Τέλος και από την Εθνική ο Ρικ Πιτίνο!

Τέλος και από την Εθνική ο Ρικ Πιτίνο!

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλέον επίσημη. Και από τη στιγμή που δε θα υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν υπάρχει και Ρικ Πιτίνο για την Εθνική ομάδα.

Ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων από την Εθνική ομάδα, παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ως μια μεγάλη επιτυχία και μάλιστα… αμισθί, ενώ λίγες μέρες αργότερα επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Και προκάλεσε αντιδράσεις από πολύ κόσμο. Μέχρι και από τους διεθνείς του Ολυμπιακού, που έστειλαν επιστολή με την οποία άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξανά παίξουν στην Εθνική.

Τελικά… πολύ κακό για το τίποτα. Διότι ο Ρικ Πιτίνο έμεινε μονάχα λίγους μήνες στον Παναθηναϊκό και με την ευκαιρία του κορωνοϊού αποχώρησε και υπέγραψε στο πρώτο κολέγιο που τον ζήτησε. Και φαίνεται πως αποχαιρετά, πριν καλά – καλά κοουτσάρει έστω και σε ένα ματς και την Εθνική ομάδα.

Ο Πιτίνο είχε συμφωνήσει με τον Βασιλακόπουλο να αναλάβει την Εθνική από τον Μάιο (ο Βασιλακόπουλος μάλιστα είχε δηλώσει το… επικό «έρχεται μόνο για την Εθνική, δεν έχει χρόνο για τον Παναθηναϊκό») και να την οδηγήσει στο Προολυμπιακό Τουρνουά (23-28 Ιουνίου) και αν κατάφερνε να προκριθεί, θα ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον πάγκο της.

Ωστόσο, χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες (ανακοινώθηκε η αναβολή τους) δεν υπάρχει και Προολυμπιακό Τουρνουά. Άρα δεν υπάρχει πια Ρικ Πιτίνο ούτε για την Εθνική ομάδα.

Ο Αμερικανός θα αποτελέσει οριστικό παρελθόν για το ελληνικό μπάσκετ, αφού η ΕΟΚ δεν πρόκειται να του κάνει νέα προσέγγιση για το μέλλον. Κυρίως γιατί γνωρίζει ότι πλέον δεν πρόκειται ο Πιτίνο να έχει διάθεση (αν είχε και ποτέ) να αναλάβει, ενώ δε θα μπορεί κιόλας λόγω των υποχρεώσεων.

Πιτίνο… τέλος λοιπόν και μένει να δούμε αν η Εθνική θα συνεχίσει με τον Σκουρτόπουλο ή μέσα στους επόμενους μήνες θα πάει σε μια άλλη επιλογή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ