Μπάσκετ τέλος και χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή στη Γαλλία

Μπάσκετ τέλος και χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή στη Γαλλία

Με πρωθυπουργική απόφαση σταματά κάθε εκδήλωση επαγγελματικού αθλητισμού, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρωταθλητή.

Η απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ, για «λουκέτο» στον επαγγελματικό αθλητισμό της χώρας, δεν αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο. Κλείνει και το μπάσκετ και μάλιστα δίχως ανάδειξη πρωταθλητή, καθώς τη στιγμή της διακοπής τρεις ομάδες κυνηγούσαν με τις ίδιες πιθανότητες τον τίτλο, ισοβαθμώντας στην κορυφή.

Η Γαλλία μετρά ακόμα ανοιχτές πληγές από την πανδημία κι όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ (και τα υπόλοιπα σπορ) μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Παρότι την ίδια στιγμή, σε χώρες οι οποίες έχουν πληγεί εξίσου (για παράδειγμα η Ισπανία), η απόφαση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, οι Γάλλοι επέλεξαν να μην πάρουν ρίσκο, να μην μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ενδεχομένως και λόγω της ψυχολογικής κατάστασης των ανθρώπων.

Αυτό, πάντως, είναι ενδεικτικό του ότι δεν υπάρχει… εγχειρίδιο και πως κάθε χώρα αντιλαμβάνεται διαφορετικά και αντιμετωπίζει διαφορετικά το πρόβλημα. Άλλοι επιχειρούν να επαναφέρουν τη ζωή στην… όποια κανονικότητα, άλλοι λυγίζουν κάτω από το βάρος του κορωνοϊού. Δεν υπάρχει για την ώρα σωστό ή λάθος, κανείς δεν έχει εμπειρία αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, οπότε καθένας κάνει αυτό που εκτιμά σωστότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ