Οι 12 εθνικές ομάδες του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ γυναικών

Οι 12 εθνικές ομάδες του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ γυναικών

Γνωστές έγιναν οι δέκα ομάδες που μαζί με την οικοδέσποινα Ιαπωνία και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια εθνική των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των γυναικών στο Τόκιο τον ερχόμενο Ιούλιο

Γνωστές έγιναν οι δέκα ομάδες που μαζί με την οικοδέσποινα Ιαπωνία και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια εθνική των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των γυναικών στο Τόκιο τον ερχόμενο Ιούλιο. Τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (9/2) σε Βελιγράδι, Οστάνδη και Μπουρζ.

Μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά του Βελιγραδίου εξασφάλισαν την πρόκριση οι Σερβία, Νιγηρία, Κίνα, Ισπανία και Νότια Κορέα. Οι Σερβία και Νιγηρία τερμάτισαν στην πρώτη και την τρίτη θέση του Α΄ ομίλου, ενώ οι ΉΠΑ ήταν δεύτερες. Οι Αμερικανίδες συμμετείχαν μεν στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Βελιγραδίου, αλλά είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ως Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες. Στον Β΄ όμιλο, η Κίνα τερμάτισε στην πρώτη θέση, η Ισπανία στη δεύτερη και η Κορέα στην τρίτη.

Από το Προολυμπιακό Τουρνουά της Οστάνδης την πρόκριση εξασφάλισε ο Καναδάς ως πρώτος του ομίλου, του οποίου Ομοσπονδιακή προπονήτρια είναι η πρώην παίκτρια του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας  Λίζα Θωμαΐδη. Επίσης το Βέλγιο ως δεύτερο του ομίλου προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των γυναικών. Παρούσα θα είναι και η εθνική γυναικών της Ιαπωνίας ως οικοδέσποινα, η οποία κατέλαβε την 3η θέση στο γκρουπ.

Τέλος από το Προολυμπιακό Τουρνουά της Μπουρζ θέση για το Τόκιο έκλεισαν οι Γαλλία (1η), Αυστραλία (2η) και Πουέρτο Ρίκο (3η).

Οι δώδεκα ομάδες του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των γυναικών στο Τόκιο 2020:

Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Κίνα, Νιγηρία, Ν. Κορέα, Πουέρτο Ρίκο, Σερβία,

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ