Λαρεντζάκης: «Νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ στη EuroLeague – Στην Ελλάδα πήραμε γρήγορα μέτρα»

Λαρεντζάκης: «Νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ στη EuroLeague – Στην Ελλάδα πήραμε γρήγορα μέτρα»

Το γεγονός ότι η Ελλάδα πήρε γρήγορα μέτρα κατά του κορωνοϊού εξήρε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, γεγονός που δεν συνέβη στην Ισπανία και γι' αυτό πλέον μετράει εκατόμβες νεκρών καθημερινά.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6 και αναφέρθηκε στον κορωνοϊό, συγκρίνοντας τα μέτρα που έχουν πάρει Ελλάδα και Ισπανία.

Επίσης, θεωρεί πολύ δύσκολο να επαναρχίσει η σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ, ενώ ο άσος της Μούρθια τόνισε πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί στη EuroLeague.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Λαρεντζάκης στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6:

Για την κατάσταση στην Ισπανία: «Τα πράγματα είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Όλη μέρα σπίτι, με προσοχή και αναμένουμε τα καλά νέα. Υπάρχει φόβος, η αλήθεια είναι, ο κόσμος είναι με γάντια, με μάσκες και δεν υπάρχει κανείς χωρίς γάντια. Υπάρχουν μέτρα προφύλαξης. Όπως και στην Ιταλία, ή στην Ελλάδα που μέχρι στιγμής δεν έχουμε πολλά κρούσματα, δεν έχουν αποφύγει τα κρούσματα».

Για το λόγο που έχει τόσα κρούσματα η Ισπανία και όχι η Ελλάδα: «Θεωρώ ότι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο τα μέτρα, που εμείς στην Ελλάδα τα πήραμε τόσο γρήγορα, αλλά δεν έγινε το ίδιο εδώ. Στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη υπήρχαν εκατομμύρια πολίτες και τουρίστες στους δρόμους».

Για την κατάσταση στη Μούρθια: «Δεν ήθελε κανείς να φύγει. Δεν είχαμε ακούσει εδώ στη Μούρθια κάτι σοβαρό. Ίσως παίζει ρόλο η θερμοκρασία, που είναι πάντα ψηλή. Δεν είχαμε ακούσει κάτι το ανησυχητικό. Από την ομάδα μας έχουν πει ότι θέλουν να τηρήσουν τα συμβόλαια και τις συμφωνίες, περιμένουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κάνουμε προπονήσεις κάθε μέρα στις 12. Περιμένουμε και βλέπουμε την κατάσταση. Θεωρώ πάντως ότι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει η σεζόν. Όλοι έχουμε παραμείνει στην ομάδα. Δεν μας άφησαν επιλογή και ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν πει κάτι για μειώσεις μισθών, όπως ακούστηκε για την Μπαρτσελόνα».

Για την προπόνηση μέσω skype: «Δεν είναι δύσκολο, απλά κουράζεσαι από τη στιγμή που δεν πας στο γήπεδο, να πιάσεις μπάλα, να τρέξεις σε κάποιον εξωτερικό ρόλο. Εννοείται πως χρειαζόμαστε προετοιμασία για να επανέλθουμε. Είναι το χειρότερο για έναν αθλητή να μπει κατευθείαν σε έντονους ρυθμούς».
Για την καθημερινότητά του: «Ξυπνάω, κάνω πρωινό, προπόνηση, καμία σειρά και κανένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Μαγείρεμα και ύπνο πάλι».

Για το ισπανικό πρωτάθλημα: «Όταν ήταν να πάω στην Ισπανία δεν ήμουν έτοιμος, κυρίως πνευματικά, όχι τόσο μπασκετικά. Το πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, μετά το NBA είναι η ACB. Οι ταχύτητες είναι υψηλές και το επίπεδο είναι τοπ και για αυτό είναι στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για το πρόγραμμα μετά την πανδημία: «Όλο αυτό είναι πρωτόγνωρο. Μακάρι να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, να βγούμε υγιείς, δεν το έχουμε ξαναζήσει όλοι στον κόσμο. Όλες οι σκέψεις για το μπάσκετ περνούν σε δεύτερη φάση. Υπάρχει ανησυχία, όπως είπα και πριν, αυτά που συμβαίνουν δεν είναι φυσιολογικά».

Για την εμπειρία της Ισπανίας: «Έχω πάρει πολλές παραστάσεις και δεν το μετανιώνω που ήρθα να παίξω στην ACB. Με βοήθησε πολύ σε μπασκετικό και πνευματικό επίπεδο. Όταν έρχεσαι σε μία χώρα μόνος σου, σε ανεβάζει επίπεδο, και θεωρώ ότι όλο αυτό είναι για καλό».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη EuroLeague: «Ίσως ναι… Ναι, θα έβλεπα τον εαυτό μου. Νιώθω έτοιμος να παίξω στην Ευρωλίγκα».

Για την επέτειο της «απόκρουσής» του στο Champions League: «Δε θυμάμαι κάτι για εκείνη τη στιγμή. Μετά θυμάμαι, που είχα πάει για καφέ με έναν φίλο μου και άρχισαν τα αφιερώματα και με χαρακτήριζαν “Μπουφόν” και ένας φίλος μου έκανε πλάκα και μετά από δύο ώρες το ανέβασε ο ίδιος ο Μπουφόν».

Για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ: «Τι να πω; Τα παιδιά είναι φίλοι μου και παρακολουθούσα τους αγώνες τους. Θεωρώ ότι αν δεν υπήρχε το θέμα με τον Κορωνοϊό, ίσως να είχε πάρει άλλο ένα τρόπαιο. Θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το Final Four στο Basketball Champions League, έχει έναν πολύ καλό προπονητή και ένα δυνατό ρόστερ».

Για την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό Τουρνουά: «Είναι όλα στον αέρα. Όπως τα βλέπετε εσείς, τα βλέπουμε και εμείς. Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ή δεδομένο. Τώρα ακύρωσαν το προολυμπιακό τουρνουά, αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όλα είναι στον αέρα και κανείς δεν είναι 100% σίγουρος για τίποτα».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους Έλληνες πολίτες: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα, να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να ακούμε τους ειδικούς. Οι γιατροί είναι οι μόνοι που έχουν παραπάνω γνώσεις από εμάς. Να είμαστε υπεύθυνοι και να μην κάνουμε του κεφαλιού μας. Να είμαστε σοβαροί και να έχουμε υπομονή, ώστε να περάσει όσο πιο ομαλά γίνεται και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ