Ολυμπιακός: «Πρωτάθλημα μέσα στη Λεωφόρο!»

Ολυμπιακός: «Πρωτάθλημα μέσα στη Λεωφόρο!»

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός θυμήθηκε το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας μπάσκετ γυναικών, στην έδρα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2015-16, που έλαβε χώρα σαν σήμερα στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος».

Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού παραμένει αήττητη σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις έχοντας κατακτήσει 4 σερί νταμπλ.
Οι Ερυθρόλευκες σαν σήμερα είχαν κατακτήσει το πρώτο τους πρωτάθλημα, επικρατώντας με 50-38 στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος», με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό να κάνει αναδρομή σε αυτό το παιχνίδι.

Αναλυτικά:

Το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του κάνοντας παράλληλα το πρώτο αήττητο νταμπλ, πανηγύρισε σαν σήμερα στις 24 Απριλίου 2016, ο Ολυμπιακός στο Μπάσκετ Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν για 5η φορά μέσα στην σεζόν τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 50-38 στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος», στο 2ο τελικό των πλέι οφ. Έτσι ολοκλήρωσαν ιδανικά την πρώτη σεζόν, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, την οποία γιόρτασαν με εκατοντάδες οπαδούς τους κατά την επιστροφή της αποστολής από το κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού οι αθλήτριες του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά στον αγώνα θέλοντας από την αρχή να πάρουν το πάνω χέρι στο ματς. Έχοντας καλά ποσοστά στα δίποντα στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου είχαν το προβάδισμα. Μεγαλύτερη διαφορά οι 3 πόντοι, με όσους τελείωσε και το πρώτο δεκάλεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο, οι ερυθρόλευκες έχασαν κάποια φαινομενικά εύκολα καλάθια γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχες με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά με ένα έμμεσο τρίποντο της Ντέλβα κάνοντας το σκορ 22-21. Με 4 συνεχόμενους πόντους όμως της Κριστόφερσον η διαφορά επανήλθε και πάλι στους +3 με το ημίχρονο να κλείνει στο 24-27.

Στο τρίτο δεκάλεπτο υπήρχε μια ομάδα μέσα στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Η καλή άμυνα του Θρύλου αλλά και η αστοχία των παικτριών του ΠΑΟ κράτησαν τις γηπεδούχες στους 2 πόντους και επέτρεψαν στις ερυθρόλευκες να πάρουν μια διαφορά 13 πόντων με τρίποντο της Σταμάτη ακριβώς στην λήξη.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο 5.33’, η αναμέτρηση διεκόπη για 30 λεπτά λόγω ρίψεων αντικειμένων στις αθλήτριες και τον πάγκο του Ολυμπιακού και συνεχίστηκε αφού είχε εκκενωθεί το γήπεδο.

Με την έναρξη και πάλι του αγώνα ο Παναθηναϊκός πέτυχε 2 τρίποντα με την Κυριακοπούλου αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του και με δυο καλάθια των Μπαλτά και Τζόνσον επανέφερε το σκορ στους 12 πόντους με τον αγώνα να τελειώνει στο 38-50.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 38-50

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 12-12, 2-12, 12-11

Παναθηναϊκός (Κ. Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6 (1 τρ.), Αλμπάνεζ 7, Διέλα 3 (1 τρ.), Παντέλη 2, Ντέλβα 12, Κυριακοπούλου 8 (2 τρ.)

Ολυμπιακός (Ε. Καπογιάννη): Σταμάτη 11 (3 τρ.), Μπόνη 6, Χατζηνικολάου 1, Μπαλτά 2, Χαλιβέρα 7 (1 τρ.), Τζόνσον 10, Κριστόφερσον 13.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ