Ολυμπιακός: Αυτή είναι η εικόνα που αρμόζει σ’ αυτήν την ομάδα

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η εικόνα που αρμόζει σ’ αυτήν την ομάδα

Επιτέλους «δάγκωνε» ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν μπόρεσε να βρει αδυναμίες, ο επόμενος αρχηγός των Ερυθρόλευκων και οι… εύλογες απορίες για τον Ρούμπιτ και τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από τους 6357 θεατές που κατηφόρισαν προς το ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης, δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη. Η λογική μιλούσε και έλεγε ότι με 8 ετοιμοπόλεμους παίκτες και το νεαρό Νικολαΐδη, η δουλειά για τους Ερυθρόλευκους θα ήταν πανδύσκολη. Οι ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού ήταν πολλές, την ώρα που ο Ολυμπιακός προερχόταν από ένα κάκιστο ματς στην Λιθουανία. Στα πηγαδάκια που είχαν.. στηθεί στους τριγύρω διαδρόμους στο φαληρικό κλειστό, υπήρχε η αναμενόμενη απαισιοδοξία. Πως αλλιώς…

Και εκεί που είσαι απογοητευμένος, έρχονται αυτοί οι τρελοί με τα ερυθρόλευκα και σου αλλάζουν την διάθεση.

Αυτή η ψυχή λείπει εδώ και δύο χρόνια. Η αυταπάρνηση, το «ότι από εδώ δεν γλυτώνεις», το… ξύλο που «έφαγαν» οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ, η σύνδεση αυτών που βρίσκονται στο παρκέ με εκείνους που είναι στην εξέδρα.  Καμία φορά η τακτική δεν μπορεί να κάνει δουλειά από μόνη της, αν αυτοί που αγωνίζονται δεν αφήσουν την ψυχούλα τους. Οι απουσίες συσπείρωσαν, το τεχνικό τιμ φαίνεται πως έκανε εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι της ψυχολογίας και οι Πειραιώτες παρουσίασαν εξαιρετικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» Η ΤΣΣΚΑ

Όσο και οξύμωρο και αν είναι αυτό που θα γράψω, ο Ολυμπιακός επωφελήθηκε από την απουσία των Σπανούλη, Ρότσεστι και Πρίντεζη. Που; Στο αμυντικό κομμάτι. Ο αρχηγός και ο Αμερικανός γκαρντ είναι συνήθως οι παίκτες που «χτυπούν» οι αντίπαλοι των Ερυθρόλευκων. Ίσως είναι το πρώτο ματς φέτος, που ο Ολυμπιακός δεν είδε έναν γκαρντ να τον… καταστρέφει. Ακόμα και ο Τζέιμς των 20 πόντων, είχε 7/15 σουτ, βάζοντας τους 11 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και έχοντας στις τρεις προηγούμενες, 9 πόντους με 4/10 προσπάθειες.

Οι Ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να περιορίσουν σοβαρά τον Αμερικανό έχοντας πάντα έναν παίκτη να του σπάει τον… τσαμπουκά και να του είναι «κολλιτσίδα». Μέχρι και ο Νικολαΐδης τον κυνήγησε παντού. Το λέει η ψυχούλα του πάντως του Αλέξανδρου. Δεύτερο του ματς στην Ευρωλίγκα, ελάχιστα ψαρωμένος, διαρκής κίνηση στις επιθέσεις του Ολυμπιακού και ας μην πήρε μπάλες στο 2:21 που αγωνίστηκε.

Επιστρέφοντας σε αυτό που γράφω παραπάνω, η απουσία του λαβωμένου Πρίντεζη τελικά δεν τον… χάλασε τον Μπαρτζώκα. Αντιθέτως. Η μετατόπιση του Ρούμπιτ στο «4» κάνει αυτόματα πιο αθλητικό τον Ολυμπιακό. Όταν είναι μαζί με τον Μιλουτίνοφ στο παρκέ (ή και με τον Έλις), οι Ερυθρόλευκοι έχουν όγκο και δύναμη στην άμυνα. Χάνουν από την ποιότητα του Πριντ στην επίθεση (δεν πρόσφερε πολλά και ο Βεζένκοφ χτες), αλλά κερδίζουν υπερβολικά πολλά στο κομμάτι της αθλητικότητας. Έχω μπερδευτεί με τον Αμερικανό και παρακάτω θα έχουμε και ένα poll για να αποφασίσετε εσείς.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ

Τον Κώστα ο κόσμος τον έχει «σταυρώσει» φέτος. Μάλλον και φέτος. Δεν το καταλαβαίνω. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που έγραψε ο Κογκαλίδης αναφορικά με το ότι πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται όλοι πίσω από τον Σπανούλη. Είναι τεράστια η φυσιογνωμία του αρχηγού, όμως για 10 αγωνιστικές μίνιμουμ, οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ξεχάσουν τον Σπανούλη και να παίξουν άλλο μπάσκετ. Χωρίς αυτόν.

Και χτες ο Παπανικολάου, για μία ακόμα φορά, όταν τον χρειάστηκε να βγει μπροστά ήταν εκεί. Συγκεντρωμένος, παντού από το πρώτο έως και το τελευταίο από τα 37 λεπτά που αγωνίστηκε. Ηγέτης.

Είναι ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού και ο παίκτης που θα κληθεί να μπει ηγετικά στα… παπούτσια των Σπανούλη και Πρίντεζη.

Στο ματς με την ΤΣΣΚΑ έχει πατήσει κάθε σημείο του παρκέ. Ήταν η πηγή ενέργεια των Ερυθρόλευκων. Αυτό θέλει ο κόσμος από αυτόν. Να είναι συγκεντρωμένος 100%, να παραμένει το ίδιο παθιασμένος και να συμπαρασύρει και τους συμπαίκτες του στον ρυθμό του.

Εξαιρετική η προσέγγιση του Γιώργου Μπαρτζώκα προς τον Παπ. Είπε στην συνέντευξη Τύπου λοιπόν: «Είχαμε μια κουβέντα και του είπα πως δεν πρέπει να επηρεάζεται ψυχολογικά από ένα χαμένο σουτ. Ένας παίκτης σαν κι αυτόν πρέπει να είναι πληθωρικός. Τον προκάλεσα και είμαι χαρούμενος για την εμφάνισή του».

Το να παίζεις, με την καλή έννοια, με το μυαλό του αθλητή σου, είναι ο ιδανικός τρόπος για να τον ηρεμήσεις, να τον… τσιτώσεις, να τον αφυπνίσεις. Και ο Ολυμπιακός περιμένει πάρα πολλά από τον Παπανικολάου. Ο οποίος φέτος είναι εξαιρετικός, έχοντας και ο ίδιος κάποια σκαμπανεβάσματα, σε μία περίεργη σεζόν που δεν είναι το πιο εύκολο πράγματα στον κόσμο να αποκτήσουν ρυθμό οι παίκτες.

ΥΓ. Ξεκινάω τα υστερόγραφα με απορίες. Και περιμένω την απάντησή σας. Διαβάστε το poll από κάτω και περιμένω την απάντησή σας.

ΥΓ2. Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν την αγορά, έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει με τον ΜακΚίσικ και αναζητούν έναν γκαρντ ακόμα. Όποιος έρθει στον Πειραιά, θα έρθει με την προοπτική του Έλις. Όχι για τα εναπομείναντα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Αλλά με την λογική ότι θα δουλευτεί και θα αγωνιστεί στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

ΥΓ3. Αφού πήραμε μπρος, πάμε για ένα ακόμα poll. Εδώ να σας δω.

ΥΓ4. Ο Κόνιαρης είναι ο παίκτης που πρέπει τώρα να ανεβάσει στροφές. Η ευκαιρία του είναι τεράστια. Πρέπει να αφήσει τον άγχος στην άκρη, να… ξεψαρώσει επιθετικά, να προσθέσει και την επίθεση στο ρεπερτόριό του. Τον πιστεύουν υπερβολικά όλοι, δεν πρέπει να φοβάται λοιπόν. Το μέλλον είναι δικό του.

ΥΓ5. Για κλείσιμο. Βασίλης Σπανούλης. Ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου του Ολυμπιακού. Θα βγει και από αυτό δυνατός. Δεν τον φοβάμαι. Του χρόνου θα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ εδώ. Δεν ξέρω τίποτα, δεν έχω ακούσει κάτι, δεν είναι προϊόν ρεπορτάζ. Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων για μένα πρέπει να μείνει στον Πειραιά ισόβια. Κρεμάει την φανέλα του κάποια στιγμή; Απευθείας πόστο στην ομάδα που την επανέφερε στην ελίτ της Ευρωλίγκας. Τόσο απλά…

Τελειώνω με αυτό το tweet που θα το έχω για πάντα πάνω στο προφίλ μου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας παιδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ