Η… προπαγάνδα και η αλήθεια για το παγκόσμιο ρεκόρ των κοριτσιών του Ολυμπιακού (pic)

Η… προπαγάνδα και η αλήθεια για το παγκόσμιο ρεκόρ των κοριτσιών του Ολυμπιακού (pic)

Οι Ερυθρόλευκες με το 91-65 απέναντι στα Χανιά έφτασαν τις 112 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και κατέρριψαν το ρεκόρ των Χάσκις, γράφοντας ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό – Κάποιοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκτεθούν για μια ακόμα φορά.

Την εντυπωσιακή της πορεία στις εγχώριες διοργανώσει συνεχίζει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη χθες κέρδισαν εύκολα εντός έδρας με 91-65 τα Χανιά και έφτασαν τις 112 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Με τη νίκη απέναντι στην κρητική ομάδα μάλιστα οι Ερυθρόλευκες έγραψαν ιστορία, καθώς κατέρριψαν το ρεκόρ των Χάσκις του Κονέκτικατ και έγιναν η πρώτη ομάδα παγκοσμίως σε επίπεδο γυναικών που έχει καταφέρει αυτό το επίτευγμα.

Αυτό μάλιστα ήταν το 130ο σερί θετικό αποτέλεσμα σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις για τον Ολυμπιακό, που γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ. Ένα τεράστιο επίτευγμα όχι για μόνο το ελληνικό, αλλά για το παγκόσμιο μπάσκετ, με τον σύλλογο του Πειραιά να είναι έτη φωτός μπροστά από τους εγχώριους διώκτες του.

Ένα ρεκόρ, που έκανε τον Ολυμπιακό γνωστό σε όλο τον κόσμο, γιγάντωσε τον μύθο του και έβγαλε το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ από την αφάνεια. Ένα ρεκόρ, το οποίο ορισμένοι προσπάθησαν με ψέματα να ακυρώσουν, γράφοντας ανακρίβειες που προκαλούν γέλιο. Ρεπορτάζ γραμμένα από ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση του αντικειμένου, με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Μια γνωστή τακτική, την οποία χρησιμοποιούν όλα αυτά τα χρόνια, παρότι… διαφημίζονται ως το σάιτ της αλήθειας.

Μετά το σπάσιμο του ρεκόρ των Χάσκις από τα τρομερά κορίτσια του Ολυμπιακού, ορισμένοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να πείσουν τους αναγνώστες τους ότι οι Πειραιώτισσες δεν έχουν 112 σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο ρεπορτάζ, το οποίο βεβαίως είναι ανυπόγραφο γιατί πολύ απλά δεν ισχύει και είναι για λόγους εντυπώσεων, οι Ερυθρόλευκες είχαν μηδενιστεί το 2017, μετά από ένσταση που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός, λόγω της συμμετοχής της Εβίνας Μάλτση σε εκείνο το ματς. Βέβαια, δεν… γνωρίζουν ότι η απόφαση που είχε παρθεί τότε από το ΑΣΕΑΔ ήταν για -2 στις νταμπλούχες Ελλάδας και όχι μηδενισμός.

Αναληθές ρεπορτάζ, που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι τουλάχιστον… αδιάβαστοι. Αν είχαν κάνει τα στοιχειώδη και είχαν πατήσει δύο απλά κλικ και είχαν ανοίξει την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας θα είχαν δει ότι ο Ολυμπιακός το 2017 είχε ολοκληρώσει τη σεζόν με 22-0! Πώς γίνεται να είναι στο 22-0 εάν είχε μηδενιστεί;

Ερώτημα βέβαια που δεν χρειάζεται να απαντήσει κανείς, γιατί πολύ απλά το 22-0 τους εκθέτει και γκρεμίζει την προπαγάνδα τους. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει γράψει τη δική της ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό, ότι και αν γράψουν. Οσο και αν προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Ποια είναι αυτή; Ότι χθες τα κορίτσια του Ολυμπιακού πέτυχαν την 112η σερί νίκη τους και έσπασαν το ρεκόρ των Χάσκις.

Θυμηθείτε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ:

[…] Μηδενισμός, δε, κατά την έννοια της προαναφερόμενης διατάξεως και στο ισχύον σύστημα βαθμολογίας των δύο βαθμών σε περίπτωση νίκης και του ενός βαθμού σε περίπτωση ήττας (βλ. άρθρο 47 παρ. 1 του ισχύοντος Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.), σημαίνει, σύμφωνα και με τη γραμματική χρήση του όρου (μηδενισμός) ότι η τιμωρούμενη με μηδενισμό στο συγκεκριμένο αγώνα ομάδα αν μεν είχε ηττηθεί δεν λαμβάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε τον ένα βαθμό της ήττας, αν, δε, είχε κερδίσει τον αγώνα δεν λαμβάνει τους δύο βαθμούς της νίκης, από την ανωτέρω, δε, διάταξη του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. (αρθρ. 47 παρ. 2) ουδεμία άλλη έννομη συνέπεια, πλην αυτής του μηδενισμού προβλέπεται ρητώς. […]

[…] Τέλος, η μοναδική προβλεπόμενη έννομη συνέπεια σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 47 παρ. 2 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής αθλητή σε αγώνα (κακή συμμετοχή) είναι ο μηδενισμός της ομάδας του στον αγώνα αυτό, ήτοι σε περίπτωση ήττας της ομάδας του στον αγώνα η αφαίρεση του ενός βαθμού της ήττας και σε περίπτωση νίκης η αφαίρεση των δύο βαθμών της νίκης, ενώ δεν προβλέπεται ρητά, ως έννομη συνέπεια η κατακύρωση του αγώνα (σε περίπτωση νίκης) υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Σημειώνεται ότι σε άλλη περίπτωση ο άνω Κανονισμός της Ε.Ο.Κ. και δη στην αμέσως προηγούμενη διάταξη του άρθρου 46 παρ. 3 περ. β΄ ορίζει ρητά ότι σε περίπτωση διακοπής του αγώνα από υπαιτιότητα της μίας ομάδας, πλην του μηδενισμού της υπαίτιας ομάδας, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας (ακόμη και αν η υπαίτια ομάδα κέρδιζε), ενώ στην παρ. 5 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι όταν υπαίτιες είναι και οι δύο ομάδες, μηδενίζονται και οι δύο ομάδες, χωρίς ο αγώνας να κατακυρώνεται σε καμία, ρύθμιση από την οποία προκύπτει ότι συνιστά άλλο ζήτημα ο μηδενισμός μίας ομάδας και άλλο ζήτημα αυτό της κατακύρωσης του αγώνα. Και ενώ στην προαναφερόμενη περίπτωση ορίζεται ρητά ως ποινή, πλην του μηδενισμού, και αυτή της κατακύρωσης του αγώνα στην αντίπαλη ομάδα, στην περίπτωση του άρθρου 47 παρ. 2 ουδόλως αναφέρεται ως έννομη συνέπεια της αντικανονικής συμμετοχής αθλητή η κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας αλλά μόνο ο μηδενισμός της ομάδας στην οποία κακώς συμμετείχε ο αθλητής. […]

Δείτε και το χαρακτηριστικό κομμάτι από την ομοσπονδία για τη σεζόν 2016-2017:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ