Τα μέτρα ασφαλείας έπιασαν στον… αέρα τον Ματσιούλις

Τα μέτρα ασφαλείας έπιασαν στον… αέρα τον Ματσιούλις

Σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας έζησε στο Βίλνιους ο Γιόνας Ματσιούλις κι οι συνεπιβάτες (ανάμεσά τους κι Έλληνες) του.

Η αλήθεια είναι πως να συζητά κανείς για ταλαιπωρία αυτές τις ημέρες, με τη ζωή μας να έχει ανατραπεί πλήρως, είναι… υπερβολικό. Όμως από την άλλη είναι εξίσου αλήθεια ότι κάποιοι Έλληνες και μαζί τους ο «δικός μας» Γιόνας Ματσιούλις, πέρασαν απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς έτυχε να συνταξιδεύουν για τη Λιθουανία. Αλλά ας δούμε το στόρι της υπόθεσης:

Η Λιθουανία ανακοίνωσε χθες στις 12 το βράδυ ότι κλείνει τα σύνορα. Ένα αεροπλάνο είχε φύγει από το Ελ. Βενιζέλος και μέσω Κιέβου έφτασε στις 20:45 στο Βίλνιους. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν όλα καλά, τίποτα δεν μαρτυρούσε την ταλαιπωρία που θα ακολουθούσε. Στο αεροπλάνο ήταν μεταξύ άλλων ο Λιθουανός παίκτης της ΑΕΚ, καθώς και ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδα του Αθηναϊκού, όταν (το 2010) η ομάδα του Βύρωνα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό, Κώστας Πετρόπουλος.

Δίχως να τους ειδοποιήσει κανείς, οι επιβάτες έμειναν τρεις ώρες μέσα στο αεροπλάνο! Στις 23:30, αφού είχαν συμπληρώσει φόρμα, από πού έρχεται καθένας, ανακοινώθηκε ότι θα μπορέσουν να κατεβούν. Το αεροπλάνο περικυκλώθηκε από στρατιωτικά οχήματα, με γιατρούς ντυμένους με ολόσωμες φόρμες (σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας) να τους παραλαμβάνουν. Πέρασαν όλοι από τις απαραίτητες εξετάσεις και μετά αφέθηκαν… ελεύθεροι.

Για τον Ματσιούλις η ταλαιπωρία ολοκληρώθηκε, καθώς έφτασε στη χώρα του. Για κάποιους Έλληνες, που είχαν προορισμό εκτός Λιθουανίας (για παράδειγμα ο κ. Πετρόπουλος έχει τελικό προορισμό τη Λευκορωσία), η ταλαιπωρία έδωσε τη θέση της στην αγωνία.

Οι Λιθουανοί έχουν δώσει τελική διορία μέχρι την Τετάρτη για να φύγουν οι ξένοι, που το επιθυμούν. Σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν πως διακόπηκαν οι διαδρομές στα τρένα και τα λεωφορεία. Όσοι είχαν εισιτήρια έμειναν εγκλωβισμένοι. Το προξενείο της Λευκορωσίας (για παράδειγμα) ναύλωσε λεωφορεία, για να τους πάει στα σύνορα, τα οποία θα ανοίξουν ειδικά για να έρθουν να τους παραλάβουν δικοί τους άνθρωποι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ