Φουρνιέ: «Άδικη η κριτική στον Γκομπέρ, κλασικά κατηγορούν τον ξένο»

Φουρνιέ: «Άδικη η κριτική στον Γκομπέρ, κλασικά κατηγορούν τον ξένο»

Ο γκαρντ/φόργουορντ των Μάτζικ υπερασπίστηκε τον συμπατριώτη του μιλώντας στην «L'Equipe» και έκανε λόγο για ξενοφοβία στις ΗΠΑ.

Ο Ρούντι Γκομπέρ βρέθηκε στο επίκεντρο των αντιδράσεων στις ΗΠΑ για το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ισως και λίγο άδικα, γιατί παρότι πιάστηκε… επ’ αυτοφόρω να ακουμπάει τα μικρόφωνα κάνοντας χιούμορ περί του ιού, είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει στον καθένα.
Ο Εβάν Φουρνιέ στάθηκε στο πλευρό του Γάλλου σέντερ για μία ακόμα φορά. Ο γκαρντ/φόργουορντ των Μάτζικ υπερασπίστηκε τον συμπατριώτη του μιλώντας στην «L’Equipe», τονίζοντας ότι «Έχει γίνει το πρόσωπο του ιού στο ΝΒΑ και η συμπεριφορά του κόσμου και των ΜΜΕ ήταν αηδιαστική» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φουρνιε, για να συμπληρώσει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνουν τα ονόματα. Είναι σαν να κοιτάζει κάποιος από το παράθυρο. Πολλοί το αντιμετώπισαν σαν την free agency.

Είναι αβάσταχτο. Μπορείς να πεις ότι ένας άνθρωπος είναι άρρωστος χωρίς να τον κατονομάσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις στους Σίξερς και τους Λέικερς αλλά δεν ξέρουμε ποιοι αρρώστησαν. Γιατί τον στιγμάτισαν;».

Στην συνέχεια μάλιστα ο Φουρνιέ έγινε ακόμα πιο επιθετικός, κάνοντας λόγο για ξενοφοβία: «Είναι το κλασικό πράγμα που θα κάνουν όλοι, κατηγορώντας τον ξένο. Είναι Ευρωπαίος, οπότε έφερε τον ιό; Δεν το ξέρουμε. Ποιος λέει ότι δεν ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ αυτός που τον κόλλησε; Δεν είναι υγιές το περιβάλλον και αυτά που λέει ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βοηθούν. Όλοι μιλάνε για το αστειο που έκανε ο Γκομπέρ με το μικρόφωνο, αλλά είναι εύκολο όλοι να δείχνουν με το δάκτυλο μετά. Θα μπορούσα να κάνω εδώ το ίδιο αστείο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ