Εσύ ξέρεις γιατί θέλεις να επιστρέψεις στον πρώην σου;

Εσύ ξέρεις γιατί θέλεις να επιστρέψεις στον πρώην σου;

Ενώ βαθιά μέσα σου γνωρίζεις ότι η σχέση δε θα «δουλέψει».

Συνήθως όταν χωρίζουμε έχουμε τις μαύρες μας, κλαίμε, είμαστε στενοχωρημένες και βιώνουμε αυτήν την κατάσταση σαν drama queens. Και υπάρχουν εκείνες οι φορές που ενώ ξέρουμε ότι η σχέση δε «δουλεύει», δεν τραβάει, εμείς θέλουμε να γυρίσουμε στον πρώην μας. Θυμόμαστε μόνο τις καλές στιγμές μαζί του και με έναν μαγικό τρόπο διαγράφονται τα προβλήματα. Και σκεφτόμαστε «γιατί να μην τα ξαναβρούμε»;

Το θέμα είναι ότι κάποιος λόγος υπήρξε που δώσατε τέλος στη σχέση σας. Άλλο που εσύ το προσπερνάς αυτό. «Είναι σύνηθες να επιστρέφουμε στον πρώην, ακόμα κι αν ξέρουμε ότι η σχέση δε δουλεύει», λέει η ψυχοθεραπεύτρια, Estepha Francisque. «Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά υπάρχουν αρκετές παράμετροι που θα σε βοηθήσουν να εξηγήσεις, γιατί σου έχει γεννηθεί αυτή η επιθυμία».

Μάθε στην παρακάτω gallery μερικούς από τους λόγους που σε έχουν βάλει σε σκέψεις για να γυρίσεις στην αγκαλιά του πρώην αγοριού σου.

Ίσως να σου λείπει η συνήθεια. «Είχες συνηθίσει να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο και όλοι έχουμε ανάγκη από οικειότητα στη ζωή μας», επισημαίνει η Estepha Francisque.

Kάθε άνθρωπος χρειάζεται να έχει επικοινωνία και να νιώθει ασφάλεια. «Αν και βίωσες πόνο, μάλλον φοβάσαι τη μοναξιά και αυτό ως ένα σημείο είναι λογικό, γιατί η επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιβίωσή μας».

Έχοντας πάρει απόσταση, ίσως να ξεχνάς για ποιο λόγο χωρίσατε, κάτι το οποίο σε κάνει να θες να επιστρέψεις. «Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις μια ρομαντική εικόνα στο μυαλό σου όταν έχεις απομακρυνθεί για λίγο από τον πρώην σου», λέει ο ψυχοθεραπευτής, Steven Reigns.

«Αν η σχέση στην αρχή ήταν υπέροχη και περνούσατε φανταστικά, τότε είναι πολύ πιθανό να σκέφτεσαι ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί με μια επανασύνδεση», λέει η Elisa Robyn, ειδικός σχέσεων.

Η επιστροφή σε μια παλιά σχέση είναι πολύ πιο εύκολη από το να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση. Κι αυτό, γιατί γνωρίζουμε τον πρώην μας πολύ καλά και έχουμε οικειότητα, ενώ μας είναι πιο δύσκολο να ξεκινήσουμε κάτι από την αρχή.

«Είναι σημαντικό να θυμηθείς τι πήγε στραβά και γιατί», εξηγεί ο Robyn. «Παίρνοντας χρόνο να θυμηθείς γιατί χάλασε η σχέση, θα συνειδητοποιήσεις ότι ίσως είναι καλύτερα να προχωρήσεις μόνη σου και να μην κάνεις 100 βήματα πίσω προσπαθώντας ξανά και ξανά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ