Η μικροπρέπεια της ΕΟΚ με τον Φασούλα (vids)

Η μικροπρέπεια της ΕΟΚ με τον Φασούλα (vids)

Η ομοσπονδία παρουσίασε τέσσερα buzzer beaters της Εθνικής, όμως δεν συμπεριέλαβε μέσα σε αυτά πάρα πολλά και ιστορικά, όπως δίποντο του Παναγιώτη Φασούλα το ’93 στην Γερμανία, που έδωσε την πρόκριση στο ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ. Το ξέχασε ή το έκανε επίτηδες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά από αυτήν. Περνάει ο καιρός και οι -κακές- συνήθεις παραμένουν ίδιες και δυστυχώς απαράλλακτες.

Ουσιαστικά αναφερόμαστε στην ΕΟΚ, η οποία θυμήθηκε κάποιες ένδοξες στιγμές του παρελθόντος και τα buzzer beater της Εθνικής Ελλάδας. Τέσσερα βίντεο με καλάθια που έδωσαν νίκες και προκρίσεις, σε ένα tweet που από μόνο του είναι κάπως… προκλητικό.

Να εξηγηθούμε όμως καλύτερα για να μπορέσετε και εσείς να καταλάβετε σε τι πράγμα αναφερόμαστε.

Η ομοσπονδία λοιπόν δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο υπήρχαν μέσα το σουτ του Διαμαντίδη με τη Γαλλία το 2005, το τρίποντο του Ζήση με την Αυστραλία το 2006, το τρίποντο του Σπανούλη με την Κροατία το 2007 και το καλάθι του Κώστα Παπανικολάου απέναντι στη Γεωργία.

Ως εδώ καλά. Ομως τι το προκλητικό υπάρχει σε αυτό το «τιτίβισμα»; Το ότι η ΕΟΚ ξέχασε (ή τεχνηέντως προσπέρασε) καλάθια που έγραψαν την δική τους ιστορία στα ματς της Εθνικής Ελλάδας.

Όπως εκείνο του Παναγιώτη Φασούλα το 1993 όταν και η «Αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ έδωσε την πρόκριση στην Γαλανόλευκη στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Γερμανίας. Η Ελλάδα αντιμετώπιζε την Γαλλία στον προημιτελικό, ο Κώστας Παταβούκας ηταν στις βολές, έχασε την δεύτερη από το «ζευγάρι» του και ο Φασούλας μετά από επιθετικό ριμπάουντ, έδωσε τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 61-59!

Ανήμερα των 57ων γενεθλίων του λοιπόν (12/5/1963) η ομοσπονδία είτε ξέχασε την εν λόγω στιγμή του υποψηφίου για την επόμενη ηγεσία της, ή απλά το έκανε επίτηδες, θέλοντας να δείξει κάτι.

Ότι και να συμβαίνει από τα παραπάνω δύο σενάρια, πρόκειται για μία μικροπρέπεια της ΕΟΚ, απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του για το ελληνικό μπάσκετ. Εκτός αν το έκανε επίτηδες γιατί ο Παναγιώτης Φασούλας είναι υποψήφιος για την προεδρεία της. Που τότε τα πράγματα αλλάζουν…

Ας θυμίσουμε εμείς το καλάθι της «Αράχνης» στην ομοσπονδία το 1993 επί της Γαλλίας, μήπως και το… ξέχασαν.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ