Αυτή είναι η λίμνη που σκότωσε 1700 άτομα μέσα σε ένα βράδυ (pics)

Αυτή είναι η λίμνη που σκότωσε 1700 άτομα μέσα σε ένα βράδυ (pics)

Η λίμνη Nyos είναι μια βαθιά λίμνη στην κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου.

Η λίμνη Nyos είναι μια βαθιά λίμνη στην κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου.

Εκείνο το βράδυ του 1986, ήταν παράξενο και μη αναμενόμενο.  Εκείνο το βράδυ, η λίμνη σκότωσε 1700 ανθρώπους

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κατοικούσαν στην γύρω περιοχή, πέθαναν στον ύπνο τους. Όσοι ξύπνησαν υγιείς βρήκαν παντού γύρω τους πτώματα.

Λίγοι γλίτωσαν, κι αυτό από τύχη.

Οι επιστήμονες έχουν δώσει διάφορες θεωρείες για την μαζικότερη δολοφονία στην ιστορία του Καμερούν, καμία όμως δεν έγινε πειστική.

Η λίμνη Nyos βρίσκεται στο Καμερούν και είναι γνωστή ως λίμνη-φονιάς καθώς σκότωσε μέσα σε μια νύχτα 1700 ανθρώπους. Η λίμνη Nyos είναι μια βαθιά λίμνη στην κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου. Το μάγμα στο βυθό της διαρρέει διοξείδιο του άνθρακα στο νερό και το μετατρέπει σε ανθρακικό οξύ. Εκείνο που έγινε το 1986, ήταν παράξενο και μη αναμενόμενο.

Εκείνο το βράδυ, η λίμνη απελευθέρωσε χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Το σύννεφο απλώθηκε πάνω από τις γύρω περιοχές σκορπώντας τον θάνατο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που κατοικούσαν στην γύρω περιοχή, πέθαναν στον ύπνο τους. Τα θύματα; Περισσότερα από 1.700. Το διοξείδιο του άνθρακα έκαψε ότι βρήκε μπροστά του σε ακτίνα 25 χλμ.

Το διοξείδιο του άνθρακα παρέμενε στα κρύα βαθιά νερά της λίμνης, χωρίς να ανεβαίνει προς την επιφάνεια. Κάτι ανέτρεψε αυτή την κατάσταση. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι πως τα λασπώδη νερά της βροχής που συσσωρεύονται στην λίμνη, ανέτρεψε τα υποβρύχια στρώματά της. Αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Και όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις, οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι επρόκειτο για μια δοκιμή βόμβας που έκαναν οι κυβερνήσεις Ισραήλ και Καμερούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ