Τι ισχύει για τους προπονητές μπάσκετ και τα 800 ευρώ

Τι ισχύει για τους προπονητές μπάσκετ και τα 800 ευρώ

Επειδή υπάρχει σύγχυση, ας αναλύσουμε αν και κατά πόσο δικαιούνται το έκτακτο επίδομα οι απανταχού προπονητές μπάσκετ των αθλητικών σωματείων.

Μπορεί βασικό θέμα των ημερών να είναι το να μειωθούν όσο γίνεται τα θύματα του κορωνοϊού, κανείς δεν παραγνωρίζει ότι υπάρχει οικονομική επίπτωση από την καραντίνα, στην οποία έχουμε υποχρεωθεί κι η οποία έχει παραλύσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Ανάμεσα σε αυτούς που πλήττονται είναι και οι προπονητές, οι οποίοι αίφνης έχασαν την -κάποιοι μοναδική- πηγή εσόδων που είχαν. Τι ισχύει γι’ αυτούς, αναφορικά με το έκτακτο επίδομα;

Τα σωματεία που έχουν τον ΚΑΔ 9312 (Υπηρεσίες Αθλητικών Σωματείων), έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, με κρατική απόφαση. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι σε αυτά δικαιούνται το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ. Αν κάποιος προπονητής εργάζεται σε περισσότερους του ενός, συλλόγους, θα επιδοτηθεί ΜΟΝΟ μία φορά, ενώ αν παράλληλα εργάζεται σε κάποια άλλη επιχείρηση (ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα) που δεν έχει κλείσει, δεν θα επιδοτηθεί. Αν κι η άλλη επιχείρηση έχει αναστολή λειτουργίας, θα επιδοτηθεί ΜΟΝΟ μία φορά. Αν εργάζεται «οικειοθελώς» χωρίς ασφάλιση, δεν θα επιδοτηθεί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν οι δικαιούχοι το επίδομα, είναι να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείο Εργασίας, όπου πρέπει να δηλώσουν την αναστολή δραστηριότητας, καθώς το ΙΒΑΝ όπου θα πιστωθεί το επίδομα. Επίσης και το Αθλητικό Σωματείο οφείλει να δηλώσει την αναστολή της δραστηριότητάς του και τους εργαζόμενους που έχει στις τάξεις του, για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν κάποιος προπονητής έχει συμφωνητικό και δεν παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του, θα πάρει τα 800 ευρώ. Κι επειδή πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος, να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Πρασσά για τις πληροφορίες που δημοσίευσε κι αποτέλεσαν τη βάση του κειμένου μας. Ο ίδιος τόνισε στο κείμενο του:

«Επειδή εγώ δεν θέλω δημοσιότητα, είναι η ευκαιρία να αποκτήσει έστω και λίγη κι η ομάδα που έγινε η αιτία να γράψω αυτό το άρθρο και δεν είναι άλλη από τον Παναθλητικό Συκεών, μια υπέροχη οικογένεια, μια ερασιτεχνική ομάδα μπάσκετ που εδρεύει στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης… διότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ