Κέβιν Πάντερ, μία περίεργη αλλά λογική εξέλιξη

Κέβιν Πάντερ, μία περίεργη αλλά λογική εξέλιξη

Ο ερχομός του στον Ολυμπιακό, το καλό του ξεκίνημα και ο μειωμένος χρόνος που ακολούθησε, και το… φλερτ με τον Σάκοτα που έφερε το αναμενόμενο «διαζύγιο» με την ομάδα του Πειραιά.

Το καλοκαίρι όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, οι γνώμες ήταν διφορούμενες. Μπορεί να είναι ο παίκτης που θα σηκώσει στις πλάτες του την επιθετική δυστοκία των Ερυθρόλευκων; Είναι ικανός να πραγματοποιήσει το step up από το BCL σε μία ομάδα Ευρωλίγκας όπως ο Ολυμπιακός;

Ο Κέβιν Πάντερ ήρθε στην χώρα μας λοιπόν με ένα βάρος στην πλάτη του εξ αρχής. Να αποδείξει ότι αξίζει να είναι μέλος ενός τόσο ιστορικού κλαμπ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον στήριζε. Ο τρόπος που αγωνιζόταν του έκανε… γκελ από την αρχή της προετοιμασίας, με τον Κεστούτις Κεμζούρα να έχει την ίδια άποψη και στα πρώτα του βήματα στον Ερυθρόλευκο πάγκο.

Ο Αμερικανός δεν μπήκε άσχημα στην Ευρωλίγκα. Αντιθέτως, 11 πόντοι στην ήττα που ήταν και το Κύκνειο άσμα του Μπλατ στην Βιλερμπάν, 11 πόντοι στο ντεμπούτο του Κεμζούρα, 16 πόντοι στην ήττα από την Ζενίτ με 2/12 τρίποντα, 2 πόντοι σε κακό ματς στην Μπασκόνια και οι 16 του πόντοι στην Μόσχα. Από εκεί και έπειτα; Πτώση. Και σε λεπτά συμμετοχής και σε αγωνιστική δράση. Με την Μακάμπι 23 λεπτά και 4 πόντοι, με την Εφές 19 λεπτά και 8 πόντοι, 12 λεπτά και χωρίς ποντους με Ζαλγκίρις,DNP με Μπάγερν, 7 λεπτά με Άλμπα, 5 λεπτά με Αρμάνι (4 πόντοι), DNP σε ΟΑΚΑ και ισχνή παρουσία στην Μαδρίτη, όπου αν και έλειπε ο Σπανούλης, αυτός στα 12 λεπτά στο Παλάθιος ντε Ντεπόρτες ήταν λες και δεν ακούμπησε ποτέ.

Από εκεί και έπειτα; Μόνο προπονήσεις. Σε δύο ακόμα ματς έμεινε εκτός αποστολής, με το ταξίδι στην Σερβία να είναι η αιτία για να τελειώσουν όλα.

Στο Βελιγράδι υπήρχε ένας παλιός καλός γνώριμος για τον Πάντερ. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος ήταν αυτός που τον έφερε στην ΑΕΚ από την Ρόσα Ράντομ της Πολωνίας το 2018 και ουσιαστικά τον… ανέστησε αγωνιστικά, ως προπονητής τους Ερυθρού Αστέρα δεν τον άφηνε και τόσο αδιάφορο ως προοπτική..

Θα παρέμενε στην Ευρωλίγκα, θα έπαιζε απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης και με έναν προπονητή που τον πιστεύει τρελά και θέλει να φτιάξει ένα νέο σύνολο.

Η πίεση της ομάδας προς τον ίδιο και οι διαπραγματεύσεις των Σέρβων με τον Ολυμπιακό ήταν λογικό να ξεκινήσουν. Ο Κεστούτις Κεμζούρα δεν ήταν σίγουρος με αυτήν την εξέλιξη, αλλά από την άλλη δεν θα μπορούσε να είχε έναν παίκτη που δεν… κολλάει στο ροτέισον της ομάδας του. Σε ένα ρόστερ με πολλά δυάρια και ελάχιστους άσους, με τον Πάντερ να αναγκάζεται να κατεβάζει την μπάλα και να οργανώνει. Κάτι που ούτε ο ίδιος το θέλει, καθώς πρόκειται για έναν γκαρντ που θέλει να εκτελεί και όχι να δημιουργεί..

Το ενδιαφέρον ήταν και μεγαλύτερο, οι Σέρβοι για να τον υπογράψουν έπρεπε να προλάβουν την διορία της Ευρωλίγκας (25/12) και έτσι έντειναν τις προσπάθειές τους. Για να ολοκληρωθεί το deal έπρεπε να καλυφθεί το οικονομικό κομμάτι. Ποιος θα πληρώσει τι και πως θα ρυθμιστεί και ο μισθός του αθλητή.

Από την στιγμή που ο Ερυθρός Αστέρας πρότεινε ότι θα πληρώσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο εύκολα. Οι Πειραιώτες θα του δώσουν τα… δεδουλευμένα του και πλέον θα ψάχνουν τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσεις.

Αυτήν την ώρα στον Πειραιά έχουν μείνει με τους Κόνιαρη, Τσέρι, Μπόλντγουιν, Ρότσεστι και Σπανούλη στα γκαρντ, με τον Πολ υπό συνθήκες να υπολογίζεται και ως σούτινγκ γκαρντ. Το ενδεχόμενο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος να επιστρέψει στο Λιμάνι δεν είναι και κάτι που αποκλείεται, την ώρα βέβαια που στον Ολυμπιακό είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στόχος είναι, εάν έρθει κάποιος παίκτης, να είναι ένα γκαρντ με οργανωτικές ικανότητες, σκληρός, που έχει δυνατό κορμί και είναι ικανός να βοηθήσει ως πλέι μέικερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ