Ένα draft του ΝΒΑ με άρωμα Ελλάδας

Ένα draft του ΝΒΑ με άρωμα Ελλάδας

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είναι παιδιά που θα δοκιμάσουν την τύχη τους το καλοκαίρι για μία θέση στο όνειρο, στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ διανύει καθοδική πορεία σχετικά με την παραγωγή ταλέντων. Παρότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αποτελούν δύο εκ των ιστορικών ομάδων της Ευρωλίγκας, ενώ η ΑΕΚ πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλήτριας του Basketball Champions League, φαίνεται πως το… εργοστάσιο παραγωγής αθλητών της χώρας μας υπολειτουργεί.

Ελάχιστες επιτυχίες σε επίπεδο εθνικών ομάδων, την ώρα που ταλέντα που παράγουμε είναι λιγοστά.

Τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2020 θα είναι κάπως διαφορετικό για τα… εξαγώγιμα προϊόντα του ελληνικού μπάσκετ. Τρεις παίκτες αναμένεται να παλέψουν για το όνειρό τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για την ένταξή τους στο ΝΒΑ, μέσω της διαδικασίας των ντραφτ. Οποτε και αν πραγματοποιηθεί αυτό. Η Αμερικάνοι εξάλλου δεν υπάρχει πιθανότητα να το παρακάμψουν.

Ποιοι είναι αυτοί; Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος της ΑΕΚ και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΙΛΒΕΡ

Δεν είναι κάποιο μυστικό. Τα βλέμματα του ΝΒΑ είναι επάνω του. Και εάν ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι ήταν πιο… γεμάτος και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού θα τον είχαμε δει περισσότερο και θα ήταν στην 10άδα των επιλαχόντων στα draft του ΝΒΑ. Κακά τα ψέματα, το ταλέντο του, το ύψος του και τα μακριά του χέρια είναι ο λόγος για να γίνει ανάρπαστος στις ΗΠΑ εάν δουλέψει και γεμίσει μυς.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που οι Ερυθρόλευκοι επένδυσαν επάνω του. Ο «Πόκου» είναι ένα βήμα πιο μπροστά αναφορικά με τους δύο Έλληνες αναφορικά με την επιλογή του στα draft. Αμέτρητες φορές έχουν παραβρεθεί στην χώρα μας σκάουτερ του ΝΒΑ για να παρακολουθήσουν και τις προπονήσεις του και τους αγώνες που έπαιξε στην Α2. Ο Μπαρτζώκας και όλοι στον Ολυμπιακό στάζουν μέλι για τον Αλεξέι, την ώρα που στην άλλη μεριά του Ατλαντικού τα κείμενα που γράφονται για τον Σέρβο χρησιμοποιούν διθυράμβους με κάποια από αυτά να τον έχουν τοποθετήσει στην ίδια πρόταση με τους Κέβιν Ντουράντ και Ντιρκ Νοβίτσκι! Ο Ποκουσέφσκι θα είναι από τους παίκτες που θα σφίξουν το χερι του κομισάριου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι στις επιλογές του πρώτου γύρου. Το θέμα είναι εάν θα αποφασίσει  η ομάδα που θα αποκτήσει τα δικαιώματά του να τον φέρει από το καλοκαίρι στις ΗΠΑ ή θα τον αφήσει για λίγο ακόμα στην Γηραιά Ήπειρο.

ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΞΕΛΙΞΙΜΟΣ

Από τη γενιά του είναι ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος φέτος δεν εκμεταλλεύτηκε απλά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από την ΑΕΚ. Ηταν ως ένα σημείο και μετά μέρος του ροτέισον του Ηλία Παπαθεοδώρο και από τους σταθερότερους παίκτες της Ένωσης. Από εκεί και έπειτα και ο ίδιος ξέρει ότι πρέπει να δουλέψει και με το παραπάνω στοιχεία του παιχνιδιού του. Το μεγάλο του όπλο είναι  το θράσος του. Δεν φοβάται να επιτεθεί κατά μέτωπο, να δεχτεί την επαφή, να… τσαλακωθεί. Έχει βελτιώσει το περιφερειακό του σουτ, είναι ηγετική φυσιογνωμία και από τους παίκτες που έχουν τεράστιο μέλλον μπροστά τους.

Είναι μόλις 18 ετών, οπότε αν δεν δει τις ομάδες φέτος να συγκινούνται μαζί του, μπορεί να αποσύρει την συμμετοχή του και την επόμενη σεζόν να προσπαθήσει ξανά.

Η ΑΕΚ έχει συμβόλαιο μαζί του, ο Παπαθεοδώρου τον υπολογίζει και η αλήθεια είναι πως μόνο καλό θα του κάνει να βρεθεί για μία ακόμα σεζόν στους Κιτρινόμαυρους.

Ο ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ

Αρχικά από ότι δείχνει και η ιστορία, η απόφαση του να φύγει μαζί με τον αδερφό του Παναγιώτη για την Λιθουανία και την Νεβέζις ήταν η πιο σωστή για την εξέλιξή του. Και γιατί όχι, για να κάνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να καταλάβουν πως ήταν λάθος που τον άφησαν να φύγει.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι ο πιο αδικημένος από τους τρεις. Αγωνίζεται στην θέση του πλέι μέικερ βλέποντας τον κόσμο από τα 202 εκατοστά! Την περίοδο που οι Πράσινοι είχαν τεράστια θέματα στον άσο, με το ρόστερ να είναι κακοφτιαχμένο, ο Καλαϊτζάκης όφειλε να είναι στην ομάδα, να παίζει πολύ στην Α1 και να παίρνει τις ευκαιριες του από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Είναι ταλαντούχος όμως όντας ήδη 21 είναι η τελευταία του ευκαιρία και μέσω των draft να τον επιλέξει κάποια ομάδα του ΝΒΑ.

Λογικά δεν έχει ελπίδες για να είναι στους δύο γύρους. Το γεγονός πάντως ότι μιλάμε για ένα «ψημένο» παιδί, που παίζει ως πλέι μέικερ και είναι πάνω από 2 μέτρα μιλάει και από μόνο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ