Παίκτρια της 10ετίας η Σπανού στη NEC, λάμψη και για την Σταμολάμπρου

Παίκτρια της 10ετίας η Σπανού στη NEC, λάμψη και για την Σταμολάμπρου

Μεγάλη στιγμή για τις δύο Ελληνίδες διεθνείς, με την πρώτη αναδεικνύεται κορυφαία παίκτρια της δεκαετίας στην περιφέρειά της, για το ΝCAA, ενώ η γκαρντ του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα της περιφέρειας.

Αμφότερες είναι από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού γυνακείου μπάσκετ, με το 2019 να κλείνει με ιδανικό τρόπο και για τις δύο. Ο λόγος για την Αρτέμιδα Σπανού και την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, οι οποίες μετά την εξαιρετική τους πορεία στο NCAA με το Ρόμπερτ Μόρις, αποτελούν δύο παίκτριες που στηρίζει πολλά και Εθνική Ελλάδας επάνω τους.

Οι επιτυχίες δεν σταματούν εδώ για τις δύο, αφού η Άρτεμις Σπανού αναδείχθηκε παίκτρια της δεκαετίας στην περιφέρεια που αγωνιζόταν στο NCAA, στη NEC, ενώ η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας.

Η Σπανού φοίτησε στο Ρόμπερτ Μόρις από το 2010 έως και το 14, βρέθηκε 3 φορές στην πεντάδα της χρονιάς και έχει καταγράψει 85 double double με 2.125 πόντους συνολικά.
Όσο για την γκαρντ του Ολυμπιακού; Αγωνίστηκε στο Ρόμπερτ Μόρις από το 2013 ως το 2017 και αναδείχθηκε παίκτρια της χρονιάς στην περιφέρεια που αγωνιζόταν το 2017, κέρδισε δύο φορές το βραβείο του MVP (2016, 2017) έχοντας 1.815 πόντους (13η θέση).

Η Σταμολάμπρου έγραψε στο facebook για αυτήν την τιμή πως: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας στη NEC. Έχουν περάσει τόσες πολλές σπουδαίες αθλήτριες τα τελευταία δέκα χρόνια και είμαι κάτι παραπάνω από ευγνώμων και ευλογημένη να βρίσκομαι ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες.
Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο όμως χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτριών και των προπονητών μου καθώς και του σχολείου μου και των φιλάθλων του.
Ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου όταν έπαιζα στη NEC!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ