Κοσμά: «Ο Ολυμπιακός έχει τις βάσεις για να φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό»

Κοσμά: «Ο Ολυμπιακός έχει τις βάσεις για να φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό»

Η φόργουορντ των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στις αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας και για το μεγάλο κατόρθωμα του Αθηναϊκού πριν 10 χρόνια που κατέκτησε το Eurocup.

Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στην Α1 Γυναικών, αφού δεν έχει ηττηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και φέτος παραμένει χωρίς ήττα σε ένα πρωτάθλημα που σταμάτησε λόγω του κορωνοϊού. Οι Ερυθρόλευκες καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και το μοναδικό που τους απομένει είναι το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, έχοντας διαρκή παρουσία στο Eurocup ενώ πέρσι αγωνίστηκαν στην Ευρωλίγκα, η κορυφαία διοργάνωση στη Γηραιά Ήπειρο που αγωνίζονται αθλήτριες που πρωταγωνιστούν στο WNBA.

Η Αφροδίτη Κοσμά φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό «αέρα» του Art FM 90.6 και σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη ή και να φτάσει σε έναν τελικό όπως ο Αθηναϊκός, απάντησε λέγοντας ότι «Φυσικά το πιστεύω. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και ίσως αντίστοιχη πορεία με τον Αθηναϊκό που κατέκτησε το EuroCup. Υπάρχει το πλάνο, ο σχεδιασμός, η όρεξη για δουλειά και από τις παίκτριες και από τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο. Η διοίκηση από την πλευρά της στηρίζει αυτή την προσπάθεια, απλώς, έχει ένα αρνητικό. Το οποίο είναι ότι το πρωτάθλημά μας είναι τόσο υποβαθμισμένο και δεν είναι σε τόσο καλό επίπεδο όσο τα υπόλοιπα των ομάδων που συμμετέχουν στο EuroCup και στην Ευρωλίγκα.

Εδώ δεν υπάρχει κίνητρο να έρθουν ξένες, γιατί όπως είδαμε και με τον Αθηναϊκό, χρειάζονται και καλές ξένες. Δεν είναι μόνο ο ελληνικός κορμός. Δεν υπάρχει κίνητρο να έρθουν τόσο καλές παίκτριες όσο την τότε εποχή. Τότε είχαμε παίκτριες όπως τη Ρουθ Ράιλι που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα. Πιστεύω λοιπόν ότι με τέτοιο επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν νομίζω ότι θα έρθει μία καλή παίκτρια. Οι ξένες θέλουν και το κίνητρο του πρωταθλήματος. Αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό. Ενώ έχει πολύ καλό ελληνικό κορμό, υστερεί στο επίπεδο των ξένων. Αυτό κάνει τη διαφορά για να φτάσεις σε επίπεδο ημιτελικών ή τελικών μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ