Στρέλνιεκς : «Αν είχα πάει σε άλλο σύλλογο, έπρεπε να πυροβολήσω τον εαυτό μου»

Στρέλνιεκς : «Αν είχα πάει σε άλλο σύλλογο, έπρεπε να πυροβολήσω τον εαυτό μου»

Μιλώντας σε Μέσα της πατρίδα του ο Λετονός γκαρντ του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς, χαρακτηρίζει σωστή την απόφασή του να έρθει στο Λιμάνι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν είχε κάνει άλλη επιλογή θα έπρεπε να πυροβολήσει τον αυτό του. Τι είπε για Σπανούλη.

Μία άκρως αποκαλυπτική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον Τύπο της Λετονίας, Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην απόφασή του να επιλέξει τους Ερυθρόλευκους ως επόμενο σταθμό της καριέρας του το περασμένο καλοκαίρι που μας πέρασε, υποστήριξε ότι εάν δεν είχε πάρει αυτή την απόφαση θα έπρεπε να… πυροβολήσει τον εαυτό του και επιπλέον εξήγησε ότι ήθελε να δοκιμάσει τον εαυτό του στο κορυφαίο επίπεδο ανταγωνισμού και πίεσης.

Από εκεί και πέρα, ξεχωριστή μνεία έκανε στον αρχηγό της ομάδας Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο χαρακτήρισε «φανατικό του μπάσκετ» και εξήγησε ότι στον Ολυμπιακό αποτελεί τον απόλυτο… Θεό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λετονού: «Ήταν ένα κλαμπ που με ενδιέφερε μετά το τέλος της περσινής σεζόν. Πριν μιλήσω μαζί του, μίλησα με τον συμπαίκτη μου στην Μπάμπεργκ, τον Νίκο Ζήση, ο οποίος μου είπε ότι ο Ολυμπιακός εξέταζε την περίπτωσή μου. Συζήτησα μαζί του και κατέληξα πως είναι μία ομάδα που ταιριάζω, μιας και ο Ολυμπιακός παίζει ένα παιχνίδι ταιριαστό σε μένα, όπου οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται από τους «κοντούς» παίκτες.

Υπήρχαν και κάποιες άλλες προτάσεις, αλλά δεν υπήρχε καμία να «νικήσει» εκείνη του Ολυμπιακού. Επίσης, μίλησα στον εκπρόσωπό μου και μου είπε πως πρόκειται για μία ευκαιρία που δεν μπορείς να… αρνηθείς. Αν, παρ’ όλα αυτά, είχα πάει σε άλλο σύλλογο, θα έπρεπε να… πυροβολήσω τον εαυτό μου! Είναι σημαντικό να καταλάβεις αν μπορείς να παίξεις κάτω από τέτοια πίεση. Αν δεν πετύχω, τουλάχιστον θα έχω δοκιμάσει, αλλά για όσο είμαι εδώ θα παλεύω μέσα στο παρκέ. Η επιλογή μου να έρθω στον Ολυμπιακό ήταν σωστή».

Όσον αφορά τον Βασίλη Σπανούλη: «Υπάρχουν πολλά να μάθω από τον Σπανούλη. Έχει νοοτροπία νικητή και ένα δυνατό χαρακτήρα. Ειλικρινά, είναι εντυπωσιακός όταν μιλάει για το μπάσκετ. Είναι φανατικός! Όταν παίζουμε μαζί, σίγουρα η μπάλα θα είναι λιγότερο στα δικά μου χέρια. Ωστόσο, οποιοσδήποτε αντίπαλος αντιμετωπίζει τον Σπανούλη, δημιουργεί ευκαιρίες για εμένα, δεν είναι εγωιστής. Απλώς χρειάζεται να παίζω περισσότερο χωρίς την μπάλα, να κοιτάζω για ελεύθερο χώρο και να περιμένω την πάσα.

Κάλεσε εμένα και την οικογένειά μου για γεύμα. Στο σύλλογο είναι σαν… Θεός. Έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του που κανείς δεν… μπορεί να του πει κάτι. Η μπάλα πηγαίνει στον Σπανούλη και τελειώνει κάθε φάση. Σαν άνθρωπος είναι πολύ εντάξει τύπος, απολύτως ήρεμος και οικογενειάρχης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ