες μέρες του νέου χρόνου. Τι θα γίνει με την Α1 και αν θα υπάρξει ξανά αυτή. Ένα πλάνο για το τι μέλλει γενέσθαι στον Πειραιά.

Πρέπει να ξέρει ο κόσμος που πάει η ομάδα και ποιες είναι οι βλέψεις της. Εάν υπάρχει σκοπός να αλλάξει κι άλλο τώρα την δομή της με κάποιες προσθαφαιρέσεις. Ακόμα και μετά νεαρά παιδιά που είναι στην Α2, την υπόθεση του Χαραλαμπόπουλου και αν θα έρθει στον Ολυμπιακό από τώρα για να δουλέψει ή θα δοθεί εκ νέου δανεικός σε μια ομάδα (μπορεί και εξωτερικό σε στιλ Κρεμόνα όπως ο Χαπ) για να παραμείνει σε τοπ επίπεδο. Κινήσεις που δείχνουν προοπτική και μεράκι για βελτίωση. Που αναπτερώνουν το ηθικό του κόσμου. Γιατί και αυτός ψάχνεται υπερβολικά. Και η πικρία του είτε μεγαλώνει είτε δεν υπάρχει πια.

Δώρο 3ο: Στήριξη

Αφού μίλησα για κόσμο, το ματς με την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ είναι η κατάλληλη ευκαιρία για μια όμορφη απόδραση για όλους σας σε αυτές τις γιορτινές ημέρες. Κακά τα ψέματα, στις 2 Ιανουαρίου πολύς κόσμος κάθεται. Οι άδειες είναι σε εφαρμογή και έχει την ικανότητα να βρεθεί στο γήπεδο. Το φαληρικό κλειστό με εκείνα και με τούτα είναι απελπιστικά άδειο. Το… ταβάνι του είναι τα 7 χιλιάρικα. Θα μου πείτε και πως να έρθει ο κόσμος; Η ομάδα δεν βγάζει στο παρκέ στοιχεία που θα τον κάλυπταν, το 6-9 ως ένα σημείο ενοχλεί. Έρχεται και η Βαρκελώνη. Η οποία είναι ικανή είτε να τον αποθαρρύνει είτε να βοηθήσει στην στήριξη που τονίζω. Όπως και να έχει οι παίκτες, τα παιδιά αυτά που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, σας έχουν ανάγκη. Να νιώσουν ότι είστε δίπλα τους. Στην τελική πάρτε το παιδάκι σας, κάντε του δώρο μία φανέλα, ένα κασκόλ ή ένα σκουφάκι και ελάτε προς Φάληρο μεριά.

ΥΓ1. Άκρως λογική η κίνηση με τον Πάντερ. Το γράφαμε καιρό. Το θέμα είναι ένα: Οπως είπα και παραπάνω, τι ακριβώς θέλουν στον Πειραιά. Προσωπική μου άποψη είναι πως εάν φέρουν κάποιον απλά για να τον φέρουν, ας εμπιστευτούν όποιους ακολουθούν. Κέρδος θα είναι. Ηρεμία θα αποφέρει αφού οι ρόλοι θα είναι πλέον συγκεκριμένοι 100%.

ΥΓ2. Καλές γιορτές σε όλους. Υγεία, ευτυχία και χαρά. Εμάς θα μας βρει μετά από καιρό αυτή η περίοδος πίσω από ένα λάπτοπ. Δεν πειράζει. Εσείς προσοχή στους δρόμους. Αν πιείτε κάνα ποτηράκι παραπάνω, αφήστε το αυτοκινητάκι στην άκρη και πάρτε κάνα ταξί. Με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τις οικογένειές σας, τα σκυλιά σας, τα γατιά σας.

Χαρά και χαμόγελα και πάνω από όλα αισιοδοξία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ