5 συμπεριφορές του συντρόφου σου που πρέπει να προσέχεις

5 συμπεριφορές του συντρόφου σου που πρέπει να προσέχεις

Αν δεις τις παρακάτω συμπεριφορές, τότε ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά αν θες αυτόν τον άνθρωπο στην ζωή σου…

Όλοι μας έχουμε τα καλά μας κομμάτια, όπως και τα κακά. Στους περισσότερους ανθρώπους, υπάρχει τουλάχιστον μια ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτά τα δυο. Σε κάποιους άλλους, όμως, ορισμένες συμπεριφορές μπορούν να επισκιάσουν τις αρετές τους, και να τους κάνουν εντελώς ακατάλληλους για συντρόφους. Ποιες συμπεριφορές είναι αυτές;

Είναι εγωκεντρικός
Φαίνεται (και φέρεται) σαν να τα ξέρει όλα. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα να σε κόβει όταν μιλάς, για να σου δείξει πόσο λάθος κάνεις. Πιστεύει ότι ο κόσμος του χρωστάει, απλά και μόνο επειδή είναι ένας τόσο υπέροχος άνθρωπος, και λογικά τον έχεις ακούσει να κάνει (στα σοβαρά) τον Σκαρ από το Lion King, σ’ εκείνη τη σκηνή που λέει ότι τον περιτριγυρίζουν ηλίθιοι. Οι πιθανότητες να σου έχει όντως κάτσει μια σπάνια ιδιοφυΐα είναι μικρές, οπότε τρέξε.

Είναι (εξαιρετικά) χαρισματικός
Σε σημείο να αναρωτιέσαι τι διάολο μαγικά έχει κάνει, και μπορεί να πείσει τους άλλους να τρώνε απ’ το χεράκι του. Θα μπορούσες εύκολα να τον φανταστείς να ξεκινάει δικό του cult, απλά και μόνο επειδή έχει τον τρόπο του να πείθει τον κόσμο ότι είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος που θα γνωρίσει. Και αυτό σημαίνει ότι, μάλλον, είναι και εξαιρετικά χειριστικός. Και κάποια στιγμή, θα στραφεί και εναντίον σου.

Είναι απαθής
Μπορεί στην αρχή να έδειξε ότι ενδιαφέρεται για ‘σένα, αλλά με το που τον γνώρισες λίγο καλύτερα, σου απέδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται… για τίποτα. Ούτε για το πώς πήγε η μέρα σου, ούτε για το τι συμβαίνει στον κόσμο, και λογικά ούτε για τα κοινόχρηστά του, που έχει να τα πληρώσει οχτώ μήνες. Και σε ρωτάμε, και θέλουμε να απαντήσεις ειλικρινά: Θες να περάσεις χρόνο με έναν άνθρωπο δίπλα σου που αδιαφορεί για τα πάντα;

Σε μειώνει
Εσένα, ή και άλλους. Γενικά, οι άνθρωποι που προσπαθούν να μειώσουν τους γύρω τους, όσο “ευγενικά” και να το κάνουν, είναι απαίσιοι. Από το να σου βγάζει χαριτωμένα παρατσούκλια, που στην πραγματικότητα σε κριτικάρουν, μέχρι το να σκαλίζει όλα τα προβλήματα που πιστεύει ότι έχουν οι φίλοι σου, δεν έχεις ανάγκη έναν τέτοιο άνθρωπο στην ζωή σου.

Σου κάνει gaslighting
Από τις πιο άσχημες χειριστικές συμπεριφορές, το gaslighting είναι στην ουσία η διαδικασία του να προσπαθεί να σου αποδείξει ότι κάνεις λάθος, με το να αλλάζει τα λόγια του. Αν πετύχει (και δεν είναι καθόλου δύσκολο, μιας και πατάει στις ανασφάλειές σου), μπορεί να σε κάνει να νομίζεις ότι έχασες το μυαλό σου. Με το που παρατηρήσεις ότι αλλάζει τα λόγια του για να βγει από πάνω, γύρνα του την πλάτη και μην ξανακοιτάξεις πίσω.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ