BCL: Με Final 8 και από τον Σεπτέμβριο!

BCL: Με Final 8 και από τον Σεπτέμβριο!

Είναι πλέον και επίσημο, με την FIBA να ανακοινώνει πως το Basketball Champions League θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο μέσα από τη διαδικασία του Final 8 από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Με κάθε επισημότητα ανακοίνωση η FIBA τον τρόπο διεξαγωγής του Basketball Champions League για την φετινή περίοδο που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που όλοι θυμόμασταν. Η διοργάνωση λοιπόν θα κριθεί με Final 8, η οποία θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, στην έδρα μίας εκ των ομάδων που βρίσκονται ήδη στους «8».

Βέβαια νωρίτερα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο καθώς λόγω του κορωνοϊού δεν είχαν ολοκληρωθεί τα Τενερίφη-Οστάνδη και Ντιζόν-Νίζνι, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει μία μίνι προκριματική φάση για αυτές τις 4 ομάδες.

Αυτή η πρόταση είχε πραγματοποιηθεί από την διοίκηση της ΑΕΚ, με τον Μάκη Αγγελόπουλου να προτείνει το εν λόγω πλάνο.

Τι γίνεται με τα ρόστερ των ομάδων όμως τότε; Εννοείται πως όσες από αυτές συμμετάσχουν στο Final 8, θα έχουν άλλους παίκτες, με την διοργάνωση να είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την φετινή αγωνιστική περίοδο. Οπότε μιλάμε για μία νέα λίγκα, όπου δεν υπάρχει κανένα φαβορί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους «8» είναι ήδη η ΑΕΚ μετά την πρόκριση επί της Βόννης, ενώ μαζί της είναι ήδη οι Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπούργος, Σαραγόσα, Νίμπουρκ και Τουρκ Τέλεκομ, με τα δύο τελευταία εισιτήρια να προκύπτουν από το ζευγάρι της Τενερίφη με την Οστάνδη και της Ντιζόν με την Νίζνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ