Έρευνα δείχνει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζεις τον εαυτό σου

Έρευνα δείχνει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζεις τον εαυτό σου

Ακόμη κι εν έτει 2019 αποτελεί ένα θέμα ταμπού.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού αυτής της κοινωνίας. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον αυνανισμό. Στο παρελθόν, ο αυνανισμός θεωρείτο η ρίζα κάθε ανεξήγητου ιατρικού ζητήματος, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης, της επιληψίας, των λιποθυμιών, της απώλειας μνήμης και της κακής ανάπτυξης των παιδιών. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν φυσικά ψευδείς. Ο αυνανισμός δεν έχει σχέση με τίποτα από αυτά.

Ακόμα και σήμερα, όμως, με όλα αυτά τα μηνύματα που μας βομβαρδίζουν για το τι είναι «φυσιολογικό», ένα τέτοιο ιδιωτικό ζήτημα θα μπορούσε να μπερδέψει, ειδικά τα μικρά κορίτσια που συχνά πιστεύουν ότι η σεξουαλικότητα είναι ασυνήθιστη ή ανθυγιεινή.

«Από τη μία πλευρά, celebrities, όπως η Miley Cyrus, νιώθουν άνετα να μιλούν θετικά για τον αυνανισμό», λέει η σεξολόγος Lauren Rosewarne. «Οι γυναίκες, προφανώς, υποτίθεται ότι δεν είναι σεξουαλικές και γι’ αυτόν το λόγο δε μιλάμε συχνά για γυναικείο αυνανισμό».

Το Indiana University διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα για τη σεξουαλική υγεία και συμπεριφορά και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Στην παρακάτω gallery θα μάθεις τι συμβαίνει στην εφηβεία, αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες σχετικά με τον αυνανισμό.

Σύμφωνα με την έρευνα σεξουαλικής υγείας και συμπεριφοράς που διεξήχθη από ερευνητές του Indiana University, ανάμεσα σε ηλικίες 14 έως 17 ετών, το 74% των αγοριών και το 48% των κοριτσιών είπαν ότι έχουν αυνανιστεί.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 5.865 Αμερικάνοι, εντόπισε μία σημαντική αύξηση του αυνανισμού από τη στιγμή που οι νέοι γίνονται 20 ετών.

Το 72% των γυναικών και το 84% των ανδρών ηλικίας 25-29 ετών είπαν ότι είχαν δοκιμάσει να αυνανιστούν τουλάχιστον μία φορά μέσα στο χρόνο.

Όχι μόνο δεν υπάρχει τίποτα κακό με την αυτό-ικανοποίηση, αλλά κάνει καλό σε σένα. Μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς, να αποβάλεις το άγχος και τις κράμπες της περιόδου. Επίσης, θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη εικόνα του εαυτού σου. Επιπλέον, σε σύγκριση με το σεξ που θα έκανες με το αγόρι σου, ο αυνανισμός αποκλείει την πιθανότητα σεξουαλικού μεταδιδόμενου νοσήματος και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και είναι ένας ασφαλής τρόπος να ανακαλύψεις τι σε κάνει να νιώθεις άνετα και τι όχι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ